Sunday, January 17, 2010

Jom Interaksi~

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera...

Kawan2 sekalian,

pagi td ted join Interaksi Biomed kat padang KTSN...ini merupakan interaksi kedua bg ted...haha...1st, masa 1st yr, mase 2 ala2 inesen lg kan, then nie yg 2nd....masa 2nd yr, ted ada hal, kna balik kg, 3rd yr lak ted ader tournament tennis...atlit gittew...haha~

masa ted diajak oleh pengarah program merangkap buddy ted, trus ted stuju jerk memandang dah lame tak join ape2 aktiviti kan...ingatkan mula2 nak turun tunjuk muka jerk memandangkan tak der wakil final yr (wah! tuanya ak...huhu)...tp last2 join gak aktiviti...hehe~

sampai kat pdg dah la lmbt sbb pegi sarapan dlu dgn Mr H (kali ni, Mr G tak dpt join sbb dia pegi lab)... sampai2 jerk trus dipanggil oleh KJ merangkap mentor ted...pastu dia tanya, "firdaus, mane lg 4th yr nie?" erk! trus terkedu okeyh, tak tau ted nak bg jwpn ape...tgh susun2 ayat utk jwp soklan cepumas itew supaya tiada pihak yg terasa (bajet angel gitew), trus KJ jwpkan "sibuk sgt ke buat tesis, kalau tak silap sya, sya hanya approvedkan beberapa org jerk utk wat OT"...mendgrkan jwpn itew, trus ted terdiam, tersentap tber...terasa kowt, knape ted yg kna sdgkan ted yg semangat dtg nak enjoy...tp, ted tak amik ke hati la, sbb ted nak enjoy...haha~ hah! korg final yr, ape jwpn korg pade KJ??? sowi ler, ted tak mampu nak backup korg depan KJ...huhu~

"kita mulakan dgn senamrobik...yeah! 1...2..."

dah hbs yg tu, so ape lg...pembahagian group lah...ala2 rumah suka gittew...mula2 ted nak masuk group ngan Mr H dan Buddy ted, last2 kna panggil lg dgn KJ (mentor ted), haha...dia ckp, anak2 dia kna masuk kump dia...kumpulan K.U.N.I.N.G...go kuning go...haha~

"eh! nie sape plak nie...kalah kanak2 okeyh, dia plak yg lebey2"

acara kali nie sukaneka (ted sker sbb bley jadi kanak2 katenya)...dlm acara 1st lg, muka dah hbs puteh dah sbb men tepung, mencik2...tak yah pakai foundation pun tak pe, puteh hbs 1 muka...then, ada bnyk lg acara sprt isi air dlm botol, baling belon, lari trio, dll...yg penting dlm semua, acara skali jerk kump kitaorg no 2, yg len smua no 1...haha...ade ted la katekan...


"sekitar sukaneka"

"sekitar sukaneka lg"

"Let's sukaneka...haha~"

pastu acara penutup lak tarek tali...haha...yg nie ted tak sker sbb slalu jerk kalah kan...so, ape lg, kalah lah kitaorg...tp tak per sbb kitaorg mmg nak bg can kat kump laen jerk, lgpn kitaorg dah kehbsn tenaga...haha (alasan kan?)

"tarik tali lak...1...2...3...tarikkkkkkkkkkk"

"tarik lg...jgn sampai korg ditarik udah ler..."

then, ada upacara penutup ngan penyampaian hadiah...pastu acara wajib bg interaksi biomed, iaitu makan eskrem dlm kump...sker2...hehe~

secara keseluruhannya ted bley katekan, organisasi berjaya menganjurkan program nie walaupn last minute pastu ngan bnyk cbrn terpaksa ditempuhi...tahniah korg! u guys make ted proud (motifff).

pas hbs segala, ape lg...mula2 aktiviti mengumpat2...haha~ cam tak besa lak kan dgn ted...kali nie, ted ngan Mr H lebey kepada menjd pendengar jerk sbb kitaorg nak tau ape yg berlaku...ape dia??? korg tak ley tau...kalau nak tau, tanya ted personally, drop email...gittew kan...haha~

tp, so far ted really enjoy la...sbb dah final yr katenya, so menggila la...ape lg...mesti 1st yr tekezut k sbb mula tgk ted cam perempuan....eh! salah2...lelaki melayu terakhir jerk...haha~ then, dah sukaneka jerk, trus transform muka sbnr...ahakz~

dlm, mase yg same sempat la berkenalan dgn 1st yr kat dlm kump sendirik...yg len2 tak sempat nak knal...objektif pn nak berkenalan ngan 1st yr + nak merapatkan ukhwah kan, so yg len tak nak la knal...haha~

"bergmbr kenangan bersama pensyarah yg hadir..."

ahli2 group kuning: KJ, ted, ema,rani, rai, ayap, acap, shamil, simson, ros, ada, zila, wafa and thivia...kuning is da best...haha~

final yr yg hadir: ted, Mr H dan Zola Dingin (cool)...haha~

ittew la aktiviti ujung mggu ted, gembira seyh...lepas segala tekanan...

so, sehingga berjumpa lg...daaa~

10 comments:

nAmeLeSs said...

hari interaksi terkahir kite.. huk3...
tibe2 cm sedih sbb td cm sonok giler..
(gaye aku ckp cm aku ialah biomed, join interaksi ko td.. padahal, kebetulan same tarikh je kn.. pdr n biomed. :p)

Anonymous said...

hehe.wanie ni. signing as anonymous.
mira kate KJ bising sbb ramai 4th yr tak dtg interaksi..

*nyorok belakang meja sbb tau salah sendiri*

sorry daus.(T.T)

Ted said...

~nameless aka zira~
yup2..interaksi last, sedey sgt...huhu..
wes, mane ade ko join,ko duk disana, kami disini...hehe...tp, ak ingat ko dtg mintak air kat kitaorg...haha~

~wanie~
owh! ak xtau la plak KJ bising sbb mase dia tanya ak 2 ak diam jela, pastu cam xde komen pape lak...tp xpsti la antara lectrr sbb ak busy duk maen game...haha~
wanie...menda da lepas, buat ape nak kenang lg? biar jela...bkn salah ko pn, maybe ko ade keje mase 2, sape tau kan...take it easy jerk...
sowi la sbb ak cam paksa ko dtg, tp ak juz nak ajak jerk sbnrnya...hehe..xpaksa pn..act, ak mmg trn ngan rela hati katenya...hehe~

nAmeLeSs said...

alih2, aku g jaksa, sebotol air sirap telah kami bawa pulang ke plaza rah.. hahaha~
thanx!

ayue rock said...

ak ade futsal xleh join..kalo xmesti muke ak ade kt c2..[even ak dh bgtau bnd nie kt ko, kena jg state lg..hahaha..]..sori mama xdpt dtg..[nie tuk KJ ek..]

Ted said...

~nameless aka zira~
welcome2...xpe kitaorg mmg xhbs gk pn sbnrnya..haha~

~ayue jiwang~
haha...sori, ak tukar name ko, yg nie lg seswai kowt...
yup2, ak dah tau yg ko ade game, hr ahad 2 pn sampai mlm kan???so, xkesah la sbnrnya...ak xpaksa la korg, cuma ak xnak lectrr duk ckp2 la, ittew jerk...hehe~
ble lg nak g jumpa mama sesame nie? dah lame xbeborak ngan dia...hehe...nnt ley arr ajak dia blanje lg...hiks~

ayue rock said...

amboi2..tukar name ak plak..ko kena tmbh la bkn tukar..."AYUE ROCK JIWANG" OK...ish3...;P

leh2, nnt kite ajak die blanje kite lg..nnt ak sampaikan pesanan ko nie kt mama eh..nak x..?hahahah..;p

Ted said...

~ayue rock jiwang~
wah! commercial okeyh name nie...haha~
stujuk2...ko kn slalu jerk jumpa dia, laen la ak...anak terbuang katenya...jrg2 jerk jumpa. nak wat cena, jumpa pn mase kat tgh2 jln jerk...ko lak anak emas gittew...slalu jerk g jumpa...haha~ :p

ayue rock said...

comercial kn name 2..?pasnie nk gune la..hahaha..;p

nnt ak gtau..ak tau ko jeles ted..xpe2 nnt ak ckp kt die ko jeles ek..nnt pas nie mst ko jd anak emas die balik..hahaha....

Ted said...

ooo...ko saje jer yerk...
xpe..ak dah biasa jd anak terpinggir nie (erm...does it ring a bell? haha~)
bnyk la ko nak ckp ak jelez, nnt kang ape plak di komen mase jumpa ak nnt...haha~