Sunday, November 29, 2009

Salam AidilAdha

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera rakan2 blogger sekalian...

ted rasa cam da lambat nak update pasal rayer haji taun nie, tp lantak la, ade ak kesah???
erm, seperti yg ted da gtau sblm nie, ted taun nie xbalik rayer kat kg tersayang, sebaliknya rayer kat kl jerk...nak tukar angin la katekan, nak rasai gak camne rayer kat perantauan nie...haha~

tp, ted xrayer sorg2 la sbb kwn2 ted iaitu G dan H pon xbalik same...diaorg sanggup temankan ted, wah! terharu rasanya...haha...so utk jadikan rayer nie lebey bermakna, ted ngan G bertapa kat bilik H la kali nie sbb bilik H kat kg baru, so dekat ngan masjid pastu senang la carik makanan nak makan nnt sbb cafe klj ted tutup...so al-kisahnya, camnie la...

hari rayer pertama
kitaorg bangun agak awal kol 630pg (awal kerz?) sbb semngat nak berayer nie...haha...pastu siap2 kol 8 pegi semayang kat masjid jamek kg baru...smyg agak lmbt, xtau knape, maybe imam khusyuk tasbih rayer kowt, mendayu2 lg...sedey lak tber hati ted teringat kat umi n family kat kg...hehe..pas semyg besa la kanz, ada khutbah rayer...yg menjadi kemusykilan 1 ted, pas solat jerk, ted tgk ramai org dah berpusu2 kuar dr masjid mcm nak kejar ape ntah. pelik gak ted sbb nie 1st terjadi kat depan mate ted, sepanjang 21 tahun ted bernafas, ted xpenah lg tgk pas solat trus org kuar tanpa memberi sedikit masa utk mendengar khutbah dlu...isk2! terok btol...org KL la katekan...then, ted menghayati la tajuk khutbah "Kemuncak Pengorbanan". bagos khutbah nie, insaf ted mendengarnya...pas hbs jerk khutbah kuar..

so, G dan H tanya nak sarapan ape? ted pn ckp mkn sandwich la sbb xde kedai yg bukak pagi2 rayer nie, so kitaorg pn pergi la 7 E...kat cni, kemusykilan 2 timbul, org berator kat dlm kedai panjang mcm harem...mencik tol! mgkin sbb 2 satu2 nya kedai yg bukak kowt.
Pas sarapan segala, da xtau nak wat ape kanz...so start la kami bertiga melakukan kerja yg kna bentang esok (isnin)...sampai la tghari, pergi solat jumaat. tajuk khutbah kali nie pn besh gak, "Perhimpunan Agung"...Pas solat kitaorg g cari mknn, xde kedai yg bukak, so sedey la kami...cari punya cari tgk ade kedai mak cik indon bukak, so bli la nasi ayam makan...

mkn mlm lak, pegi kedai yg same sbb kitaorg kuar lmbt dh kat kol 11 sbb tgk NURKASIH...episod akhir u...haha~ besh arr cter nie, tabik ted, tp xde la sapai nangis2 sbb malu lak nnt...haha...g mkn lak, still mkn kat kedai mak cik td, kali nie nasi lemak lak...haha~

hari rayer ke 2
pas subuh kami sambung tdo balik sbb mlm 2 wat keje sampai lewat mlm...(korg pikir keje ape yg kitaorg wat??? x wat dosa2 k, kitaorg wat keje yg kna bentang 2 la...haha~)
then, bangun2 da kol 10...haha...cian encik H, dia nak tgk org sembelih lembu kat masjid, tp kempunan sbb bangun lmbt. cian btol ted tgk dia, dia cuba menyembunyikan kesedihan yg bertamu...then, ted kna balik k1 sbb nak amik keta, sbb mlm 2 nak kna g amik YB...biasa la kanz, ted nie driver jerk...haha~

tghari 2 kitaorg g cari mknn, bnyk lg kedai yg xbukak, so kitaorg mkn kat kedai ape ntah, nasi ayam lg...pastu petang sambung keje lg...mlm lak, pergi cari mknn lg, H ajak la kitaorg g makan kat rase mas, okey la kat ctu...mkn ape, nasi ayam lg...haha...pastu ted kuar pergi pekeliling nak amik YB...YB sampai agak lmbt, kol1145, so hntr dia kat k1, pastu mintak izin dia nak bwk keta g k3...dia ckp okeyh! haha...ted cdg cam nak tdo jerk kat k1, tp ada pak cik sorg nie (bkn G, bkn H) ajak teman dia berborak...ted xsampai ati lak nak kecewakan dia...waseyh...ted pn gagahkan gak balik ke k3...sape dia 2? hanya G dan H jerk tau...lala~

sampai jerk, seb bek k3 xtutop lg, so masuk la...siapkan keje jap, then kol 1230 pergi jumpa pak cik nie...dia tgh tgk bola, pastu dia ajak pegi bilik dia...adeh, penat seyh nak mendaki tangga yg tinggi...so, borak2 nya borak, bkn ted pn yg banyk ckp, dia yg bnyk...ted lebey kepada mendgr jerk luahan hati dia...haha~ luahan hati 2 bkn bermksd dia propose ted yerk, luahan hati disin bermksd, segala masalah dia...haha~ pastu, dlm kol 330pg ted balik la bilik H, mula2 nak tdo kat bilek pak cik 2 dia yg pelawa tp ted pikir sbb dah suruh H jgn kunci pintu, so terpaksa gak la balik...balik2 jerk, diaorg smua da tdo...so, ted ape lg landing la trus terlelap...

hari rayer ke 3
bangun pg soalt subuh, tp ted ckp nak sambung tdo sbb xckp tdo...haha...smua tdo balik kecuali H sbb dia ckp nak mendonload cter...haha, ted pesan suruh kejut kol 10...tp, sedar2 da kol 1040pg, ted tanya H knape xnak kejut...dia ckp ted tdo lena sgt, so xsggp nak kejut...apekah!!!
bangun2 siap nak balik ke k1, pastu g mkn kedai kegemaran G iaitu Shazana Kg Baru..menu dia nasi ayam lagik...adeh!!! mentang2 la ted sblm 2 mengidam nak mkn nasi ayam, amek ko kali nie sampai 4 kali...haha~
pas mkn, balik la ted dan G ke k1...
itu la cter kami utk rayer kali nie...hehe...pnjg kanz??? harap enjoy~

ucapan nie diutuskan khas utk H aka Hanis
"thank you very much sbb sudi jaga kitaorg (haha), bg tmpt tinggal kat kitarg, bg kitaorg nyibuk kat bilik...mintak dihalalkan makan dan minum sbb ted bynk hbskan air mineral...haha~"

pastu, ucapan dari kami bertiga lak...

Selamat Hari Rayer AidilAdha
Semoga hidup kengkwn sentiasa dirahmati oleh ALLAH swt...
ikhlas drpd Ted, Hanis dan Gengster

"inilah kami bertiga, dari kiri H (Hanis), Ted dan G (Gengster)"

Monday, November 23, 2009

tidak ku percaya~

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera kengkwn sekalian...
pekabar pg nie? hr isnin, bosan kanz sbb da kna balik kpd rutin harian cam biasa, kna keje...mencik, ted xsuka hr isnin..lalala~

dlm entry yg sblm nie ted da ckp kanz pasal ted tdo bilik kwn ted...mula2 planning nak tdo semalaman je, tp mlm td pas bincang2 extend satu hari lg sbb kwn ted yg sorg nie pn nak merasa tdo kat k3...haha~
cian padel sbb kitaorg duk menyibuk kat bilik dia, dia nak study sbnrnya...tp xjd dh sbb kitaorg ada...maaf ya padel!

tp, ted bley ckp yg semlm ted happy gle...gumbira nya, sbb ape ted jerk yg tau...haha~



pastu smlm cam ramai plak bertandang kat bilik si padel nie mgkin sbb diaorg nak jumpa ted kowt...haha...yela kanz, ted dtg k3 skali skala jerk, bkn slalu pn. kalau xsilap ted nie kali ke 4 ted g k3...so smlm mcm2 la duk borak..

sblm tdo, kitaorg wat pillow talk...ape yg kitaorg bcngkan classified as a top secret...lalalala..hanya laki2 jerk yg bley tau sbb smlm mmg smua laki la kanz, ke ade pompuan? haha~ cdg nak tdo awal, borak nya borak sampai pukul bape pagi ntah, ted xprasan pn...tp, borak yg bukan2 la sbb smua cam da ngantok kanz, so ape lg...fikiran pn dah xbtol dah, tp xpuas ati, ted kna terok ngan diaorg mlm td...huhu~ (xpe, nnt da masa ted balas balik, smlm cam da xde point kanz...haha~)

ok la...stakat nie jerk entry ted utk kali nie...nnt kalau rajen2, ted update lg eh...heee~
daa...
bersemangat utk bekerja...lalala~

Sunday, November 22, 2009

1st tym ever...lalala~

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera rakan2 sekalian...
selamat pagi, dh bgn ke blum nie...lalala~ ted bgn lmbt rini sbb smlm xley nak tdo...haha~

kali nie ha nak cter yg mlm td 1st tym ted tdo len dr tempat tdo ted yg biasa iaitu di K1... slalunya kalau tdo kat luar pon mesti kat hotel @ resort @ umah mak angkat sbb da prgrm...tp mlm nie ted tdo kat klj gak, tp klj luar la...pening kanz? haha~
ted tdo kt luar sbb teman padel nie, sambil kitaorg duk gosip2 terhangat dipasaran...thanx dude sbb sediakan tempat utk ak tido...lalala~

suasana dia agak len la dr K1, sbb sampai kul 3 pg ted xdpt tdo lg sbb ada bdk2 bising kat bwh...ape ntah diaorg duk wat, pompuan ada, laki ada...pagi2 buta...mencik, ak nak tdo la weyh!!!
pastu masa makan mlm lak, padel ajak mkn kat nasi minang kg baru, ala yg femes 2...(femez kerz?)...tp, nasi minag da hbs..so mkn nasi goreng besa jerk, sblm dia nak mkn pau, pon xdpt gak sbb tutup....haha...cian diek~

duk kat kg baru nie kira ok la sbb terasa la suasana KL jika dibandingkan kt K1...ada pro and cons dia la...
nie nak online nie pn, ted curik line wimax diaorg, tp da mintak izin dlu la...hehe~ thankx yup korg..sbb diaorg so merasa la korg entry terbaru ted pg nie...haha~
K lah, ted nak g sarapan nie, nak mkn roti canai sedap...haha~

bg yg tgh tdo lg, sambung la tdo...tp jgn lame sgt, buat2 la tlg mak kerz, isteri kerz...cian diaorg...
K selamat berhujung minggu kengkwn (sok da isnin..mencik!!!)... daaa~

"ted dan padel...heee~"

Friday, November 20, 2009

menJiwangkan Diri

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera rakan2 sekalian...

nie nak cter skit, dr td ted masuk bilik mesti duk senyum sorg2, tersengih2 sorg2...nak dikatakan gembira mmg gembira la walaupon penat...adakah ted udah angau??? bhy x penyakit nie kengkwn...ted senyum2 kat bilik jela, kat luar x sbb takot ada org tgk, malu seyh! haha~


apekah perasaan nie??? sker nya...

adakah ianya akan berpanjangan?

tiada siapa mampu memjawapnya...

"quotes of the day...lalala~"

p/s: knape ted jd ceni, hanya ted jerk yg tau... :p *wink2*

Sunday, November 15, 2009

My Career Fair 2009

Assalamualaikum para pembaca sekalian....
Ape khabar? Camne ngan weekends korg, besh x? pegi jenjln @ lepaking at rumah jerk...kalau yg berfamily 2 bwk la anak2 kuar jenjln, kalau xnak jln penat, bwk round pusing2 ngan kete sbb ted sker menda ceni masa kecik2 dlu, besaq2 pn sker lg...hiks~

Ted lak pg td, G n H ajak pegi exhibition...ted sker kwn ngan diaorg sbb diaorg alert psl exhibition2 yg 'berlaku' disekitar KL nie...diaorg semngat nak g, so ted pn join la semangat same sbb ted pn minat gak dgn menda2 alah ceni..hehe~ so, exhibition yg kitaorg join adelah My Career Exhibition...kali nie kitaorg bkn bertiga sbb ade kwn pompuan join same. dia call ted ckp nak ikot, so ted on jela..haha~

"logo MFC taun nie"

Nie ted nak story la skit pasal exhibition nie...hehe...erm, sblm 2 kalau kwn2 nak tau lebey lnjut pasal program nie, ley klik "MCF".
erm, ted ngan kengkwn g awal gak la dlm kol 11 pg (smgt neyh! haha~). pameran nie diadakan di Hall 4, PWTC, KL...bnyk gak syarikat2 famous yg join utk pameran kali nie sprt PharmaNiaga, Affin Bank, Bank Negara, Kelab Graduan 1 Malaysia, KFC, Prudential, Petronas dll...
kat pameran kali nie ada skali dgn walk-in interview, seminar serta pameran sambil amik resume utk cari pekerja baru...

Most company yg dtg nak cr pekerja dlm waktu terdekat, most of them 'memburu' freshie..eh! salah2...fresh graduate...mcm kitaorg yg pegi, kitaorg xgrad lg, so ada yg mcm xnak lyn sgt la...kecewa seyh kitaorg..kitaorg pegi mcm nak dptkan brief idea field2 yg bley kitaorg msk pas da grad. diaorg wat menda nie dlm bln 11, kitaorg grad plak dlm bln 8, tp bln 8 upward nnt xtau lg ade ke x progm nie, thats why kitaorg dtg gak utk tgk2...yg x bestnya, siap da yg perli lg sbb kitaorg dtg cm pakai biasa jerk, resume pn xbwk, so dia ckp "so, u guys just comes to jln2 only?"...tersentap jiwa ted yg sensitip nie...kecik semua organ, hati, limpa, jantung segala...tp bkn ted sorg jerk yg terasa, kwn ted yg pompuan 2 pn terasa same...sedey seyh dia ckp camtu kat kitaorg..x yah tanya la sape, buat sakit hati jerk, jadah haremmm tol...isk! mencik..pastu kitaorg buat xlayan jerk dia, then cepat2 blah...

ade plak yg tanya 10 patah, 1 patah jerk jwpn dia...adoi, buat penat jerk bertanya, kalau xtau ckp jerk trus xtau kan senang...nyampah seyh!
kalau nak dikira program nie bagus sesangat, ted sokong sbb bnyk peluang pekerjaan ditawarkan...cuma korg kna pandai cari dan "jual bodi"....eh! salah lg, "jual' diri anda kat company yg terlibat, tunjukkan kepetahan anda berckp, kematangan anda berfikir dan bertanya soklan...mereka berminat ngan org2 ceni (wah! cm pernah interview org jerk ted nie...haha~).kitaorg blah dlm kol 2 lebey sbb da penat berdiri, pastu g mkn..hee~ then balik.

nasihat ted utk pembaca2 yg masih tercari2 kerje ke (wallahualam...kita xtau kan), terutamanya fresh graduate bley la pegi jenguk2, kalau resume xde lg pn xpe, pegi, mintak email address utk hantr resume kendian...diaorg akan layan nye...InsyaAllah mane tau kwn2 ley dpt bkn shj peluang pekerjaan tp peluang kerjaya di sana (dua 2 berbeda)...bg fresh graduate lg lar, berlumba2 syarikat nak dptkan khidmat korg kalau korg bijak mengambil peluang yg ada...so, kwn2 jgn lupa yerk pegi, kalau yg xgraduate lg bley gak pegi, just utk kenal2 industri yg anda akan join nnt, sbb anda xsemstinya bekerja dlm bidang yg anda belajar, ley lari skit dr skop...yg lari nie la kita nak tau ape supaya kita bley grap the opportunity...

p/s: program nie last esok, so cepat2 la yerk~

pnjg lak ceramah ted kali nie kanz...haha~ ape salah nya berkongsi skit2 maklumat yg kita dpt...
ok lah stakat nie dlu yerk...
Happy Weekends kengkwn sekalian...=)

Wednesday, November 11, 2009

Cuci The Musical

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera pembaca2 sekalian. ape khabar hari nie? ted doakan semoga sihat2 selalu (mcm tulis surat lak rasanya)...seperti yg ted dah bgtau sblm nie, ted nak update pasal cuci the musical kan, tp maaf la lmbt sbb ted busy skit skg, ada keje yg perlu dibuat, kna pegi bangi la, mcm2...tp xpe skg da update...heee~

ted bersame kawan2 laen, ada 12 org semuanya pegi menonton cuci pd 6 Nov (lepas exam...haha~). kali nie rombongan ramai skit sbb semua berminat lak nak tgk, semangat lak 2...haha...memandangkan hostel kami ngan IB ini adalah dekat, selalunya kami berjalan je pegi, tp kali nie smua mcm mls nak berjalan, so nek la keta, 2 buah je ckp...

sampai je, kira awal la lg sbb nek keta, so cpat la smpai...mula2 ted pegi bli buku program dlu...haha...then masuk...seat kami paling murah tau, harga pas tolak diskaun rm35..ok la, berbaloi gak.. sbnrnya ted nak amik yg rm50 tp kewangan idak mengizinkan masa 2...haha...seat kami kat upper circle...Ib terbahagi ke 3 tempat (bg yg xbesa la) upper circle (plg murah), grand circle (mahal gak la) dan lower circle. lower circle ada 2, paling lower dan vip stand...yg vip nya paling mahal la dlm satu2 event, ley cecah 200++...

eh! cter pasal IB lak...haha...okey pasal cuci lak, teater ini diarahkan oleh Dato' Zahim Al-Bakri dibintangi oleh:
  • afdlin shauki as fairil
  • awie as jojo
  • ac mizal as c'tan
  • hans isaac as khai
  • vanida imran as CJ
  • adibah noor as farah serta beberapa org lagi
so far, pasal teater cuci ini, bg ted sgt best sbb lakonan yg dilakukan nampak idup dan spontan. korg xkan kering gusi la gelak sbb suka sgt dengan gaya mereka yg cute terutamanya awie..haha...props yg direka cantik dan kemas, muzik pn best dgn iringan koir...secara overallnya bg ted mmg best sbb ini adalah kali pertama dipersembahkan kedlm bentuk teater. pas hbs 2 rs cam nak g bli tiket skali lg je nak tgk lg...haha~

erm, pas hbs 2 (lame 3 jam), kami kuar la, ted bersama beberapa org kwn lg bersiap sedia beratur utk amik autograf disamping inilah platform utk berjumpa artis. bg kwn2 ted yg perempuan target diaorg satu je, cuba teka sape??? mesti la hans isaac...hampir majoriti yg ted tanya smua ckp nak jumpa hans...adeh! sakit palo den...ted lak nak jumpa afdlin je sbb mmg dah lame nak jumpa, die-hard- fan la katekan...haha...at last dpt gak, gembira seyh! haha~

"sebenarnya ted sajer je uploadkan gmbr yg jauh2 nie, gmbr2 len adalah hak milik serta hak cipta terpelihara, susah 2 nak dpt...haha...neway, kalau nak tgk gak gmbr2 yg len, ada dlm FB ted, so add la ted di FB...hanya klik kat sebelah 2 je...hiks~ (promo FB lak)"

kami hbs dlm pukul 1 lebey camtu la, pastu perkara yg ditakotkan iaitu nak masuk kolej..haha..walaupn dah pesan kat pak guard yg jg masa 2 kami nak masuk lmbt, tp sbb kul 11 lebey ada pertukaran syif, so kami takot pak guard garang yg jaga, paling xsuka papa yokies (btol xtau ak eja, mezah yg bg gelaran nie...haha)...tp seb bek pak guard ok, sape yg nego kalau buka ted...haha~

itu la cerita kami utk cuci the musical, pesanan ted kpd yg x g tgk 2, ted boley ckp rugi sbb teater nie mmg best...jgn la kita memperlekehkan dan memperkecilkan industri kita sendiri sedangkan kita mengangkat industri perfileman barat. so, fikir-fikirkanlah~

Sekian utk kali ini, harap smua enjoy membaca yer...heee~ =)

Saturday, November 7, 2009

keMerdeKaan diCapai

tajuk entry ted kali nie cam xley blah je kan...haha~ tp ada kaitan dgn ape yg ted nak kongsi la...cuba teka pasal ape? erm...xyah jwp la, biar ted je jwp, psl exam...ted da hbs exam....weeeeeee~ gumbira sgt...hehe...hbs exam da lame, tp br nak update kat blog....mesti pembaca2 smua tertunggu2 entry dr ted kan? ala, xyah malu2 ted tau...

erm...seperti yg dlm entry sebelum nie, ted da bg senarai paper ted kan...so da tau la ted hbs ble exam...paper last 2 pg, hbs je trus wat plan...hr nie nak g tgk wayang, tp sblm 2 kna g fak dlu (exam di klj) sbb nak settlekan lab jap...then pas hbs lab kuar la ngan kawan baek ak...hehe! musti dia bangga kalau dia bc entry nie...isk! hbs jerk exam trus nak enjoy kan. of course la sbb tertekan selama 3 mggu utk menghadapi exam...haha~

hari tu kami tgk cter "NINJA"...skit pasal cter nie, bg ted xde la besh sgt sbb jln cter dia cam biasa je, slow and steady je...adegan mendebarkan xde la sgt...part ak paling sker adalah masa lawan2, yg 2 mmg best, hebat skali...haha~ tp kalau nak tau sbnrnya ted tertukar dgn NINJA ASSASSIN...haha..nak tgk ninja assassin, tp tgk cter ninja len..."ak keliru...haha".salah cter upanya~

"nie adalah NINJA yg ted ckpkan 2..."

pas hbs 2, balik trus sbb mlm ada plan lg...sebelah mlm nya lak kami reramai, biomed + nutri + pdr + evh (yg nie tmbhan sbb ted luper lak...haha~) pergi kuar mkn2 kat Stevens Setapak...ramai seyh join, ada 4 buah keta penuh, smua dlm 21 org kalau xsilap...pas hbs sonok2 mkn, kitaorg pegi lak jenjalan kat KLCC nye taman...heee, nie idea ted la ajak diaorg smua, pastu smua cam stuju jerk.eh! bkn smua, kali nie yg g 3 buah keta jerk, 1 lg xdpt join...besh sesgt! enjoy gler ah...tp sblm sampai tu thiru bwk keta sampai sesat, haha...seb bek ada penunjuk arah yg cekap mcm ted...lalala~ lg satu, ada peristiwa menakotkan berlaku, xyah cter nnt thiru marah...haha...thiru len kali bwk keta berhati2...=)

"inilah kami smua yg join mkn2 pada mlm itu...laki bape kerat je...haha~ oppsss, illi, ak amik gmbr ko nye nie...sowi yek, ak xbwk kamera...hehe~"

hr khamis xde kemana2 sbb ted kna mengabadikan diri kepada lab...haha...hr jumaat lak, pg masih dgn lab, pas hbs solat je...jumpa la mamat sorg nie...(sowi padel! hehe, he's one of my best friend gak...ted kan ramai best friend...haha)...sblm 2 dia da ajak ted pegi tgk phobia 2, tp ted ckp xley, pastu jumpa ptg 2 ted ajak jela...so dia pn dgn gumbira yg teramat sgt (hyperbola nie) pn bersetuju...hehe...so kitaorg g la ptg 2, tiket kol 240ptg...

skit info pasal cter Phobia 2 nie lak, bg ted, diulangi bg ted shj cter nie xde la besh sgt sbb ted punya expectation adalah tinggi utk melihat filem yg dibuat adalah jauh lebih menakotkan drpd Phobia 1...utk filem kali nie lak, lebey kepada biasa je, walaupn ada adegan2 yg terkezut 2, tp skit je...cam biasa ianya adalah gabungan2 cter, ada 5 cter...

cter1: ok la...tp bosan gak!
cter2: ada la part2 buat ak terkezut...hehe...tp bosan~
cter3: pasal kematian anak sbb takot nak lari dr hantu...cian anak dia...isk3~
cter4: nie plak pasal zombie...tber lak...cam xley blah jerk~
cter5: besh of the besh...yg nie bkn takot, tp lawak gler arr...seyes, kalau ted nak ulang tgk, ted nak tgk part nie jerk...yg nie ted bg 2 thumbs up~

"inilah cter Phobia 2"

itu la pasal phobia, then hbs trus balik gak sbb mlm nak g tgk cuci the musical...yg nie nnt ted update len ek...pg nie, InsyaALLAH...

itu la pasal ape yg dicapai oleh kemerdekaan selepas hbs exam, mmg enjoy hbs...sonok pas2 kita tertekan, then lepaskan everything...weeee~
tp skg da start tertekan balik dgn lab work...doakan ted mampu mengharunginya ya wahai blogger2 serta pengikut2 blog ted sekalian....heee~