Sunday, January 31, 2010

Keterlanjuran melampau...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarokatuh dan Salam Sejahtera...

Kwn2 sekalin,

ape khabar? sihat ke tidak...ted doakan semoga kwn2 ted sentiasa berada dlm keadaan sihat sejahtera selalu dan tidak lupa melakukan ibadat kepada Allah...

kali nie satu lg entry yg pelik dr ted...haha...pelik sbb tajuk jerk...melampau sgt kan tajuk tu...kalau kwn2 la, ape 1st come to ur mind pas baca tajuk ted tu...haha...kalau baek2 tak pe, tak nak negatif2 yerk...hehe~

erm, sbnrnya entry kali nie nk cter pasal aktiviti mlm ted (kelawar ke ak nie?)...walaupon dah lame, dan enchek padel pn dah update dlu drpd ted, tp ade ak kesah? suka hati la kan, ini kan blog ted...haha~

pada mlm jumaat aritu, ted, enchek padel dan en syuk same2 planning nak g mkn kat luar...almaklumlah dh lame tak hang out together2 katenya...lg pn ted tak nak kna perli lg, aduh! pedih ok tinga kna perli ngan makcik mulut lazer 2 org tu...haha~

so, 930mlm kitaorg gerak la ke Steven's Corner Setapak...planning kol 9 tp terlmbt sbb ade org nak mekap dlu...haha...(mati la ak wat statement ceni)...then, lepaking di sana mkn2...enchek padel, bajet diet gittew...tak mkn bnyk pn...haha...

pas hbs mkn, dlm kol 1045mlm kuar la ke uptown Danau Kota...sampai jerk 2 kali tawaf carik parking...then kol 11 br dpt jenjln...tber teringat, mase dh suntuk, nak kna masuk klj b4 12...bcg punya bcg, smua stujuk nak 1 night stand (overnight kat luar)...tanya, pemilik kreta smua ok, so gumbira la... ape lg, lets terkinja2...haha~ (kalo korg nak tau kan, sbnrnya nie enchek padel la, dia ckp "kalau jenjln rushing2 tak besh...baek tak yah"...sambil buat muka...haha~)

dlm kol 1145mlm hbs satu uptown jln, then planning lak g downtown Cheras...dlm kol 1215 sampai kat Cheras...kat sini lg besar la...dan bnyk pilihan, ape nak, smua ade...tp, yg enchek padel nak jerk tak de...ape ek yg dia cr...haha~

kat Cheras lame gak, dh penat jenjln2, cuci2 mate...then, tukar port lak...uptown Damansara lak...haha...kitaorg sampai dlm kol 2pg...kat tempat nie teratur la skit, tak de la becak2...sonok jln2, tempat mkn pn bnyk...yg tak beshnya, ada karok terbuka...yg menjd masalahnya, yg nyanyi tu tak besh...ade tu, nak muntah pn ade...huhu...ted buat bodo jela sbb ted duk scanning, mane tau ade yg sangkut...haha~

pas, penat jln2...so, planning nak ambil udara tasek kat taman tasek putrajaya...so, ape lg, drive la...dlm kol 330pg sampai...tp, smua mcm tak de mood jerk, lg pn cam tak de org, takot lak...haha...then, smua stuju nak balek kl...kali nie, tukar driver lak, ted lak drive, sblm tu en syuk...hah! enchek padel? owh, dia bajet diva, so tak ley drive...hak3~

exit guna maju expressway (MEX)...sampai R&R Sri Kembangan dlm kol 420pg, diaorg suwoh berenti, nak tdo katenya...haha...memang tdo la sorg tu, siap dengkur segala...tp ted ngan enchek padel lak tak ley lelap...tak tau la, ted nie, kalau berubah tempat tdo, mmg tak ley arr...susah nak lelap...so, duk jln2 kat R&R tu sengsorg...dah bosan, ted masuk keta ckp kat diaorg nak drive gak balek kl...haha~

then, 430pg, bertolak la...ted ngan enchek padel tak tdo...sorg td, dah siap mimpi dah..haha..masuk jerk jln tun razak, sorg lg terbuai oleh mimpi lak...haha...tinggal la ted sowg2 duk feeling nyanyi kat konsert...haha...dlm kol 505pg sampai kat McD titiwangsa...lepak sane...sampai jerk, ted trus kuar, order bekpes...yg len duk terlena lg...haha~

so, mkn la sorg2 kita nie...ted mkn waffle...wah! besh seyh...madu dia pn besh, cuma manis jerk...then, enchek padel bangun, trus order bekpes gak...haha...tp, sorg lg masih tak bgn2 gak...pas hbs bekpes, bosan, tak tau nak wat ape kan, so ted ajak g jenjln...ape kes, minyak isi bnyk...tp guna skit jer...

kitaorg g la KLCC dlu, tgk KLCC tnpa chy...haha...tp ramai gak yg ade kat sana..ape yg diaorg tgk ntah...then, kitaorg g menara KL lak...sesat k, sampai skolah ape ntah kat atas bukit tu...pastu dh tak tau nak g mane, tgk jam pn dah 610pg...yeay! pagar klj dh bukak...ape lg, merempit la balik klj...haha~

sampai dlm 620pg...pas solat, bukak FB, balas komen, bg ikan makan segala...730pg tertdo dgn gumbiranya...haha...kol 9pg Mr G dh kejut...adeh! pening...tp, sambung tdo balek, kol 10 br bgn, yet still tak ckp nak cover balek tdo...g lab dlm keadaan pening2 ayam...haha~

itu la kesah kami...haha...ntah pape jerk kan, smua tu last minute nya planning la...huhu~

p/s: sowi yerk, kali nie tak de pixa...ted tak bwk kamera...haha~

~bye~

Wednesday, January 20, 2010

Tercapai gak hasrat~

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan salam sejahtera...

kwn2 sekalian,

"luggage dh siap sedia dh"

"tiket pn dah bli...(nie gmbr hiasan jerk yerk, bkn tiket ted)"

"ape lg...lets balek kg...haha~"

"Kelantan, here I come...haha~"

ted gembira sgt...Alhamdulillah tercapai ak hasrat ted nak balik umah walaupn dlm keadaan skg yg amat genting, tp ted nak balik gak...ted terpkasa korbankan ujung mggu nie, sbb kalau ted tak balik kali nie, sampai grad la br ted bley balik...

lagipn utk cuti taun baru cina nnt pn ted tak balik gak...huhu...terpksa la kan berkorban...mcm pepatah melayu ada ckp:

"nak seribu daya, tak nak seribu dalih"

demi segulung ijazah, ted terpaksa gak berkorban...tp ted tak pernah serik pn sbb ted nak lg merasai kepayahan nie...kadang2 seronok, kadang2 tertekan...tp itulah suka duka dalam belajar niekan...

harap sgt ted dpt sambung ke peringkt yg lebey tinggi...ted dah ulang brape kali ayat nie, kwn2 ted yg tanya, smua ted jwp same jerk...nak further study...tp kalau dah ditakdirkan utk ted tak dpt, ted redha jela kan..kita tak boley melawan ketentuan yg Allah telah tetapkan...btol tak?

eh! jap...nie kisah luahan perasaan ke ape nie? haha...
ape la yg ted mengarut mlm2 nie kan...erm, nak buat entry nak ckp psl balik kg jerk...tp dahmelalut ke benda laen lak...isk3...

hah! tiket dah bli smua dah...harap2 tiada aral yg melintang sbb umi ted mmg suruh balek mggu nie sbb ada planning katenya...apekah ittew? tak sbnr rasenya nak tau...hiks~

btw, sape2 ade nak kirim pape tak kat ted? owh! korg smua tau kan, ted org kelantan? haha...erm, kalau nak kirim, menda yg bley ted dptkan kat pasar siti khadijah @ kat wakaf che yeh ke ok la...kalau kat rantau panjang ke @ pengkalan kubur ke...harap maap la yerk...tak de mase ted nak ke sane...dah la jauh...I org kb jerk...haha~

kalau nak, kna gtau awal2, b4 jumaat...sbb jumaat ted dah tak online rasenya, online pn kalau sempat je la...hehe~

~bye~

Sunday, January 17, 2010

Jom Interaksi~

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera...

Kawan2 sekalian,

pagi td ted join Interaksi Biomed kat padang KTSN...ini merupakan interaksi kedua bg ted...haha...1st, masa 1st yr, mase 2 ala2 inesen lg kan, then nie yg 2nd....masa 2nd yr, ted ada hal, kna balik kg, 3rd yr lak ted ader tournament tennis...atlit gittew...haha~

masa ted diajak oleh pengarah program merangkap buddy ted, trus ted stuju jerk memandang dah lame tak join ape2 aktiviti kan...ingatkan mula2 nak turun tunjuk muka jerk memandangkan tak der wakil final yr (wah! tuanya ak...huhu)...tp last2 join gak aktiviti...hehe~

sampai kat pdg dah la lmbt sbb pegi sarapan dlu dgn Mr H (kali ni, Mr G tak dpt join sbb dia pegi lab)... sampai2 jerk trus dipanggil oleh KJ merangkap mentor ted...pastu dia tanya, "firdaus, mane lg 4th yr nie?" erk! trus terkedu okeyh, tak tau ted nak bg jwpn ape...tgh susun2 ayat utk jwp soklan cepumas itew supaya tiada pihak yg terasa (bajet angel gitew), trus KJ jwpkan "sibuk sgt ke buat tesis, kalau tak silap sya, sya hanya approvedkan beberapa org jerk utk wat OT"...mendgrkan jwpn itew, trus ted terdiam, tersentap tber...terasa kowt, knape ted yg kna sdgkan ted yg semangat dtg nak enjoy...tp, ted tak amik ke hati la, sbb ted nak enjoy...haha~ hah! korg final yr, ape jwpn korg pade KJ??? sowi ler, ted tak mampu nak backup korg depan KJ...huhu~

"kita mulakan dgn senamrobik...yeah! 1...2..."

dah hbs yg tu, so ape lg...pembahagian group lah...ala2 rumah suka gittew...mula2 ted nak masuk group ngan Mr H dan Buddy ted, last2 kna panggil lg dgn KJ (mentor ted), haha...dia ckp, anak2 dia kna masuk kump dia...kumpulan K.U.N.I.N.G...go kuning go...haha~

"eh! nie sape plak nie...kalah kanak2 okeyh, dia plak yg lebey2"

acara kali nie sukaneka (ted sker sbb bley jadi kanak2 katenya)...dlm acara 1st lg, muka dah hbs puteh dah sbb men tepung, mencik2...tak yah pakai foundation pun tak pe, puteh hbs 1 muka...then, ada bnyk lg acara sprt isi air dlm botol, baling belon, lari trio, dll...yg penting dlm semua, acara skali jerk kump kitaorg no 2, yg len smua no 1...haha...ade ted la katekan...


"sekitar sukaneka"

"sekitar sukaneka lg"

"Let's sukaneka...haha~"

pastu acara penutup lak tarek tali...haha...yg nie ted tak sker sbb slalu jerk kalah kan...so, ape lg, kalah lah kitaorg...tp tak per sbb kitaorg mmg nak bg can kat kump laen jerk, lgpn kitaorg dah kehbsn tenaga...haha (alasan kan?)

"tarik tali lak...1...2...3...tarikkkkkkkkkkk"

"tarik lg...jgn sampai korg ditarik udah ler..."

then, ada upacara penutup ngan penyampaian hadiah...pastu acara wajib bg interaksi biomed, iaitu makan eskrem dlm kump...sker2...hehe~

secara keseluruhannya ted bley katekan, organisasi berjaya menganjurkan program nie walaupn last minute pastu ngan bnyk cbrn terpaksa ditempuhi...tahniah korg! u guys make ted proud (motifff).

pas hbs segala, ape lg...mula2 aktiviti mengumpat2...haha~ cam tak besa lak kan dgn ted...kali nie, ted ngan Mr H lebey kepada menjd pendengar jerk sbb kitaorg nak tau ape yg berlaku...ape dia??? korg tak ley tau...kalau nak tau, tanya ted personally, drop email...gittew kan...haha~

tp, so far ted really enjoy la...sbb dah final yr katenya, so menggila la...ape lg...mesti 1st yr tekezut k sbb mula tgk ted cam perempuan....eh! salah2...lelaki melayu terakhir jerk...haha~ then, dah sukaneka jerk, trus transform muka sbnr...ahakz~

dlm, mase yg same sempat la berkenalan dgn 1st yr kat dlm kump sendirik...yg len2 tak sempat nak knal...objektif pn nak berkenalan ngan 1st yr + nak merapatkan ukhwah kan, so yg len tak nak la knal...haha~

"bergmbr kenangan bersama pensyarah yg hadir..."

ahli2 group kuning: KJ, ted, ema,rani, rai, ayap, acap, shamil, simson, ros, ada, zila, wafa and thivia...kuning is da best...haha~

final yr yg hadir: ted, Mr H dan Zola Dingin (cool)...haha~

ittew la aktiviti ujung mggu ted, gembira seyh...lepas segala tekanan...

so, sehingga berjumpa lg...daaa~

Friday, January 15, 2010

Case Closed


-->
Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera…
Alhamdulillah hr nie ted dah hbs presentation kajian kes…seronok ade, lega pn ade…walaupon pd mulanya lectrr ngamok sbb kehadiran tak cecah 2/3 drpd smua pelajar, dan hmpr2 nak batalkan presentation hari nie…tp seb baek tak batal…yelah, nie kali kedua terjadi kat group ted…
"yeay!!! kes berjaya dirungkaikan...haha...mcm ahli forensik lak...haha~"

Knape diaorg tak nak masuk kelas ek, adekah sbb ted yg present??? Mungkin juga kan…yelah kan, ted present mcm ntah pape jerk kan compared to the others…haha…
Tp, lantak diaorg la…ade ak kesah ngan diaorg…then, masa Q & A lak, bnyk soklan drpd floor (student) kali nie…wah! nie saje jerk nak hentam kitaorg la nie…tak pe2, ted tggu mase jerk nak take revenge…hak3…gelak ja’at…
Dah la td ted jwp soklan salah…hak3, yg pentg confident…tol tak kwn2??? So far, ok la presentation td…hehe…lega sgt…fuhhhh~

********************************************************************

Nak sambung entry laen trus, erm…nie td adek 2nd ted mesej ted tanya ble nak balik??? Terkezut ted…sblm nie dia mcm tak kesah sgt jerk…haha~
Tp, dlm masa yg same ted terfikir gak, hmpir smua family ted tanya bila ted nak balik, adekah ted dah lame tak balik???erm, jom kita flash back…ted last balik kg mase hari rayer aritu…bkn rayer haji yerk, tp rayer puasa…huhu…masa tu bln 1o, skg bln 1…erm, br 3 bln kan…
Ted pnah kowt tak balik 4 bln straight…mase tu mase jd ‘org penting’….wakakakaka…wah! memory yg indah utk dikenang…ahakz…
So, tak de la lame sgt kan ted tak balik…haha…InsyaAllah akhir bln 1 nie ted balik la sbb skg tak boley balik lg, tgh broken…scholar tak masuk lg…huhu…hidup dlm keadaan serba kekurangan skg…haha~

Tuesday, January 12, 2010

keSedihan terlampau~

Ted sedey sgt arini...

Hari nie, semua benda yg ted buat tak menjadi katenya...

Hari nie semua menda jadik kelam kabut...

Fikiran ted melayang2 memikirkan ape yg berlaku semlm...

Nie semua gara2 seseorg la nie...

Sampai ati dia...

knape dia wat cam nie kat ted???

Dia tak tau ke ted sedey sgt???

Nie semua pasal "FAIZAL TAHIR" tak menang AJL la nie...waaaaa~


Knape??? knape Faizal kalah???Penat ted menyokong, walaupon org len tak sokong pn...tp at least terubat gak dpt no 3...kalau tak menang langsung, lg la kecewa ted...huhu...

Knape kalah ek...okey ape Faizal nyanyi smalam...walaupn tak sampai 100% vokal sebenar, tp kira ok la kan sbb Faizal tgh sakit...huhu...

Kecewa okeyh ted, dah 2 tahun dah...tahun lepas kalah gak walaupn ted yakin tahun lepas menang...

Kalau nak dilihat pada yg menang, I mean tempat pertama (Aizat-Pergi) dan kedua (Yuna-Dan Sebenarnya) tu pn mmg layak menang...lagu yg dipertaruhkan oleh komposer masing2 sangat mantap sebenarnya...

Tp, korg tak mungkin akan menang kalau Faizal nya status kesihatan 100%...kiranya this one is lucky shot la utk korg....hak3 (gelak ja'at)

tak kesah la...walau ape pn, ted sentiasa sokong Faizal Tahir...GO...GO...GO...