Wednesday, September 30, 2009

-huhu-

tahukah engkau betapa aku tersangat merindui kamu dan memerlukan kamu disaat begini...adakah tidak mungkin bagi kamu untuk meluangkan sedikit masa demi aku??? betapa aku mengharapkan kamu tapi aku tahu selama ini aku hanyalah mengejar bayangan kamu sahaja...huhu

yang merinduimu,
daus...

"If I had a single flower for every time I think about you, I could walk forever in my garden."
by Claudia Ghandi

"I will always miss loving you

I will miss the
comfort
of your embrace

I will miss the
loneliness
of waiting for your calls
that never come

I will miss th Joy
of our comings,
and Pain
of your going

and
after a time
I shall miss
YOU"

Friday, September 25, 2009

rayeR, Rayer dan raYer lg...

adeh! terkilan seyh sbb xdpt nak updatekan pasal g dating aritu 2...sbb menda dah lame so xyah la nak update lg kan...hiks...so, kita update crita baru...pasal rayer lak...xde pape yg besh pn utk rayer kali nie, tp nak gak ckp...hehe~

erm...rayer taun nie xbnyk bedanya dgn rayer2 taun lepas bg ak...tp ada la bedanya skit2...

20.09.09 (rayer pertama)
taun nie ak wat kelainan skit dari taun2 lepas, sembahyg rayer ak xsembahyang kat masjid kg ak, nak tukar angin la katakan...taun nie ak sembahyg kat Masjid Sultan Ismail Petra, Kubang Kerian...sonok solat kat sini sbb tmpt dia lg besar...so, selesa la skit...eh! sebelum 2, pagi2 lg pas solat subuh kna g amik roti jala, ummi yg tempah...ummi ckp utk mkn2 sedara yg dtg nk tgk atuk nnt...ak bertolak ke masjid kol 745pg (awalkan?). solat hbs dlm kol 915pg...balik jerk umah, trus bermaaf2an ngan family n adik2! pastu ayah ajak pegi umah uncle belah ayah! pas balik 2, pegi lak umah pakcik2 n makcik2 belah mak lak...yg nie xjauh, sebelah umah jerk! hehe...ptg ak tdo, ley x? haha...ngantok sbb mlm 2 tdo lewat kna pasang langsir, sarung kusyen....

"nie la masjid yg ak maksudkan...cantik masjid nie"

21.09.09 (rayer kedua)
rayer ke2...ramai seyh org dtg umah tgk atuk ak...adeh! penat melayan...termasuk la kezen2 ak yg duk sebelah umah pn br dtg, jauh sgt kerz?tp, xbaek ckp camtu...hehe...ak layan jap jerk sbb tgh hari ak cabut dah...pergi umah abg angkat ak (sape? xley arr gtau...hehe...yg pntg dia sgt baek ngan ak n faham ak!). dia wat open house, so ak dtg arr jln2 sambil2 knal umah! sonok gak g umah dia, dah la lame xjumpa...pastu mak dia lak seyesly peramah sgt...xlama ak duk sana, dlm 2 jam jerk, pastu balik arr...hari ke-2 xde jln2 sgt...hehe

22.09.09 (rayer ketiga)
rayer ke3 lak abg angkat ak plak yg dtg umah ak...hehe...ala2 membalas kunjungan gittew! pastu kitaorg kuar pergi beraya lak umah kengkawan...dlm 3 buah rumah gak kitaorg pegi...ak sampai umah dah Maghrib dah! penat,tp seyesly enjoy dpt kuar...nek keta baru lak 2...(^.^)

23.09.09 (rayer keempat)
xley nak kuar kemana2 sbb kna jg umah ngan adek ak...ummi dan ayah kuar pegi kenduri...nak wat cena, lgpon adek ak yg sowg 2 amik motor pergi umah kawan dia, so ley dikatakan ak xde kenderaan la nak kuar jenjalan hari nie...tp, xpe, layan jerk smua citer di TV...TV nie pon satu, masa rayer nie la dia nak hidang citer2 besh! xkan la asyik nak terperap jerk kat umah tgk citer...org, rayer2 nie la nak g jenjalan jumpa kawan2, sahabat handai n saudara mara...erm, tp nak wat cena, nie salah satu strategi diaorg kan...

24.09.09 (rayer kelima)
adeh! hari last rayer kat kelantan utk taun nie...xpuas pon lagi berayer kat kelantan....bnyk agiw umah kengkawan yg aku blum pegi...cian diaorg, dah jemput ak, tp ak xdtg...hari nie pon xde kemana2 gak sbb duk sibuk uruskan barang2 nak bwk balik kl nie...tiket ketapi kol 645ptg...sempat la pegi bli barang jap! cdg nak singgah umah cikgu skolah jap, tp xjadi lak sbb tgk pakaian xberapa seswai...hiks~ ptg 2 dlm kol 530ptg adek ak g hantar kat stesyen ketapi Wakaf Baru..thanx bro...

tula kisah rayer ak taun nie skit sebanyak...hehe...xde la ak ckp smua, ada part2 ak potong...haha...tp, agak sedey la sbb taun nie umah kengkawan xbnyk yg pegi (mcm la taun lepas pegi kan...hehe). tiap2 taun ada umah kawan yg musti ak g, tp taun nie xtau naper dia xreply msj ak...so, xde la pluang nak g umah dia...kepada kengkawan yg ak xsempat nak berkunjung umah korg, sowi yek! xsempat dan mungkin ada kelemahan dipihak ak sendiri...tp, xpe, InsyaALLAH dipanjangkan umur, taun depan ak sampai kat depan pintu umah korg...hehe~ satu lg, sedey gak sbb taun nie bnyk tmpt yg meninggalkan memori indah kat ak, ak xsempat nak g...sedey seyh! huhu~

btw, xterlambat rasa nya nak ucapkan:

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN

dengan ingatan tulus ikhlas daripada TED @ FIRDAUS ROSLI sekeluarga

"nie gambar rayer ak taun nie, xbnyk gambar utk rayer taun nie sbb kuar jerk kamera mesti berebut dgn si Am, adik ak yg kecik 2...adeh! rimas k...neway, encem ak kan? kalau sape2 perasan baju yg ak pakai 2, 2 taun lepas...lame weyh! yelah, ak xpakai pn, ak bli pakai utk rayer, pastu g jamuan rayer kat klj, then simpan...tgk2 elok jerk lg...so pakai la, xmembazir kan...hehe...nie gmbr kat umah makcik ak, jauh umah dia, 5 langkah ak dr umah ak...wakakaka~"

Sunday, September 6, 2009

BookFest@KLCC...

Dah lambat sebenarnya nak post pasal event nie, tp xpelah....
yg pentg ada post gak kan...tol x? hehe

post kali nie nak citer pasal aku pergi BookFest kat KLCC aritu...
sonok gak, jalan sowg2 dlm bulan pose...
nak ajak teman, xde teman lak...ahakz~

erm...aku g ngan bas jew sbb senang nak dptkan bas...
tmbg pon masa 2 okey la lgi...
pergi balik baru 2 inggit...tp skg dah nek dah...huhu

ak g pada hari Ahad @ 30/8 (tarikh pntg nie...heee~)

"nie merupakan tarikh yg pntg dlm idop ak...hehe..xkan ak lupakan tarikh ini"


sampai2 jew, trus berjalan ala2 kucing berjalan ke convention center, try gak usha kalau da sape2 yg knal, tp xde la plak...
pastu tgk org pn xramai, mula2 ingatkan xde kew @ aku kna tipu ngan si sinon ke...
alang2 dah sampai, redah jela kan...
eh! tgk2 ada upenya...hik3 (sowi sinon)

nak masuk 2 ada org cek temperature, tp ak redah jew...malas seyh sbb sblm 2 dah cek kat Pusrawi, so kira xde masalah la kan...haha
then, nak masuk 2 dikenakan bayaran lak, 2 inggit...(nie la 1st tym ak g pesta buku kna byr...haha)
xberkira pn, so byr jela...then dia bg benda nie...check it out...






"tangan sapo la nie..isk2!"


so, masuk la dlm duk usha2 kan...dia melibatkan 4 hall dan terbahagi kpd 2 partition...
ak masuk yg 1st dlu...
adeh! "ramai"nya org malay yg aku jumpa...sampai aku terfikir, nie BookFest utk chinese je kew?
pastu ape lg...ak usha2 jela buku...yg pertama ak g adalah self-enrichment (motivasi gitu!)...
then usha lak kat bhgn agama (baek aku nie!)...then pegi lak kat bhgn novel (adeh! jiwang karat btol la!)

pas usha2 tu, so ak rembat@ beli la beberapa buah yg serasa berkenan dihati ini...
so tgk la buku2 yg aku bli...


ingatkan bli jela kan...tber2 dpt lak free gift...hiks


nie la resit aku, kat 100 inggit gak la...(knape la aku xdpt menahan nafsu membeli buku nie!)


dah hbs ak jelajah hall 3 & 4, then pegi la plak hall 1 & 2...yg nie lagi horror...
masuk2 jew, xde langsung org melayu...ak rasa macam duk kat negeri china lak...tulisan sepatah haram ak xphm!
pastu, tgk2...mmg dikhaskan utk chinese rasanya...so, dgn buat muka selambanya aku kuar balik...haha~

so, pas hbs kat BookFest 2 aku balik la, bosan arr nak g jalan2 kat KLCC...
balik lg bagus, ley study buku2 yg aku beli...hiks~

overall la, pada pndgn ak...dia nya rebate utk buku2 besh, ada sampai 50% terutamanya buku2 mat saleh, cuma publisher je xbnyk sgt, xmcm pesta buku kat PWTC la...mcm2 ada! lagi satu yg ak pelik, dlm BookFest pn ley ada org jual kasut gak kew...adeh!

2 la citer ak utk kali nie...next post nak ckp pasal ak g date lak...hiks! tggu~