Wednesday, February 17, 2010

Pulang dgn hati yg hiba...

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera kwn2 sekalian...

14/2 tghari, tgh duk layan FB, tber dpt call dr ummi bgtau "tok ayah masuk ICU"...terkejut sgt mase tu, pastu duk pikir nak balek ke tidak...

pas dah pikir smua, decide nak balek...paling cepat nek flight...mase tu dh tak kesah tiket harga bape, yg penting nak balek..sampai kat kl sentral, cousin call mintak balek ngan dia, tp ted driver...so, ted kira ok la...

dh sampai umah, esoknya g hospital...uhukz...sedey sgt tgk keadaan tok ayah...seluruh badan bengkak2, ted hmpir tak cam pn...sedey sesgt...kesian tgk tok ayah...huhu...tak tertahan rasanya, trus airmata ted mengalir selaju mungkin...seb baek mase tu ummi ted dh kuar...ted hiba tgkkan keadaan tok ayah, mula2 nak panggil name, tp Dr tak bg lak...

hari ted g melawat tu, 2 org nangis, ted ngan ayah ted...ayah ted ckp, dia tak dpt nak bc yasin pn sbb airmata asyik duk kuar jerk...huhu

ted slalu doakan atuk ted cepat sembuh supaya ted dpt jumpa dia lg...waktu dia sakit, ummi ted ckp dia asyik duk sebut nama ted nak jumpa...mase ted dtg, dia dlm keadaan separuh sedar lak...huhu...sedey...

sbnrnya, atuk ted tak masuk ICU, tp masuk wad HDW (high dependancy ward)...

pas tgk atuk ted, ted g tgk pakcik ted lak...dia kna mild heart attack...tp, dh makin sihat...Alhamdulillah...

ted g 2 kali tgk atuk ted...tghari dan petang...sblm balek tu, ted cium muka, tangan atuk ted dan ted titipkan doa agar atuk ted sempat sembuh...sbb ted tak sanggup kehilangannya...amin...

4 comments:

uglybeautyme said...

sabau ted
meh doakan kesejahteraan n kesihatan semua.alhamdulillah sehat dan makin sehat sumenye.insyaAllah

nAmeLeSs said...

semoga to ayah kamu cepat sembuh.... amin~

Ted said...

~uglybeautyme aka ruby~
thanx...doa2kanlah ek..amin..

~nameless aka zira~
ko salah taip ke ape zira? to @ tok?
btw, thanks ya...amin~

nAmeLeSs said...

sory!
tok* yg aku nk tulis.. huhu...