Monday, March 15, 2010

yeay...ted menang...haha~

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera kwn2...

ape khabar? harap2 dlm keadaan baek...camne ngan ujung mggu korg? besh x?

hujung mggu nie bg ted pnat skit sbb ted kna hadiri simposium biomed semalaysia kat upm..
utk kali nie, ted disuruh oleh supervisor ted utk masuk dlm poster presentation...mula2 ted nak masuk oral presentation tp due date dh tamat nak hntr abstrak...so, xdpt la...join poster pn ok la...

"mase presentation...muka xley blah...haha~"
kredit: cik nisaQ for thiz picture...hehe~

mggu sblm 2 ted ada presentation, all together dh 3 tak termasuk yg poster nie...utk menghadapi yg 3 nie pn ted dh tdo lewat mlm, tak tdo pn ada...huhu...pastu presentation data hari rabu, hbs jerk, trus wat poster...sambung lg tak tdo mlm kan nak siapkan nie, nak tunjuk kat SV...

pastu, dh siap print sgala..pergi la upm...tgk2 schedule, ted present hari ahad...so, ok la...tak kesah pn...pada awalnya poster ted tak termasuk dlm senarai, so cam lmbt la dia tampal, dh lewat ptg br dia tampal, org tak perasan sgt la...

"nie la poster ted pertandingkan itu"

then, esoknya...ramai dtg tgk dan terkejut...(eh! chanteknya...poster sape nie?? haha...bkn camtu yer) diaorg terkejut sbb poster ted the one and only dlm bahasa melayu...tp, tak kesah la sbb ted bangga, sbb UKM memartabatkan bahasa melayu...hehe~

so sampai la sesi presentation, ape lg...present la dgn penuh keyakinan didada...bnyk gak soklan ditanya sbb diaorg tak penah wat research pasal tu, so dia tak tau sgt la...ted dgn penuh confident menerangkan poster tersebut...1st examinar ada dekat 2o minit gak la...then 2nd examinat lak...

pas hbs present tu lak, dak2 u lain plak bertanya soklan...mostly UIA...so, ted terangkan jela...cuma diaorg cam teruja la sbb tesis kitaorg dlm BM...hehe~

soklan yg paling laris kat poster ted adelah...
Ape itu KALDU???

then, penyampaian hadiah lak, ted tak meletakkan harapan tinggi pn, pastu tgk2, ted menang
BEST POSTER PRESENTATION FOR THE CATEGORY CELL BIOLOGY, IMMUNOLOGY and MICROBIOLOGY...

"nie lak hadiah yg dimenangi'

wah! terkejut gak la...tp gembira...hehe...Alhamdulillah ted syukur sgt2...balek ngan hati berbunga2...terlupa sgala tekanan...
Penat lelah ted slame nie, terbalas gak la...Alhamdulillah...

ted ingin mengucapkan terima kasih kpd smua yg meyokong ted, trutamanya teammate satu SV, pensyarah2 terutamanya SV ted dan KJ...kwn2 yg dtg ke upm, junior yg ada mase tu gak, serta kwn2 yg laen...thank you so much...

~bye~

4 comments:

Alamfanacinta said...

congrats ted...perggh berbaloi2 la usaha membuat tesis tuh kannn..:)

nadrahfihil said...

CONGRATS TED!!!!!!!!!!!!

udacun said...

congrate... muahahaa

Ted said...

~Alamfanacinta aka kak fana~
makasey yer kak...berbaloi gak la...hiks~

~nadrahfihil~
thanks nad..nnt korg pn wt yg terbaek gak ta...makesure UKM yg menang..heee~

~udacun akan ehan~
makasey yerk ehan...hehe~