Saturday, December 26, 2009

Ape tajuk yg sesuai ek???

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera (greeting ini adelah perlu walaupon xde org bc, ini menunjukkan adab kita sbg org melayu)...

Hr nie merupakan hr cuti buat seluruh rakyat malaysia, juga merupakan hr yg sgt blurr buat ted, serta hr yg menyedihkan juga bg ted...knape ted sedey yerk, ted pn xpasti...mgkin sbb ted mengharapkan kepada sesuatu yg xpasti kowt...



ted sker mggunakan phrase nie,

"secebis harapan membuatkan kita mengharap, tetapi ternyata ianya hanyalah janji palsu"

ted pn xbrape pasti knape ted bley minat dgn phrase yg ted cipta sendiri nie...mgkin sbb bnyk berlaku dlm hidup ted rasanya...erm, xsalah kan utk mengharapkan pada sesuatu itu? tp harapan yg ted letakkan adalah pd sesuatu yg xmgkin utk ted gapai, xmampu utk ted capai...kdg kala ape yg ted mahukan disalah anggap oleh org len...ape yg terjadi pn mmg atas salah ted gak, yup ted admit...huhu~

habis la kot sesi meluahkan perasan ted...erm, ted sbnrnya nak post entry pasal menda len, tp tber2 terasa sedey lak, 2 yg terpaksa lak post kan gak...hehe~

erm, pasal entry sbnr kali nie lak, ted nak post pasal nie...hehe~


-->
Lelaki Sagittarius

Bersempena dengan bulan Sagittarius ini, ted nak berkongsi sedikit fakta berkenaan dengan golongan lelaki Sagittarius. Ini berdasarkan kajian yg telah dilakukan (diambil dan diedit drpd maskulin);
+ suka kehidupan sosial (memang ted stuju dgn yg ni, ted pn sosial ape? haha~)
+ ada juga sukakan kehidupan privacy (yg ni pon ted stuju gak, sbb ted pn bnyk gk kehidupan privacy yg perlu dijaga…haha~)
+ walaupun bersikap lantang bersuara, namun suka menolong orang lain serta tidak mengharapkan balasan (cewah, baiknya…jgn jelez)
+ suka akan pujian dan penghargaan (biasa arr ni kan…common sense la)
+ jiwanya sentiasa gembira, kelakar dan mempunyai banyak lawak jenaka (sebijik mcm ted…haha…wah! masuk bakul angkat sendiri nmpk~)
+ sukakan kebebasan dan kehidupan bertenaga (yeah! i’m like a bird, I wanna fly away~)
+ bersungguh-sungguh dalam melakukan kerja (boleh naik pangkat kalau camni)
+ suka melancong dan melihat tempat-tempat baru (suka2, tp xde duit)
+ sukar baginya dalam mood yang tidak baik tetapi jika berada dalam keadaan begitu elok biarkannya seorang diri (yg ni cam same je dgn ted…huhu. So, u guys better watch out!)
+ tidak sukakan kewajipan dan perkahwinan akan merimaskan mereka (motif?)
Semua ini mungkin diperolehi daripada kajian yang telah dilakukan. ted pun tak tahu sebenarnya. ted ambil je. Just enjoy it.
~selamat bercuti~

8 comments:

nAmeLeSs said...

waa'laukumussalam..
(saje jwb salam kat sini sbb nk menunjukkan yg ade org bace blog kau.. )

=)
life is too short to think bout "harapan yg tk mnjanjikan ape2"
hehe.. ckp mcm senang je kn? tp bile kene kat diri sendiri, aku pon sangkut.. =)
chill yah!!

nAmeLeSs said...

alamak.. typo..
"waa'laikumussalam"
gomen!

Ted said...

haha...skg ak tau ak ada pembaca...haha~
thanx zira~

yuyun said...

ted kalau tengah tension, terus darah tinggi. aku nak tegur pun takot. yeah! better biarkan seorang diri... huhu..

zac zirwan said...

kalo tnsen..tdo r ted..xpon karok kuat2..

Ted said...

+yuyun+
yup...btol 2...ko dah knal ak bape lame yun, kita pn satu organisasi slama 1 thn..hehe~
confirm la ko fhm cara ak cena...kanz?

+zac zirwan+
ak sker tdo...hehe~
tp, lebey sker kalau dah tensen 2, mkn bnyk2, then tdo...meletop gittew..hiks~

padilchan said...

"tidak sukakan kewajipan dan perkahwinan akan merimaskan mereka"

urm, thinkin' bout sumtin'... lala~ wanna laugh..

Ted said...

+padel+
ak dah agak dah...mesti yg 2 gak yg ko perasan kanz...hampeh tol~