Thursday, December 31, 2009

Countdown New Year ----> 2010

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
terasa lame sgt ted xupdatekan entry kat blog ted nie, bkn ape...xsempat la...a bit busy lately, pastu bnyk lak masalah yg timbul kan, memcm la...huhu~

"let's countdown new year..."

malam nie adelah mlm ambang tahun br @ ted lebey sker guna new year's eve...ape planning korg? geng2 ted dah berpakat sbnrnya nak wat BBQ mlm nie sambil sambut new year ala2 new year's eve party la katenya....tp last2, xjd sbb ade sikit halangan...hehe~

"party katenya..."

so kitaorg change plan, mlm nie nak lepaking kat cafe sambil layan melodi terhangat, then nak pergi berpoya2 kat tasik titiwangsa, nak g skodeng...haha...xde lah, ted kan innocent, x wat menda2 camtu...kitaorg nak g tgk bunga api nnt, sbb kat tasek bley nmpk ngan jelaz, nak countdown new year la katenya...haha...ade x kwn2 ted yg akan dtg tasek mlm nie? bley la sambut ngan ted...hehe...bley berkenalan kerz..haha~

"perlu ke ted jd mcm dak nie??"

so, itu la planning kitaorg...xtau arr bape ramai, tgk la cena rombongan cik kiah mlm nie..nnt ted upload gmbr k...hehe...oppsss, jgn lupa ek, mlm2 tahun baru nie jgn 'nakal2'...ingat pesan alif satar..."pliz...pliz...plizzz kamu jgn nakal"....haaa...ingat 2...nie pesanan ted, kalau bley buat2 la semyg hajat kerz, bc yassin ke dlu kat umah, then baru la keluar terkinja2...haha~

"femes u kat blog cheQ...haha~"

eh jap, nie dah lebey nie, ted sbnrnya nak wat entry pasal resolution ted utk taun baru nie...erm, nak tau x ape resolution ted? hah! duduk3...duduk...maceh!



resolution ted bg taun 2010 adelah:

  1. Ted nak grad dgn bergaya - yg nie dah menjadi matlamat utama ted sbb nie grad bg 1st degree kan, so kna la bergaya sakan...hehe
  2. Ted nak lulus dgn cemerlang utk semester last nie, dgn harapan yg tinggi utk ted mendapatkan 'A' bg tesis ted...
  3. Ted nak sambung ke peringkat master kalau diberi peluang utk berbuat demikian...(tp, nie adelah main target bg ted la, sbb ted teringin sgt nak sambung)
  4. Jikalau resolution #3 xdpt, ted akan bekerja dgn penuh gigih skali utk bantu keluarga ted.
  5. Ted akan kekalkan status single ted (motif???)
  6. Ted akan jd aktif blogger, dan xnak dah menulis pasal jiwang2....malu...(yg 2 ted masuk dlm personel diary jerk)...ted nak tulis lebey pada perkara harian ted yg berlaku kat sekeliling ted...so, kutuk2 org dah mmg xley lari....haha~
  7. Ted dah xnak ikut perasaan ted lg...ted nak letakkan perasaan 2 jauh2, so that ted bley fokus pada perkara yg lebey penting....
  8. Ted akan jadi lebey baek drpd sblm nie dan lebey matang (InsyaAllah)
  9. Ted nak ade ramai kwn2 blogger yg br...hehe~
  10. Ted kalau bley, xnak berada jauh drpd seseorg yg penting bg ted...(^-^)V
nie la smua resolution ted, yg paling penting bg taun 2010 adelah yg 4 paling atas 2...sbb taun depan kan 2010, so kna ckpkan 10 resolution...haha~

ted nak ucapkan,

SELAMAT TAHUN BARU 2010

kpd smua pembaca2 blog ted, kwn2 ted, penyokong2 ted, silence2 reader blog ted...
moga2 taun baru ini banyak memberi kebaikan kpd kita...

ikhlas drpd: Ted, Mr G, Mr H, Ms J dan Ms Y (geng lunch...haha~)

~bye~

Saturday, December 26, 2009

Ape tajuk yg sesuai ek???

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera (greeting ini adelah perlu walaupon xde org bc, ini menunjukkan adab kita sbg org melayu)...

Hr nie merupakan hr cuti buat seluruh rakyat malaysia, juga merupakan hr yg sgt blurr buat ted, serta hr yg menyedihkan juga bg ted...knape ted sedey yerk, ted pn xpasti...mgkin sbb ted mengharapkan kepada sesuatu yg xpasti kowt...



ted sker mggunakan phrase nie,

"secebis harapan membuatkan kita mengharap, tetapi ternyata ianya hanyalah janji palsu"

ted pn xbrape pasti knape ted bley minat dgn phrase yg ted cipta sendiri nie...mgkin sbb bnyk berlaku dlm hidup ted rasanya...erm, xsalah kan utk mengharapkan pada sesuatu itu? tp harapan yg ted letakkan adalah pd sesuatu yg xmgkin utk ted gapai, xmampu utk ted capai...kdg kala ape yg ted mahukan disalah anggap oleh org len...ape yg terjadi pn mmg atas salah ted gak, yup ted admit...huhu~

habis la kot sesi meluahkan perasan ted...erm, ted sbnrnya nak post entry pasal menda len, tp tber2 terasa sedey lak, 2 yg terpaksa lak post kan gak...hehe~

erm, pasal entry sbnr kali nie lak, ted nak post pasal nie...hehe~


-->
Lelaki Sagittarius

Bersempena dengan bulan Sagittarius ini, ted nak berkongsi sedikit fakta berkenaan dengan golongan lelaki Sagittarius. Ini berdasarkan kajian yg telah dilakukan (diambil dan diedit drpd maskulin);
+ suka kehidupan sosial (memang ted stuju dgn yg ni, ted pn sosial ape? haha~)
+ ada juga sukakan kehidupan privacy (yg ni pon ted stuju gak, sbb ted pn bnyk gk kehidupan privacy yg perlu dijaga…haha~)
+ walaupun bersikap lantang bersuara, namun suka menolong orang lain serta tidak mengharapkan balasan (cewah, baiknya…jgn jelez)
+ suka akan pujian dan penghargaan (biasa arr ni kan…common sense la)
+ jiwanya sentiasa gembira, kelakar dan mempunyai banyak lawak jenaka (sebijik mcm ted…haha…wah! masuk bakul angkat sendiri nmpk~)
+ sukakan kebebasan dan kehidupan bertenaga (yeah! i’m like a bird, I wanna fly away~)
+ bersungguh-sungguh dalam melakukan kerja (boleh naik pangkat kalau camni)
+ suka melancong dan melihat tempat-tempat baru (suka2, tp xde duit)
+ sukar baginya dalam mood yang tidak baik tetapi jika berada dalam keadaan begitu elok biarkannya seorang diri (yg ni cam same je dgn ted…huhu. So, u guys better watch out!)
+ tidak sukakan kewajipan dan perkahwinan akan merimaskan mereka (motif?)
Semua ini mungkin diperolehi daripada kajian yang telah dilakukan. ted pun tak tahu sebenarnya. ted ambil je. Just enjoy it.
~selamat bercuti~

Tuesday, December 8, 2009

Kelahiran Gengster

Assalamualaikum dan salam sejahtera serta selamat malam...haha~

entry kali nie, ted wat khas utk kawan baek ted yg menyambut hari lahir pada hari nie (8/12/09)...
sape lg kalau tidak laen dan tidak bukan Mr Firdaus Kamarulzaman aka Mr Gengster (dan yg ted slalu gunakan adelah Mr G kat blog ted nie...hehe~)

mesti ramai yg tertanya2 kanz, nama dah bagus, knape nak kna pggl gengster lak kanz? yg itew, ted xnak la cter, mgkin kalau ada masa kwn2 bley jerk tanya dia trus...hehe~

"Inilah gengster...hehe...Selamat Hari Lahir...(walaupon ko xbg post gmbr nie, ak nak gak..haha..edited version k"

Selamat Hari Lahir Ted ucapkan kpd Gengster
Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezki dan dipermudahkan oleh Allah dlm menjalankan urusan seharian serta tidak lupa juga ibadat kpdNya...
Ted nak ucapkan terima kasey kat gengster krn slame nie bnyk menyokong ted dlm ape jua yg ted lakukan..bnyk memberi pendapat, kutukan pn ade (tp xde disimpan dlm hati la...), dan sentiasa memberi pertolongan kpd ted...
Ted sgt menghargainya...
Semoga ko berjaya dlm kehidupan, mendapat jodoh yg sesuai utk diri ko dan menjd pelengkap kpd idup ko nnt k~
Semoga persahabatan yg terjalen akan kekal hingga ke akhir hayat hidup kita...InsyaAllah...
Last skali, smoga kekal chantek k...hahahahaha~ (it's a joke)

Monday, December 7, 2009

Senyumanmu

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera kwn2...

Juz short entry drpd ted utk petang nie...(sbb penting nie)...gigih 2 nak wat entry walaupon penat br balik dr lab...
gini la entry ted kali nie:

"ted sudah dipanah cupid"

Hr nie, ak nmpk dia...

walaupon hanya dikejauhan, tp ckp utk mengubat kerinduan yg bertandang pas 1 mggu lebey xnmpk...

walaupon hanya utk beberapa saat jua, mampu membuatkan ted tersenyum meleret...(malu2...blushing tber)

walaupon tidak berdaya utk face 2 face (bkn bercium yer), tp ckplah sekadar melihat senyuman itew...

walaupon ingin diri ini berlari mendapatkannya, tp iman mengatasi segalanya... (waseyh, ustz nie)

walaupon tidak terdaya utk mendgr kata2 manis mu (manis kerz?), tp ckp membuatkan diriku dibuai mimpi yg indah mlm ini...

"agak2 korg la, ceni kanz apabila gajah jatuh cinta...(sape lg gajah kalau bkn ted)...haha~"

isk...ape yg ted da tulis nie...haha~ merasa la korg isi hati ted buat mase skg nie...
wah! statement yg sgt menggelikan drpd ted dauz (kalau korg nak muntah pas bc entry nie, silakan2..jgn malu, jgn segan...hahahahaha~)

seyes ted xcaya ted tulis menda nie...sengal kanz...haha~
bye~

Wednesday, December 2, 2009

It's December

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Nak dgr ted berceloteh x? kalau nak hah, duduk3x (tiru upin lak kanz...haha~)

Secara sedar atau pn x, skg nie kita da pn masuk bulan Disember...ke korg xsedar kita dah da kat bln Disember?? ha, tula sape suwoh cuti jerk, mentang2 la cuti, trus lupa segala...

"December tyme"

Bg ted kedtgn Disember ini masih lagi disambut dgn meriah (wah! mcm rayer jerk) sbb bln Disember adalah bln yg paling ted sker dan dlm ms yg same plg xsker gak...jom kita tgk ngape...hehe~

Kesukaan:
kita tgk pade kesukaan dlu...ted sker bln 12 nie tidak laen dan tidak bkn adalah krn bln 12 nie merupakan bln kelahiran ted...wah! selamat hari lahir ted...kikiki...lmbt lg la sbnrnya, kat2 nak akhir nnt...tp, da gak bab yg xsker pasal birthday nie sbb ted xpenah trima hadiah...sedey kanz? bkn ted nak meminta @ ape, juz nak berkongsi jerk...cian ted, tp ted xkesah pn sbb ted dikurniakan sihat tubuh badan, family yg gumbira, kwn2 yg sentiasa menyokong ted dlm ape jua yg ted buat & scandal yg memahami (jgn jelez), itu pn dah jd hadiah paling bermakna dlm hidup ted...hehe~

"you are my greatest gift"

rasanya ted sker sbb 2 jela kowt, maybe masa skolah dan masa duk U nie pn sbb bln 12 adelah masa cuti, so tyme nie la nak balik kg jumpa umi dan ayah, adek2...windu tol kat diaorg smua, tp utk kali nie ted xdpt nak balik sbb ada beberapa perkara yg membataskan tp ted slalu jerk contact umi ted utk tanya khabar...hehe~

ke-x-sukaan:
Bln 12 merupakan bln akhir utk satu2 thn 2 mksdnya akan masuk taun laen dah...yg 2 ted xbape sker sbb masuk taun baru nie bnyk benda nak kna fikirkan...mcm2..sbb 2 ted xbrape sker sgt...dan masuk bln 12 nie, kita dah nak start check balik dah resolution/aim/determination/intention @ dlm bashasa kebangsaanya adalah azam...azam utk taun 2009 dah kna check balik dah tercapai ke blum, dah terlaksana ke blum sbb ted berpegang kpd prinsip kalau ted dah wat resolution, ted xkan bw nya ke taun hadapan, ted nak hbskan gak...kwn2 cena lak?
resolution ted utk taun nie da ada beberapa yg tercapai...ape??? ade la...haha...cuma, resolution utk carik scandal jerk xjumpa lg...cena nie yerk...haha~

"My Zodiac ~~> Sagittarius (22 November – 21 December)"

itu la serba sedikit pasal bln Disember kpd ted...sbb 2 la tajuk entry kali nie, It's December...lalala...
erm, kwn2 jgn lupa tau birthday ted nnt...hehe...ble???kalau nak tau, tanya la ted okeyh...hehe~

Teater Natrah

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera rakan2 blogger serta pembaca2 dan follower ted sekalian...utk kali nie, ted nak update pasal teater natrah yg br jerk ted lepas tgk td...

"Teater Natrah"

sblm ted berceloteh dgn lebey lanjut lg, rkn2 bley klik "TN" utk dptkan maklumat lebey lanjut...

teater natrah nie merupakan teater terakhir @ penutup bg ted utk taun 2009 nie @ utk sem nie, sbb pas nie xde teater len da nak tgk, taun depan lak sambung balik...hehe~
regarding thiz theater (waseyh, ckp inggeris lak 1 kanz...), bg ted, sekali lg, ini adalah pndgn peribadi drpd ted sendirik, tiada unsur2 lain, teater nie boley dikira sebagai ok la...

memandangkan teater nie, adalah teater bangsawan/sejarah (walaupon kwn ted xstuju ted guna istilah nie, tp ted nak guna gak...ade ak kesah??? haha~), jln cter dia agak slow la skit...ianya agak berbeda drpd teater musikal sbb musikal cam happening jerk gittew, tp yg nie mmg kna fokus la...maybe bg bkn peminat teater tegar (yg jrg2 jerk tgk), teater nie boley diklasifikasikan sbg xbesh...tp bg ted masey ok, ted mampu terima lg sbb terdpt elemen2 yg diterapkan oleh pengarah (erma fatima) yg xde dlm teater2 lain...nak tau ape, g la tgk...lalala~

secara overall, teater nie ok, tahniah kpd erma fatima...tp bg ted lebey membekas kpd Teater Sirah Junjungan juga arahan erma fatima...cuma, cter nie maybe org xbrape nak dpt tangkap kalau xtau sejarah natrah @ bc ttg cter nie b4 pegi tg teater nie sbb jln cter dia agak pening la skit, cam bnyk benda kna cut...ted dpt tgkp smua sbb ted da bc buku sejarah natrah 2 sendiri...so bg ted xde pape mslh la...

teknikal lak, smua ok...cuma ada part yg miming dan ada yg life...kdg2 microphone xbunyi la...juz a minor error...tp, syg xde iringan orkestra...ted sker orkestra cam dlm PGL, CUCI dll...hehe~

ok la, rasanyaitu jerk yg ted nak kongsi utk kali nie...erm, ampun maaf kalau da tersilap kata kat sini, ted dah tegaskan, ini adalah pndgn dr tes shj yg 'buta' seni tp teringin utk medalaminya...wah! haha~