Sunday, September 6, 2009

BookFest@KLCC...

Dah lambat sebenarnya nak post pasal event nie, tp xpelah....
yg pentg ada post gak kan...tol x? hehe

post kali nie nak citer pasal aku pergi BookFest kat KLCC aritu...
sonok gak, jalan sowg2 dlm bulan pose...
nak ajak teman, xde teman lak...ahakz~

erm...aku g ngan bas jew sbb senang nak dptkan bas...
tmbg pon masa 2 okey la lgi...
pergi balik baru 2 inggit...tp skg dah nek dah...huhu

ak g pada hari Ahad @ 30/8 (tarikh pntg nie...heee~)

"nie merupakan tarikh yg pntg dlm idop ak...hehe..xkan ak lupakan tarikh ini"


sampai2 jew, trus berjalan ala2 kucing berjalan ke convention center, try gak usha kalau da sape2 yg knal, tp xde la plak...
pastu tgk org pn xramai, mula2 ingatkan xde kew @ aku kna tipu ngan si sinon ke...
alang2 dah sampai, redah jela kan...
eh! tgk2 ada upenya...hik3 (sowi sinon)

nak masuk 2 ada org cek temperature, tp ak redah jew...malas seyh sbb sblm 2 dah cek kat Pusrawi, so kira xde masalah la kan...haha
then, nak masuk 2 dikenakan bayaran lak, 2 inggit...(nie la 1st tym ak g pesta buku kna byr...haha)
xberkira pn, so byr jela...then dia bg benda nie...check it out...






"tangan sapo la nie..isk2!"


so, masuk la dlm duk usha2 kan...dia melibatkan 4 hall dan terbahagi kpd 2 partition...
ak masuk yg 1st dlu...
adeh! "ramai"nya org malay yg aku jumpa...sampai aku terfikir, nie BookFest utk chinese je kew?
pastu ape lg...ak usha2 jela buku...yg pertama ak g adalah self-enrichment (motivasi gitu!)...
then usha lak kat bhgn agama (baek aku nie!)...then pegi lak kat bhgn novel (adeh! jiwang karat btol la!)

pas usha2 tu, so ak rembat@ beli la beberapa buah yg serasa berkenan dihati ini...
so tgk la buku2 yg aku bli...


ingatkan bli jela kan...tber2 dpt lak free gift...hiks


nie la resit aku, kat 100 inggit gak la...(knape la aku xdpt menahan nafsu membeli buku nie!)


dah hbs ak jelajah hall 3 & 4, then pegi la plak hall 1 & 2...yg nie lagi horror...
masuk2 jew, xde langsung org melayu...ak rasa macam duk kat negeri china lak...tulisan sepatah haram ak xphm!
pastu, tgk2...mmg dikhaskan utk chinese rasanya...so, dgn buat muka selambanya aku kuar balik...haha~

so, pas hbs kat BookFest 2 aku balik la, bosan arr nak g jalan2 kat KLCC...
balik lg bagus, ley study buku2 yg aku beli...hiks~

overall la, pada pndgn ak...dia nya rebate utk buku2 besh, ada sampai 50% terutamanya buku2 mat saleh, cuma publisher je xbnyk sgt, xmcm pesta buku kat PWTC la...mcm2 ada! lagi satu yg ak pelik, dlm BookFest pn ley ada org jual kasut gak kew...adeh!

2 la citer ak utk kali nie...next post nak ckp pasal ak g date lak...hiks! tggu~

7 comments:

yuyun said...

waa.. die pegi date.. tak sabar nak bace nih! huhu..

ted said...

xpergi lagi...haha~

padilchan said...

tangan itam~~

ted said...

padil dengki seyh! haha~

miSs pickYeater said...

wah~~ted ade blog..
yeay.akak nak menyemak kat cni gak..
-kak huda-

aishah nazariah said...

wah!! ted nak gi date! fewwiiiittt! haha~

uglybeautyme said...

ted!bru je sdar u r ma followers:P