Sunday, January 31, 2010

Keterlanjuran melampau...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarokatuh dan Salam Sejahtera...

Kwn2 sekalin,

ape khabar? sihat ke tidak...ted doakan semoga kwn2 ted sentiasa berada dlm keadaan sihat sejahtera selalu dan tidak lupa melakukan ibadat kepada Allah...

kali nie satu lg entry yg pelik dr ted...haha...pelik sbb tajuk jerk...melampau sgt kan tajuk tu...kalau kwn2 la, ape 1st come to ur mind pas baca tajuk ted tu...haha...kalau baek2 tak pe, tak nak negatif2 yerk...hehe~

erm, sbnrnya entry kali nie nk cter pasal aktiviti mlm ted (kelawar ke ak nie?)...walaupon dah lame, dan enchek padel pn dah update dlu drpd ted, tp ade ak kesah? suka hati la kan, ini kan blog ted...haha~

pada mlm jumaat aritu, ted, enchek padel dan en syuk same2 planning nak g mkn kat luar...almaklumlah dh lame tak hang out together2 katenya...lg pn ted tak nak kna perli lg, aduh! pedih ok tinga kna perli ngan makcik mulut lazer 2 org tu...haha~

so, 930mlm kitaorg gerak la ke Steven's Corner Setapak...planning kol 9 tp terlmbt sbb ade org nak mekap dlu...haha...(mati la ak wat statement ceni)...then, lepaking di sana mkn2...enchek padel, bajet diet gittew...tak mkn bnyk pn...haha...

pas hbs mkn, dlm kol 1045mlm kuar la ke uptown Danau Kota...sampai jerk 2 kali tawaf carik parking...then kol 11 br dpt jenjln...tber teringat, mase dh suntuk, nak kna masuk klj b4 12...bcg punya bcg, smua stujuk nak 1 night stand (overnight kat luar)...tanya, pemilik kreta smua ok, so gumbira la... ape lg, lets terkinja2...haha~ (kalo korg nak tau kan, sbnrnya nie enchek padel la, dia ckp "kalau jenjln rushing2 tak besh...baek tak yah"...sambil buat muka...haha~)

dlm kol 1145mlm hbs satu uptown jln, then planning lak g downtown Cheras...dlm kol 1215 sampai kat Cheras...kat sini lg besar la...dan bnyk pilihan, ape nak, smua ade...tp, yg enchek padel nak jerk tak de...ape ek yg dia cr...haha~

kat Cheras lame gak, dh penat jenjln2, cuci2 mate...then, tukar port lak...uptown Damansara lak...haha...kitaorg sampai dlm kol 2pg...kat tempat nie teratur la skit, tak de la becak2...sonok jln2, tempat mkn pn bnyk...yg tak beshnya, ada karok terbuka...yg menjd masalahnya, yg nyanyi tu tak besh...ade tu, nak muntah pn ade...huhu...ted buat bodo jela sbb ted duk scanning, mane tau ade yg sangkut...haha~

pas, penat jln2...so, planning nak ambil udara tasek kat taman tasek putrajaya...so, ape lg, drive la...dlm kol 330pg sampai...tp, smua mcm tak de mood jerk, lg pn cam tak de org, takot lak...haha...then, smua stuju nak balek kl...kali nie, tukar driver lak, ted lak drive, sblm tu en syuk...hah! enchek padel? owh, dia bajet diva, so tak ley drive...hak3~

exit guna maju expressway (MEX)...sampai R&R Sri Kembangan dlm kol 420pg, diaorg suwoh berenti, nak tdo katenya...haha...memang tdo la sorg tu, siap dengkur segala...tp ted ngan enchek padel lak tak ley lelap...tak tau la, ted nie, kalau berubah tempat tdo, mmg tak ley arr...susah nak lelap...so, duk jln2 kat R&R tu sengsorg...dah bosan, ted masuk keta ckp kat diaorg nak drive gak balek kl...haha~

then, 430pg, bertolak la...ted ngan enchek padel tak tdo...sorg td, dah siap mimpi dah..haha..masuk jerk jln tun razak, sorg lg terbuai oleh mimpi lak...haha...tinggal la ted sowg2 duk feeling nyanyi kat konsert...haha...dlm kol 505pg sampai kat McD titiwangsa...lepak sane...sampai jerk, ted trus kuar, order bekpes...yg len duk terlena lg...haha~

so, mkn la sorg2 kita nie...ted mkn waffle...wah! besh seyh...madu dia pn besh, cuma manis jerk...then, enchek padel bangun, trus order bekpes gak...haha...tp, sorg lg masih tak bgn2 gak...pas hbs bekpes, bosan, tak tau nak wat ape kan, so ted ajak g jenjln...ape kes, minyak isi bnyk...tp guna skit jer...

kitaorg g la KLCC dlu, tgk KLCC tnpa chy...haha...tp ramai gak yg ade kat sana..ape yg diaorg tgk ntah...then, kitaorg g menara KL lak...sesat k, sampai skolah ape ntah kat atas bukit tu...pastu dh tak tau nak g mane, tgk jam pn dah 610pg...yeay! pagar klj dh bukak...ape lg, merempit la balik klj...haha~

sampai dlm 620pg...pas solat, bukak FB, balas komen, bg ikan makan segala...730pg tertdo dgn gumbiranya...haha...kol 9pg Mr G dh kejut...adeh! pening...tp, sambung tdo balek, kol 10 br bgn, yet still tak ckp nak cover balek tdo...g lab dlm keadaan pening2 ayam...haha~

itu la kesah kami...haha...ntah pape jerk kan, smua tu last minute nya planning la...huhu~

p/s: sowi yerk, kali nie tak de pixa...ted tak bwk kamera...haha~

~bye~

1 comment:

padilchan said...

lupe lak ko nak cite yg ko tuttt kat R&R tuh... haha~