Thursday, December 31, 2009

Countdown New Year ----> 2010

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
terasa lame sgt ted xupdatekan entry kat blog ted nie, bkn ape...xsempat la...a bit busy lately, pastu bnyk lak masalah yg timbul kan, memcm la...huhu~

"let's countdown new year..."

malam nie adelah mlm ambang tahun br @ ted lebey sker guna new year's eve...ape planning korg? geng2 ted dah berpakat sbnrnya nak wat BBQ mlm nie sambil sambut new year ala2 new year's eve party la katenya....tp last2, xjd sbb ade sikit halangan...hehe~

"party katenya..."

so kitaorg change plan, mlm nie nak lepaking kat cafe sambil layan melodi terhangat, then nak pergi berpoya2 kat tasik titiwangsa, nak g skodeng...haha...xde lah, ted kan innocent, x wat menda2 camtu...kitaorg nak g tgk bunga api nnt, sbb kat tasek bley nmpk ngan jelaz, nak countdown new year la katenya...haha...ade x kwn2 ted yg akan dtg tasek mlm nie? bley la sambut ngan ted...hehe...bley berkenalan kerz..haha~

"perlu ke ted jd mcm dak nie??"

so, itu la planning kitaorg...xtau arr bape ramai, tgk la cena rombongan cik kiah mlm nie..nnt ted upload gmbr k...hehe...oppsss, jgn lupa ek, mlm2 tahun baru nie jgn 'nakal2'...ingat pesan alif satar..."pliz...pliz...plizzz kamu jgn nakal"....haaa...ingat 2...nie pesanan ted, kalau bley buat2 la semyg hajat kerz, bc yassin ke dlu kat umah, then baru la keluar terkinja2...haha~

"femes u kat blog cheQ...haha~"

eh jap, nie dah lebey nie, ted sbnrnya nak wat entry pasal resolution ted utk taun baru nie...erm, nak tau x ape resolution ted? hah! duduk3...duduk...maceh!



resolution ted bg taun 2010 adelah:

  1. Ted nak grad dgn bergaya - yg nie dah menjadi matlamat utama ted sbb nie grad bg 1st degree kan, so kna la bergaya sakan...hehe
  2. Ted nak lulus dgn cemerlang utk semester last nie, dgn harapan yg tinggi utk ted mendapatkan 'A' bg tesis ted...
  3. Ted nak sambung ke peringkat master kalau diberi peluang utk berbuat demikian...(tp, nie adelah main target bg ted la, sbb ted teringin sgt nak sambung)
  4. Jikalau resolution #3 xdpt, ted akan bekerja dgn penuh gigih skali utk bantu keluarga ted.
  5. Ted akan kekalkan status single ted (motif???)
  6. Ted akan jd aktif blogger, dan xnak dah menulis pasal jiwang2....malu...(yg 2 ted masuk dlm personel diary jerk)...ted nak tulis lebey pada perkara harian ted yg berlaku kat sekeliling ted...so, kutuk2 org dah mmg xley lari....haha~
  7. Ted dah xnak ikut perasaan ted lg...ted nak letakkan perasaan 2 jauh2, so that ted bley fokus pada perkara yg lebey penting....
  8. Ted akan jadi lebey baek drpd sblm nie dan lebey matang (InsyaAllah)
  9. Ted nak ade ramai kwn2 blogger yg br...hehe~
  10. Ted kalau bley, xnak berada jauh drpd seseorg yg penting bg ted...(^-^)V
nie la smua resolution ted, yg paling penting bg taun 2010 adelah yg 4 paling atas 2...sbb taun depan kan 2010, so kna ckpkan 10 resolution...haha~

ted nak ucapkan,

SELAMAT TAHUN BARU 2010

kpd smua pembaca2 blog ted, kwn2 ted, penyokong2 ted, silence2 reader blog ted...
moga2 taun baru ini banyak memberi kebaikan kpd kita...

ikhlas drpd: Ted, Mr G, Mr H, Ms J dan Ms Y (geng lunch...haha~)

~bye~

2 comments:

nAmeLeSs said...

hepy new yr gak ted... semoge kite same2 ade kat dectar tuk convo ok!!
(aim aku: jgn repeat plz~~~~~~~ )

=)

yuyun said...

selamat tahun baru!! yeay!