Sunday, February 28, 2010

Isu bkn semasa 1: Ngorat...

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera kengkwn...

hehe...dlm sibuk2 tgh siapkan slide ted masey lg sempat update blog...nie sbb ngah tension thp gaban...so, nak release kan skit...hehe~

erm, pernah ada sorg diva terkenal bgtau ted (wah! hbt kan ted knal ngan diva...haha~), gini katenya:

"kalau ko nak tau, antara ngorat laki ngan pompuan, ngorat pompuan lg senang drpd laki, laki susah...tp, kalau laki, once ko dh dpt dia, dia akan setia kat ko, sampaikan nak lepaskan diri pn tak ley, rimas...kalau dpt pompuan lak, sng jerk nak lepaskan diri"

hah! ape pandangan korg lak? haha...

ted bkn nya bangkitkan isu ape, nie hanya pandangan individu diva nie...dia wat sesi luahan perasaan kat ted...haha...ted tanya dia, nie fakta ke ape? dia ckp dia dah wat eksperimen...hak3...

so, bgaimana pandangan anda? ted, tak mengiyakan dan tidak menidakkan gak sbb ted tak penah rase... ted masey lg single but no available...hehe~

~bye~

Wednesday, February 17, 2010

Pulang dgn hati yg hiba...

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera kwn2 sekalian...

14/2 tghari, tgh duk layan FB, tber dpt call dr ummi bgtau "tok ayah masuk ICU"...terkejut sgt mase tu, pastu duk pikir nak balek ke tidak...

pas dah pikir smua, decide nak balek...paling cepat nek flight...mase tu dh tak kesah tiket harga bape, yg penting nak balek..sampai kat kl sentral, cousin call mintak balek ngan dia, tp ted driver...so, ted kira ok la...

dh sampai umah, esoknya g hospital...uhukz...sedey sgt tgk keadaan tok ayah...seluruh badan bengkak2, ted hmpir tak cam pn...sedey sesgt...kesian tgk tok ayah...huhu...tak tertahan rasanya, trus airmata ted mengalir selaju mungkin...seb baek mase tu ummi ted dh kuar...ted hiba tgkkan keadaan tok ayah, mula2 nak panggil name, tp Dr tak bg lak...

hari ted g melawat tu, 2 org nangis, ted ngan ayah ted...ayah ted ckp, dia tak dpt nak bc yasin pn sbb airmata asyik duk kuar jerk...huhu

ted slalu doakan atuk ted cepat sembuh supaya ted dpt jumpa dia lg...waktu dia sakit, ummi ted ckp dia asyik duk sebut nama ted nak jumpa...mase ted dtg, dia dlm keadaan separuh sedar lak...huhu...sedey...

sbnrnya, atuk ted tak masuk ICU, tp masuk wad HDW (high dependancy ward)...

pas tgk atuk ted, ted g tgk pakcik ted lak...dia kna mild heart attack...tp, dh makin sihat...Alhamdulillah...

ted g 2 kali tgk atuk ted...tghari dan petang...sblm balek tu, ted cium muka, tangan atuk ted dan ted titipkan doa agar atuk ted sempat sembuh...sbb ted tak sanggup kehilangannya...amin...