Wednesday, April 28, 2010

Kesukaanku...

ehem2...betulkan suara dlu...

aishhh...nak tdo tak bley...sejam duk atas katil, golek kanan, golek kiri...mata tak ngantuk2 gak...makin cerah lagi ada la...ade perkara yg lom settle lagi ke utk arini ek sampai aku tak ley nak tdo nie? huhu...ale2 end up duk chatting ngan enchel padel...duk ngarut ape ntah mlm2 nie...sambil2 tu cari la bhn nak berblogging kan...

alang2 dah berblogging nie plak...nak la gak bercerita...ape? tak nak dengar, bosan ke? tak pe lah, yg bosan dah dgn cter2 aku boleh blah...aku tak kesah pn...aku bukan paksa korg baca pn...huh! emo plak mlm2 buta nie, hormone imbalance kot...hish! mencik~

terlupa dh aku nak cter ape td...ape ek? erm, owh! aritu aku g la MCTF '10 ngan G & H...tp, disebabkan diaorg nie terlampau excited dan bnyk CV nak hntr, so lmbt la...aku lak cepat jerk hbs CV (walhal, cv bwk 1 copy je, mane tak cepat hbs?), then dh serabut sgt org ramai gle dlm tu, ngan bau memacam...aku kuar la, pergi Pets Wonderland...tempat yg aku mesti akan singgh kalau g mid...haha~

survey2 la binatang kat sana...erm, hamster or keluarga tikus tak suka sgt...aku lebey tgk kpd haiwan exotic...kat sana ada tarantula, kala jengking...tp dua2 tu aku takut...kala jengking ada kisah silam...tarantula sbb mmg horror...so, aku tgk la ular...erm, tak bnyk pilihan...haha...aku dah fikir2 dah, keje nnt aku nak gak dptkan sekor anak python...nak bela...comel je aku tgk...baby python yer, bkn bapak...kalau bapak idok ler aku berani nak pegang kan...tp, aku sgt menghargai binatang2 nie...comel~

"comel kan? kalau dpt nie puas ati wa ckp sama lu...comel sesgt, tp mahal siot harga dia"

then, tgk lak ikan...bkn anak ikan, tp ikan...yg paling aku minat dlm kategori nie lak, ikan emas @ org kg aku panggil goldfish...kawaiii...kat 30 minit aku duk tgk ikan kat situ berenang2...pastu aku senyum sengsorg tgk ikan2 tu...haha...hepi sgt masa tu...teringin gak nak bela, tp sbb duk klj kan, susah! keje nnt, aku nak start bela balik...tp ikan emas nie leceh la skit, bnyk menda nak kna jaga...yelah kan, chanteQ, so high maintenance la...iyer ke tidak?!

antara ikan emas yg penah aku bela dlu (tQ to my papa sbb kuarkan budget)...

Nama: Ryukin Goldfish
"yg jenis nie menarik gak sbb saiz dia besar, tp tak de la besar sgt mase aku bli tu...hehe~"

Nama: Veiltail Goldfish
"wah! ekornya sgt menawan k...bergaya je bila berenang"

Nama: Pearlscale Goldfish
"dlm bnyk2 yg aku bela, yg nie aku paling suka...kecik je, tp perut buncit...comel gle mase berenang2 dlm akuarium...mesti aku senyum sorg2 tgk gelagat ikan nie...hehe~"

Nama: Oranda Goldfish
"paling bergaya...tgk la muka kat atas nie...kerek kan...jenis nie mcm king la sbb dia ada crown kat atas pale..hehe~"

Nama: Black Moor Goldfish
"motip...tak phm la, bukan emas pn, tp still dlm golongan goldfish...mgkin hybrid kot...ntah la! tp paling susah nak jaga...pening den~"

sumber gmbr2 nie diperolehi drpd Pet Goldfish...sila la ke sana kalau nak tau lebey lanjut...(ke sana tu mksdnya ke web yerk...tQ)

smua yg aku bela nie, mati...sedey kan...sbb ape, aku tgglkan ikan nie, bape hari ntah pegi umah makcik...balik2 tgk smua dah sakit, tanya kedai...ckp kna infection...dia bagi ubat, tak jalan gak...lame2 jalan la ikan2 tu...huhu...sedey seyh~

antara bela binatang dan tanam pokok, aku suka bela binatang berbanding tanam pokok sbb pokok nk bebunga lmbt, tgk hari nie, esok same je...pastu tgk2 dh mati sblm berbunga...at least bela binatang nie, sgt la bley menggumbirakan hati kalau yg tengah lara, bley la jadi teman berborak bg yg tak de teman...hehe...tu pendapat aku jela...

~bye~

Tuesday, April 27, 2010

Habis sudah....


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

bertemu skali lagi kita didalam dunia blogging ini, dunia alam maya, dunia tanpa sempadan...

ape khabar sahabat2 sekalian? harapnya dlm keadaan sihat sejahtera dlm menjalani kehidupan sebgai khalifah ALLAH di muka bumi ini...

Alhamdulillah dengan izin-Nya...maka aku telah berjaya mengharungi peperiksaan akhir utk tahun ini juga merupakan peperiksaan akhir sebagai pelajar prasiswazah sains bioperubatan...InsyaAllah...walaupon performance untuk exam kali nie tidak berada ditahap yg memberangsangkan jika dibandingkan dengan tahun 3 kerana aku tidak mampu mengekalkan momentum belajar itu...mungkin juga sedikit sebanyak dipengaruhi faktor luaran...tapi aku tidak mahu jadikannya sebagai alasan...

"padaMu Ya Allah aku mengucapkan syukur terhadap nikmat yg Engkau berikan"

sampai ke tahap ini, aku hanya mampu bertawakkal sahaja...kerana usaha telah pun kutaburkan...kini hanya berserah dan berdoa saja mampu dilakukan...InsyaAllah selagi percaya kepada kebesaran Allah, ape pn boleh terjadi dengan izin-Nya...

selepas nie, tinggal lagi satu cabaran, tidak mahu aku katakan sebagai halangan kerana menganggap ianya bukannya halangan kepada aku tetapi lebih kepada cabaran sebelum aku betul2 bergelar sebagai graduan sains bioperubatan...sudah tidak sabar rasanya hati ini untuk kembali ke pangkuan keluarga yg dirindui...sebelum kembali ke KL utk satu urusan penting...

disebabkan semangat aku berkobar2 nak habiskan exam, aku telah menghabiskan satu hari di Perpustakaan Dr Abdul Latif (PDAL)... dari pagi (tak de la pagi sgt) sampai la ke petang, lebey kurang kul 6...struggling for the last paper...sonok duk sane, dapat bnyk rujukan buku2...gumbira aku..huhu~

"terasa over lak sbb amik gmbr sendiri"

sambil study tu, aku snap2 la gmbr...mase nie lunch time, tak de org dalam library mase tu...huhu...utk menghilangkan ngantok, aku pn maen la tangkap2 gmbr...feeling kan aku kalau tgk gmbr tu...tp, ade aku kesah? yg penting hati gumbira dgn ape yg ko lakukan, itu dah cukup...okey?

~bye~

Sunday, April 25, 2010

Tag Version 2: I Love Cakes & Chocolates...

tidakkkkk...aku secara rasminya ditag oleh cik Castalica Azryiana...haha~

maka dengan hati gumbira nya aku buat la ape yg telah ditagkan...kali ni agak laen skit yerk sbb tak de soalan2..ape yg perlu aku lakukan? sila tgk dibawah:

Benda yg wajib dilakukan adalah:
  1. Go to your photo files, select the 8th photo folder.
  2. Select the 8th photo in that folder.
  3. Post that photo along with the story behind it.
disebabkan aku nie innocent tahap dewa, so aku ikut la betul2 arahan yg dia bagi...aku pergi files photo aku, then amik folder ke 8, photo ke 8, everything was 8 k...haha~
then, here it is...tgk la...

"Chocolate Fudge, Secret Recipe"

agagagagaga...ini adelah gmbr kek...@ namanya adalah Chocolate Fudge hak milik Rahsia Resepi...

cternya gini...pixa nie bertarikh 09/09/09...chanteQ tak nombor? diambil pada pukul 7.44pm bertempat di Secret Recipe Berjaya Times Square... mase nie aku ajak G kuar berbuka puasa (bulan puasa okeyh...haha)...so, dia stuju la...kalau tak silap, pas aku siapkan lab masa nie, jalan2 jap kat BTS, then trus duk kat meja makan since kat SR tak ley nak book meja...disbbkan tak nak berebut, kitaorg duk la awal...order sgala...
owh! kek nie adalah sbg dessert...hahahaha...seyesly kek SR sgt best...nie merupakan salah satu yg best bg kategori Chocolate kek & Fresh Cream...kalau kategori Cheese lak, aku sgt menggemarkan Caramel Cream Cheese...uuuuuuuuuhhhhhhhhhh! sedap...haha~

itu jela kot pasal gmbr nie...nak ckp ape lg? kan picture tells a 1000 story (actually, 1000 words, but ade aku kesah?haha~)...so memandai la korg reka cter sendiri lak...lagi 999 cter lg...hak3~

~bye~

Thursday, April 22, 2010

It's Gabai Time...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

wah rindunya nak menulis di waktu siang...haha...selama nie asyik mengarang blog di waktu mlm je...kali nie berpeluang la menulis di waktu siang lak...terasa laen bebenor suasananya...ngeee~

malas rasenya lagi nak sentuh notes utk paper last mggu depan walhal paper tersebut adelah paper feveret aku...bley je nak masuk exam nie tanpa baca notes, tp tak nak buat ala2 kadar je, yg penting nak study gak sbb aku yakin paper nie aku dpt score sbb nak cover 1 paper yg aku lakukan kecuaian yg memang aku tidak dpt maafkan itu...huhu~

enough wif exam...oh!...mood menulis den kembali ke udara lg...haha...so, pnjg la entry kali nie kot...haha~

rentetan drpd percutian ke cherating tempoh hari, sekali lg group kami berpeluang merancang perkelahan di Air Terjun Sg. Gabai (ohhHHHHHH! best~). kali nie dibwh anjuran member aku lak, aku just bertindak sbg tolong skit2 je...

plan punyer plan...21/4 (rabu), berjalan la planning kitaorg...smua yg terlibat seramai 27 org, 10 laki, 17 pompuan...hoho...sgt gumbira sbb ramai yg pergi...5 keta smuanya konvoi...planning bertolak kol 730pg, aleh2...kol 730 pg tu yg ada kat port menunggu 2 org je, ted ngan cik nieza...aiyoo...yg laen lmbt! kol 830pg gak baru bertolak...hish, tak suka planning larik nie...

sampai kol 9 lebey...then, aiyakkkk kna mendaki tambah tolak 347 anak tangga sambil membwa barang yg berat wooo...akhirnya ted menjadi org ke-3 sampai...yes!!! penangan mendaki Bukit Broga masih ada...haha...

"UKM Biomedical Science 06/10"

pas ilang penat sgala...potong kek, makan...kek sponsor by syidah...TQVM...sedap sgt & love the wording...ngeee...pastu, perap ayam utk BBQ lak...pastu ape lg, mandi la uollsss...kate g air terjun, takkan nak duk atas daratan jerk...haha...mula2 cam malu2 kucing nak masuk air, lepas masuk skit, terus bertukar jadi badak air...hak3~

"acara potong memotong kek"

wah! sonok k berenang...skg aku dh bley synchronize kan hayunan tangan dgn kaki (perggghhh! feeling masuk acara synchronize swimming k...hak3~)...dalam sonok2 menyelam sambil berenang tu, kepala ak terhantuk batu...sengal seyh! air keruh...tak nampak...sakit sorang2, seb bek tak de org nmpk, kalau tak maluuuuuuu~

"men air...sejookk!!!"

then, pas penat swimming, bakar ayam lak...pastu lunch...makanan tak yah ckp la...banyak!!! sedap2 lak tu...TQ kat sponsor mee goreng (sedap k!), sup (sempat amik skit jerk!), puding (nak mkn lg ley x?) dan cupcakes...cupcakes adalah utk menyambut sesape yg birthday nya bulan 4 dan 5...hehe~

"BBQ time"

"cupcakes + bufday boys and girls"

mmg enjoy sesgt...and kali ni, kitaorg berjaya mencukupkan "Geng AGM" (ade kesah disebalik name ini) seramai 10 org laki melayu Biomed...kali pertama berkumpul smua selepas dinner 1st yr...wah! sweet memory k...tercapai gak hasrat setiap org...

"boyz group"

"girlz group"

"Combination of both gender = hermaphrodite??? hahahaha...salah!!! gurau je korg.."

huhu...yg penting pas hbs exam nie,a k kna fokus balek kat 1 lg paper...ngeeee~

~bye~

Sunday, April 18, 2010

Broga Hill & Kanching

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera...

lame gle ak tak updatekan blog ak nie, bkn malas ye, cuma tak rajen jerk nak update, tambah2 lak ada menda yg berlaku yg skit sbnyk menambahkan kpd ketidakrajenan ak nak mengupdate blog...huhu...walhal, bnyk jerk aktiviti utk ujung mggu nie yg ak ley masukkan...

erm, mula2 teringin gak nak wat "back-to-back" entry...tp tu la, sbb tak brape rajen kan...nak siapkan yg nie pn dh bape jam amik masa...mood ak utk menulis blog telah dibw lari oleh perkara yg berlaku lately...huhu~

14/4 adalah hari yg sgt tensen, then ada kwn ak ajak g pnjt bukit broga...so, in order nak ilangkan ak nye ketensionan, ak join je la...pegi 15/4...ingatkan nak tgk sunrise, tp disbbkan kelmbtan, so, kul 630 br bertolak dr klj...sampai kat kaki bukit kol 7 (dh cerah okey), panjat la gak...sampai atas kol 8...ok la...puas ati gak penat lelah memanjat...

seyesly, chanteQ sgt suasana kat atas bukit, angin sejok jerk...pastu trus terfikir, betapa besarnya ciptaan Allah...lantas ak mengucapkan syukur ke hadrat Allah swt kerana memberi peluang utk ak menyaksikan kebesaranMu Ya Allah...tenang rase hati berada kat sana...

"satu jerk gmbr utk korg tgk...lg skali, tak rajen nak mengedit + nak upload...kalo nak tgk bnyk, FB ada...tq"

tp, kna trun gak sbb kul 9 lebey dh terasa panas...

pegi umah kwn ak utk sarapan...thank you for the compliment...pastu gerak gi Kanching lak...g mandi manda kat sana...

sampai kul 12, mandi sampai kul 3...ok la...sonok + puas ati...then balek...huhu~

itu jela...malas sbnrnya nak cter lebey2, cam ak ckp...tak de mood...huhu~

~bye~

Sunday, April 11, 2010

~Exam Fever~

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera kwn2...

udah lame rasenya diri ini tidak bersiaran secara langsung di blog terchenta nie...hiks...sori la, ak busy la skit aritu nak kna siapkan correction tesis, pastu kna hntr kat jbtn lak...

so, dh settle penulisan tesis, tggl nak viva jerk lg...hehe~

tp, skg nie ak tgh dlm dilema exam lak...aiyooo...ini exam terakhir utk ak bergelar undergrad student...ngeee...tak sabar rasenya...dah nak hbs...nak rest la...penat ooo, tak hbs2 lg penat...rase cam nak g bercuti lg jerk...

rase cam nak jerk hbs cepat2, pastu viva, pastu.........................................GRAD...

erm, nie ak attachkan gmbr slip exam ak...tgk la...ak exam 3 paper...bnykkan...haha~

"slip examku"

"nie lak senarai subjek ak amik sem nie...mmg ak slalu wat camnie...sbg perangsang utk ak blaja...hehe~"

"ak ingin mengucapkan Selamat Menghadapi Peperiksaan kpd smua yg akan menduduki peperiksaan final sem...All the best utk smua...kita same2 lakukan yg terbaek k...ak doakan smoga smua org pn akan berjaya dgn cemerlang utk exam kali nie"
ikhlas drpd: MFR @ Ted @ Dauz

tu jela...

"oh...ni Berry duk teman ak study...ngeee~"

~bye~

Monday, April 5, 2010

Gathering JAKSA...

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera semua...

ujung mggu yg lalu bersamaan 3/4/10...kami telah mengadakan gathering JAKSA Sesi 07/08 atau lebey menggelarkan diri kami JAKSA Biru...haha...ade story disebaliknya...maleh eden nak citer...

bagi yg xtau ape itu JAKSA...JAKSA merupakan singkatan daripada Jawatankuasa Kebajikan Siswa/i...JAKSA merupakan badan yg membantu pihak pentadbiran di semua klj2 kediaman yang ada di UKM nie...setiap klj ada 1 badan JAKSA masing2...mcm kitaorg JAKSA KTSN la...

berbalik kpd objektif asal...kitaorg wat gathering nie saje2 jerk sbb kitaorg dlm lama tak duduk sesame, ngumpat sesame...heee...suker2...

"kami yg menyertai gathering itu"

so, pada 3/4 tu, kitaorg ingat nak g men boling kat Wangsa Walk, tp disebabkan oleh booking penuh, so cancel...pergi la makan...lepak2, sambil ada aktiviti bertukar2 hadiah (idea ak la nie...lg?)...erm, ak dpt kipas...ngeee...makasey Ro kerana bg ak mini fan...nnt ak g mane2 senang, bwk jerk menda 2, so panas2 bley guna kan? haha~

planning bnyk berubah tp kitaorg tak kesah sgt pn sbb kitaorg mmg sempoi...hehe~

yg dtg aritu cuma 12 drpd 21 org...sepatotnya 15, tp 3 org tarik diri last minute...yg len ada yg keje kat kelantan, so xdpt dtg dan beberapa alasan lg...tp xkesah la...yg penting tercapai gak la aktiviti kitaorg nak wat gathering...punya la susah sbb masing2 busy dan bila berckp pasal busy nie, all the fingers will be pointed at me la kan...haha~

"makan2"

"melompat adalah aktiviti wajib okey walaupon tgh makan eskrem"

sonok gak kalau flashback perkara2 yg da berlaku semasa "pemerintahan" kitaorg...pujian, tomahan, kejian, ckp2 belakang xyah ckp la...dah jd asam garam dalam idop kami (wah! skali lg feeling artis nie...haha~)...tp yg penting ak bersyukur sbb diaorg smua always support dr belakang segala keputusan yg ak buat...

and, thanks also kpd org yg kami sentiasa kagumi kerana mengandingkan kami smua dlm organisasi ini, mencantumkan kami bersama, bond us together (ape lg nak letak?)...memberikan kepercayaan penuh kpd kami walaupn org laen mempertikaikan kerja kami...thank you very much kpd otai rock kami...ngeee~

"Jawatankuasa lengkap...kami semua"

"poster kami dlu2...cari dimanakah ak?haha~"

teringat kata dr seseorg pas kami hbs memegang amanah selama 1 sesi...

"you've done a great job...i've choose the right person"

mase 2 xyah ckp la...smua bebanan kerja slame nie rase cam dh xde pape sbb dpt pujian cam gitu kan...heee~ (sonok ble dpt pujian nie...common sense la kan...ngeee~)

~bye~

Last day, Last class...

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera semua...

kalau ikutkan tajuk mesti da dpt agak kan ape ak nak story? haha...

entry kali nie ditujukan khas buat semua kwn2 ak "UKM Biomedical Science 06/10"...

pada 1 april 2010 tempoh hari merupakan kelas terkahir kami smua bergelar undergrad sains bioperubatan...ngeeeee...gumbira gak la, walaupon dlm mase yg same sedey bertamu di kalbu...waseyh...sbb ape, sbb nie kelas last kot, pas nie dah xde dh lg nak duduk sesame ceni dlm kelas...uhuks...will miss dat moment 4ever...

then, disebabkan kali terakhir, ada cdgn dr seorg kwn ak nak amik gmbr sesame...

so, on dat day...kumpul la kan...walaupn xsemua...tp yg ada 2 dah kira okey la kan...nie ak tampal gmbar yg kitaorg amik utk tatapan smua...

"kami...heee~"

walaupon last kelas, xbermakna kami da hbs, tp kami masey ada final exam (last jugak nie) and VIVA...InsyaAllah pas semua 2 lepas, ley la grad dgn awal...heee...xsabar k...

ted juz doakan yg terbaek utk kwn2 dan diri ak juga....

~bye~

Friday, April 2, 2010

Tersentuh...(T_T)

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera smua...

pagi td, ak kna g fak...ada hal nak kna settlekan...so, ak tumpang kete member ak yg kebetulan nak g gak...

odw 2, layan la HOTfm kan...tajuk diaorg pagi td "kehilangan org tersayang" tribute kepada arwah din beramboi yg telah pergi menghadap Allah swt...sedekahkan Al-Fatihah utk arwah...Al-Fatihah...moga2 roh arwah dicucuri rahmat...perginya seorg penghibur tanah air...

pastu, diaorg da bacekan mesej dr pendengar...then, diaorg putarkan lagu SALAM TERAKHIR dendangan allahyarham Sudirman...

mase nie hati ak sebak gle dgr bait2 lirik yg dilontarkan...huhu...tersentuh sesgt...seb bek la ada member ak kat sebelah, kalau tak dah pecah empangan air mata nie...huuuu...terpaksa cover, segan...ak btol2 tersentuh sgt2~

balek2 jerk dr fak, trus ak cari lagu nie dlm file ak...trus maenkan...sampai skg pn ak duk dgr la...lagu nie, lagu memori bg ak...

sbb ape, sbb mase nie ak teringatkan org yg ak syg...org yg bnyk meninggalkan kesan dlm hidup ak...org 2 adalah arwah nenek ak...org yg ak syg sesgt...arwah pergi meninggalkan ak 6 thn yg lalu...walaupon dh lame, tp ak rase mcm br semlm berlalu...sedey sesgt...ak sgt rapat dgn arwah...ak antara cucu dia yg paling rapat, lgpon kitaorg duk skali...bnyk gak benda yg ak kongsi bersama...kalau ak kna marah ke ape dgn parent, arwah la tempat ak mengadu...

kalau ak teringatkan arwah, ak akan sedekahkan Al-Fatihah atau pn ak bacakan yassin...ak doakan arwah sentiasa dicucuri rahmat dan dilindungi dari segala azab siksaNya...Amin...

ak teringat kata2 seorg yg ak kagumi, seorg yg ak sgt hormati...beliau pernah berkata:

"kita semua akan melalui saat kehilangan org tersyg...cuma ble tu yg kita tak tau...kita kena bersedia...kuatkan hati dan iman...kalau tak, kita akan meratapi arwah...itu berdosa, dan arwah pn terseksa..."

betapa payah ak nak siapkan entry kali nie, sbb air mata ak duk asyik kuar jerk...

Thursday, April 1, 2010

u make my life miserable~

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera kwn2...

1st come to ur mind, tajuk tak ley blah kan? hahahaha~

lantak la, ade ak kesah?

nie nak story skit, td kol 4.01 ptg...ak telah berjaya menyiapkan penulisan tesisku...gumbira2, dah siap hntr kat SV...FULL okey...haha...lantak la ape korg nk kate kan, mesti ade yg ckp, ak dah siap bulan lepas lg, tak kesah pn...itu ko, nie ak okeyh...wekkkk~

disebabkn gumbira sesgt...pas hbs jerk file tertulis 'send'....cepat2 ak amik kamera kesygn ak tu, trus snap workplace ak...(workplace katenya...speaking...haha~)
tujuannya adelah utk suker2...haha~

hah! bagi sesape yg tak pnah masuk bilek ak...nie la suasananya...haha....aman damai dan sgt menenangkan ati...haha...erm, disbbkan busy menyiapkan writing, so bilek ak nmpk mess a bit...a bit ko kate ted?????? that's totally mess up okey...haha~

erm, buat pengetahuan, bilek ak bkn slalu ceni yerk, slalu bersih, kemas, teratur segala...hak3...erm, yg kat dlm kotak 2, ak akan terangkan dgn lebey lanjut, ak juz pilih suker2 jerk...haha~

okey...gambar 1: ini merupakan alat solek ak...haha...bnyk tak? ak rase cam skit jerk, ade dlm list nak bli lg, tp tak de duet....haha...biasa la, org cam ak kan xencem...so, kna la pakai menda2 nie utk jadi lebey encem...haha...aset laki okeyh...

hah! gambar 2: perkenalkan yg pakai topi 2 whale, satu lagi dolphin...malas nak bg name len...haha...then, yg tersorok tu lak nama dia berry....asal dr perkataan bear + y = berry...haha...for some reason, diaorg majuk ngan ak sbb ak dah bape mggu tak layan diaorg...haha...sensitip k diaorg...ak busy, tak sempat pn nak borak ngan diaorg, tak de mase pn tuk diaorg...haha~

then, gambar 3: hah! nie la workplace ak sebetulnya...ak duk mengadap benda nie for the past 13 hours nonstop nak siapkan writing...haha...tp, menda nie pntg dlm idop ak...kalau xde, bley jd gler ak...aritu masa menda nie masuk wad semggu...semggu 2 ak murung...haha...erm, dlm nie gak bnyk kenangan ngan scandal2...haha...mcm mane la ak xsyg menda nie...heeeeeeee~
opppsss...gmbr wallpaper haruzzzzz diblurkan...wink2...haha~

haha...gambar 4: okey ak berebut tilam ngan jurnal...ade ke patot? haha...nie la tilam ak, dipenuhi ngan jurnal yg ak termuntah2 baca selama beberapa mlm yg lepas...haha...ak letak kat sini sbb sng nak cari...kat meja dh penuh dh, sampai xmuat...isk, terok betol! erm, kalo menda 2 kat tilam ak, ak tdo kat ne kan? haha...jwpn dia lantai la...nie dh jadi habit sejak m3x lg...tdo kat lantak membolehkan ak bgn awal (awal kerz? haha)...

tada...gambar 5: ape nie? nie la vase...haha...gelak dlu tak pe...haha...nie ak dpt hadiah nie, salah sorg member ak bg...bg sesape yg xtau, nie ak dpt mase aktiviti tukar2 hadiah dlu kat cherating, kan ak dah penah story kat entry lepas...erm, ak xtau nak wat ape ngan pasu nie, nak tanam pokok, bek tak yah sbb ak xsuker menanam...pastu ade la gak niat nak bela anak ikan kat dlm nie, pastu trus dicerca hebat oleh geng2 dlm keta ak...hahaha...dah tak tau nak wat ape, ak letak la kat situ...cam chanteQ la plak duk situ...owh! coklat dlm tu ak xmkn lg...haha...syggggggggg...hahahahahaha~

itu jela utk entry nie...tiada kaitan ngan sesape okeyh...ciptaan sendirik nie...haha~

~bye~