Thursday, August 27, 2009

Pencarian demi pencarian....???

cuba teka aku tgh cari ape???

awekz....erm...bkn2!

sebenarnya skg nie ak tgh poning palo cari tiket balik kg dan tiket nak dtg kl...
adoi!!! nie la masalah yg dihadapi org mcm aku nie...
aku nak balik KELANTAN (negeri terchenta)

ble?

mesti cuti rayer nnt...

mula2 g cari tiket bas...



sorg akak "adik nak balik ble?"...
aku "erm...18hb mlm ada kak?...dgn tersenyum sinis akak itu menekan kekunci komp...dlm hati aku dah tau dah jwpn dia...huhu..
akak "maaf dik, penuh"
aku "erm...dari kelantan ke kl ada kak? 26 hb?"
akak "pon hbs dik"

adoi la! sedey gle aku dgr...xmengalah lg, trus lg mencari...

tiket ketapi lak!



abg kaunter "nak balik mane dik?"
aku jwp dgn gugup nya "kelantan ada?"
abg kaunter " ble?"
aku "18hb mlm"
abg kaunter terdiam sambil menunjukkan kat aku notis...
kat situ tertulis "tiket ke pantai timur dr 14/9-20/9 sold out...(glo, ak terfikir!)"
abg kaunter "knape br nak bli, tiket bkk 2bln yg lepas...hari nie release, sok 2 dah tggl 2,3 seat dik!"
aku "owh! yeke...(terkedu)...maceh bang"

bapak kecewa gle aku...nak nangis pn ada, seb bek ada org msa 2, kalau x dah lame dah tumpah empangan airmata ini...(nasib badan)

xkecewa lg...last hope! tiket flight~



aku pn mula2 search kat tenet...mmg la mas da fares, tp 14/8 je da yg murah...
kalau btol aku nak 18/9 @ 19/9 harga dia 200++...adoi la..
nak amik ke x hah?
tebang camtu jew duit ak...kalau xbli lak, terpaksa la aku berayer kat KL sowg2!
huargghhhh! aku xnak...

knape la ramai sgt nak balik kelantan ni...
kalau tgk kat UKM KL pon xramai sgt org kelantan nie...
biomed taun 4 pn ada 4 org jew...
tp nie la masalah yg slalu aku kan hadapi ble tiber musim perayaan...
hishhh! slalunya ok la sbb seminggu sblm rayer dah bley balik, nie hari jumaat hbs kelas, hr ahad dah rayer dah...
tertekan gle! cena nak wat nie...
pening pale memikirkannya...
Hanya padaMU Ya Allah aku serahkan nasib badan ini...

7 comments:

yuyun said...

ko balik naik kaki sudey... hehe..

eh, bas tambahan pun habes ke?

ted said...

+yuyun+
kata2 mu itu tersgt la membantu disaat hatiku gundah gulana ini...adeh!

yuyun said...

hehe.. ye la..
aku harap agar anda dapat pulang juge ke rumah dengan aman dan tenang.. mesti boleh punye..

Naoniks said...

teddy...teddy...apookah salahnya ko mintak kembo ko hantor balik kelantan...x pong..ko g je berayoo ngn kembo ko kt nilai tuh ha....(neh suggestion ya...bkn statemnt...)

p/s: aish...utk pengetahuan ko teddy...kt KL neh berlambak org dr KELATE..akuh pong x tau napoo la tiket KELATE sold out cpt sgt...mcm pisang goreng HANGAT...huh..

Hariq-Sha said...

ciannye Ted....ain pon tak blik :)

tapi tuh sbb tiket sgt mahal kot...heheheehe... :D

aishah nazariah said...

Ted, yana tu xbalik ngan kete ke? kalo x leh tumpang dia je...ataupun try2 la ushar sape ore klate + nk balik ngan kete nnt.huhu..sian ted, mmg raya2 ni susah sket nk cari tiket esp. KL..huhu

ted said...

+yuyun+
maceh atas doa anda...Insyaallah sya akan dpt pulang ke pangkuan ayah bonda semasa rayer nnt....

+nanoiks+
apo kojo nak dia hantr aku ke klntn???haha
ooo...berlambak eh! haha

+hariq-sha+
ain xbalik eh! pastu rayer kat ne?

+aishah nazariah+
yana x balik ngan keta pn...hehe
xpe2, ted dah dpt solution dah pn...balik ngan KEZEN...hehe~

btw, thanx to all my fwen yg sgt concern dgn nasib yg menimpa diri ini...thanx skali lg...