Sunday, November 29, 2009

Salam AidilAdha

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera rakan2 blogger sekalian...

ted rasa cam da lambat nak update pasal rayer haji taun nie, tp lantak la, ade ak kesah???
erm, seperti yg ted da gtau sblm nie, ted taun nie xbalik rayer kat kg tersayang, sebaliknya rayer kat kl jerk...nak tukar angin la katekan, nak rasai gak camne rayer kat perantauan nie...haha~

tp, ted xrayer sorg2 la sbb kwn2 ted iaitu G dan H pon xbalik same...diaorg sanggup temankan ted, wah! terharu rasanya...haha...so utk jadikan rayer nie lebey bermakna, ted ngan G bertapa kat bilik H la kali nie sbb bilik H kat kg baru, so dekat ngan masjid pastu senang la carik makanan nak makan nnt sbb cafe klj ted tutup...so al-kisahnya, camnie la...

hari rayer pertama
kitaorg bangun agak awal kol 630pg (awal kerz?) sbb semngat nak berayer nie...haha...pastu siap2 kol 8 pegi semayang kat masjid jamek kg baru...smyg agak lmbt, xtau knape, maybe imam khusyuk tasbih rayer kowt, mendayu2 lg...sedey lak tber hati ted teringat kat umi n family kat kg...hehe..pas semyg besa la kanz, ada khutbah rayer...yg menjadi kemusykilan 1 ted, pas solat jerk, ted tgk ramai org dah berpusu2 kuar dr masjid mcm nak kejar ape ntah. pelik gak ted sbb nie 1st terjadi kat depan mate ted, sepanjang 21 tahun ted bernafas, ted xpenah lg tgk pas solat trus org kuar tanpa memberi sedikit masa utk mendengar khutbah dlu...isk2! terok btol...org KL la katekan...then, ted menghayati la tajuk khutbah "Kemuncak Pengorbanan". bagos khutbah nie, insaf ted mendengarnya...pas hbs jerk khutbah kuar..

so, G dan H tanya nak sarapan ape? ted pn ckp mkn sandwich la sbb xde kedai yg bukak pagi2 rayer nie, so kitaorg pn pergi la 7 E...kat cni, kemusykilan 2 timbul, org berator kat dlm kedai panjang mcm harem...mencik tol! mgkin sbb 2 satu2 nya kedai yg bukak kowt.
Pas sarapan segala, da xtau nak wat ape kanz...so start la kami bertiga melakukan kerja yg kna bentang esok (isnin)...sampai la tghari, pergi solat jumaat. tajuk khutbah kali nie pn besh gak, "Perhimpunan Agung"...Pas solat kitaorg g cari mknn, xde kedai yg bukak, so sedey la kami...cari punya cari tgk ade kedai mak cik indon bukak, so bli la nasi ayam makan...

mkn mlm lak, pegi kedai yg same sbb kitaorg kuar lmbt dh kat kol 11 sbb tgk NURKASIH...episod akhir u...haha~ besh arr cter nie, tabik ted, tp xde la sapai nangis2 sbb malu lak nnt...haha...g mkn lak, still mkn kat kedai mak cik td, kali nie nasi lemak lak...haha~

hari rayer ke 2
pas subuh kami sambung tdo balik sbb mlm 2 wat keje sampai lewat mlm...(korg pikir keje ape yg kitaorg wat??? x wat dosa2 k, kitaorg wat keje yg kna bentang 2 la...haha~)
then, bangun2 da kol 10...haha...cian encik H, dia nak tgk org sembelih lembu kat masjid, tp kempunan sbb bangun lmbt. cian btol ted tgk dia, dia cuba menyembunyikan kesedihan yg bertamu...then, ted kna balik k1 sbb nak amik keta, sbb mlm 2 nak kna g amik YB...biasa la kanz, ted nie driver jerk...haha~

tghari 2 kitaorg g cari mknn, bnyk lg kedai yg xbukak, so kitaorg mkn kat kedai ape ntah, nasi ayam lg...pastu petang sambung keje lg...mlm lak, pergi cari mknn lg, H ajak la kitaorg g makan kat rase mas, okey la kat ctu...mkn ape, nasi ayam lg...haha...pastu ted kuar pergi pekeliling nak amik YB...YB sampai agak lmbt, kol1145, so hntr dia kat k1, pastu mintak izin dia nak bwk keta g k3...dia ckp okeyh! haha...ted cdg cam nak tdo jerk kat k1, tp ada pak cik sorg nie (bkn G, bkn H) ajak teman dia berborak...ted xsampai ati lak nak kecewakan dia...waseyh...ted pn gagahkan gak balik ke k3...sape dia 2? hanya G dan H jerk tau...lala~

sampai jerk, seb bek k3 xtutop lg, so masuk la...siapkan keje jap, then kol 1230 pergi jumpa pak cik nie...dia tgh tgk bola, pastu dia ajak pegi bilik dia...adeh, penat seyh nak mendaki tangga yg tinggi...so, borak2 nya borak, bkn ted pn yg banyk ckp, dia yg bnyk...ted lebey kepada mendgr jerk luahan hati dia...haha~ luahan hati 2 bkn bermksd dia propose ted yerk, luahan hati disin bermksd, segala masalah dia...haha~ pastu, dlm kol 330pg ted balik la bilik H, mula2 nak tdo kat bilek pak cik 2 dia yg pelawa tp ted pikir sbb dah suruh H jgn kunci pintu, so terpaksa gak la balik...balik2 jerk, diaorg smua da tdo...so, ted ape lg landing la trus terlelap...

hari rayer ke 3
bangun pg soalt subuh, tp ted ckp nak sambung tdo sbb xckp tdo...haha...smua tdo balik kecuali H sbb dia ckp nak mendonload cter...haha, ted pesan suruh kejut kol 10...tp, sedar2 da kol 1040pg, ted tanya H knape xnak kejut...dia ckp ted tdo lena sgt, so xsggp nak kejut...apekah!!!
bangun2 siap nak balik ke k1, pastu g mkn kedai kegemaran G iaitu Shazana Kg Baru..menu dia nasi ayam lagik...adeh!!! mentang2 la ted sblm 2 mengidam nak mkn nasi ayam, amek ko kali nie sampai 4 kali...haha~
pas mkn, balik la ted dan G ke k1...
itu la cter kami utk rayer kali nie...hehe...pnjg kanz??? harap enjoy~

ucapan nie diutuskan khas utk H aka Hanis
"thank you very much sbb sudi jaga kitaorg (haha), bg tmpt tinggal kat kitarg, bg kitaorg nyibuk kat bilik...mintak dihalalkan makan dan minum sbb ted bynk hbskan air mineral...haha~"

pastu, ucapan dari kami bertiga lak...

Selamat Hari Rayer AidilAdha
Semoga hidup kengkwn sentiasa dirahmati oleh ALLAH swt...
ikhlas drpd Ted, Hanis dan Gengster

"inilah kami bertiga, dari kiri H (Hanis), Ted dan G (Gengster)"

1 comment:

Al Quds Travel said...

Al Quds Travel Welcome You :-

"AL QUDS TRAVEL FAIR 09"
Date : 10,11,12 December 2009
Time : 10.30 am - 10.00 pm
Venue : Ruang Legar KB Mall K.Bharu
Organizer : Al Quds Travel Sdn Bhd
Official Radio : THR Gegar FM
Tel No : 609-747 9999

Diskaun hebat untuk semua
pakej pelancongan!!!