Wednesday, November 11, 2009

Cuci The Musical

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera pembaca2 sekalian. ape khabar hari nie? ted doakan semoga sihat2 selalu (mcm tulis surat lak rasanya)...seperti yg ted dah bgtau sblm nie, ted nak update pasal cuci the musical kan, tp maaf la lmbt sbb ted busy skit skg, ada keje yg perlu dibuat, kna pegi bangi la, mcm2...tp xpe skg da update...heee~

ted bersame kawan2 laen, ada 12 org semuanya pegi menonton cuci pd 6 Nov (lepas exam...haha~). kali nie rombongan ramai skit sbb semua berminat lak nak tgk, semangat lak 2...haha...memandangkan hostel kami ngan IB ini adalah dekat, selalunya kami berjalan je pegi, tp kali nie smua mcm mls nak berjalan, so nek la keta, 2 buah je ckp...

sampai je, kira awal la lg sbb nek keta, so cpat la smpai...mula2 ted pegi bli buku program dlu...haha...then masuk...seat kami paling murah tau, harga pas tolak diskaun rm35..ok la, berbaloi gak.. sbnrnya ted nak amik yg rm50 tp kewangan idak mengizinkan masa 2...haha...seat kami kat upper circle...Ib terbahagi ke 3 tempat (bg yg xbesa la) upper circle (plg murah), grand circle (mahal gak la) dan lower circle. lower circle ada 2, paling lower dan vip stand...yg vip nya paling mahal la dlm satu2 event, ley cecah 200++...

eh! cter pasal IB lak...haha...okey pasal cuci lak, teater ini diarahkan oleh Dato' Zahim Al-Bakri dibintangi oleh:
  • afdlin shauki as fairil
  • awie as jojo
  • ac mizal as c'tan
  • hans isaac as khai
  • vanida imran as CJ
  • adibah noor as farah serta beberapa org lagi
so far, pasal teater cuci ini, bg ted sgt best sbb lakonan yg dilakukan nampak idup dan spontan. korg xkan kering gusi la gelak sbb suka sgt dengan gaya mereka yg cute terutamanya awie..haha...props yg direka cantik dan kemas, muzik pn best dgn iringan koir...secara overallnya bg ted mmg best sbb ini adalah kali pertama dipersembahkan kedlm bentuk teater. pas hbs 2 rs cam nak g bli tiket skali lg je nak tgk lg...haha~

erm, pas hbs 2 (lame 3 jam), kami kuar la, ted bersama beberapa org kwn lg bersiap sedia beratur utk amik autograf disamping inilah platform utk berjumpa artis. bg kwn2 ted yg perempuan target diaorg satu je, cuba teka sape??? mesti la hans isaac...hampir majoriti yg ted tanya smua ckp nak jumpa hans...adeh! sakit palo den...ted lak nak jumpa afdlin je sbb mmg dah lame nak jumpa, die-hard- fan la katekan...haha...at last dpt gak, gembira seyh! haha~

"sebenarnya ted sajer je uploadkan gmbr yg jauh2 nie, gmbr2 len adalah hak milik serta hak cipta terpelihara, susah 2 nak dpt...haha...neway, kalau nak tgk gak gmbr2 yg len, ada dlm FB ted, so add la ted di FB...hanya klik kat sebelah 2 je...hiks~ (promo FB lak)"

kami hbs dlm pukul 1 lebey camtu la, pastu perkara yg ditakotkan iaitu nak masuk kolej..haha..walaupn dah pesan kat pak guard yg jg masa 2 kami nak masuk lmbt, tp sbb kul 11 lebey ada pertukaran syif, so kami takot pak guard garang yg jaga, paling xsuka papa yokies (btol xtau ak eja, mezah yg bg gelaran nie...haha)...tp seb bek pak guard ok, sape yg nego kalau buka ted...haha~

itu la cerita kami utk cuci the musical, pesanan ted kpd yg x g tgk 2, ted boley ckp rugi sbb teater nie mmg best...jgn la kita memperlekehkan dan memperkecilkan industri kita sendiri sedangkan kita mengangkat industri perfileman barat. so, fikir-fikirkanlah~

Sekian utk kali ini, harap smua enjoy membaca yer...heee~ =)

2 comments:

yuyun said...

1st: ai nak umpe afdlin jugak la.. haha..

2nd: gelaran papa yokies tu ramai yang gunekan.. sebut je papa yokies, dah terbayang da sape orangnye.. hehe..

3rd: yeay update jugak!

4th: ok. dah.

ted said...

haha...ak menjawap

1st: same la kita, tp ak mmg kipas susah mati afdlin...haha~

2nd: ooo...yeke! ak la br tau...tp ak xsuka dia, td balik fak jumpa lg....mencik3!!!

3rd: yeay! tahniah kpd ted...wink2!

4th: tamat sudeyh! haha~