Sunday, April 18, 2010

Broga Hill & Kanching

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera...

lame gle ak tak updatekan blog ak nie, bkn malas ye, cuma tak rajen jerk nak update, tambah2 lak ada menda yg berlaku yg skit sbnyk menambahkan kpd ketidakrajenan ak nak mengupdate blog...huhu...walhal, bnyk jerk aktiviti utk ujung mggu nie yg ak ley masukkan...

erm, mula2 teringin gak nak wat "back-to-back" entry...tp tu la, sbb tak brape rajen kan...nak siapkan yg nie pn dh bape jam amik masa...mood ak utk menulis blog telah dibw lari oleh perkara yg berlaku lately...huhu~

14/4 adalah hari yg sgt tensen, then ada kwn ak ajak g pnjt bukit broga...so, in order nak ilangkan ak nye ketensionan, ak join je la...pegi 15/4...ingatkan nak tgk sunrise, tp disbbkan kelmbtan, so, kul 630 br bertolak dr klj...sampai kat kaki bukit kol 7 (dh cerah okey), panjat la gak...sampai atas kol 8...ok la...puas ati gak penat lelah memanjat...

seyesly, chanteQ sgt suasana kat atas bukit, angin sejok jerk...pastu trus terfikir, betapa besarnya ciptaan Allah...lantas ak mengucapkan syukur ke hadrat Allah swt kerana memberi peluang utk ak menyaksikan kebesaranMu Ya Allah...tenang rase hati berada kat sana...

"satu jerk gmbr utk korg tgk...lg skali, tak rajen nak mengedit + nak upload...kalo nak tgk bnyk, FB ada...tq"

tp, kna trun gak sbb kul 9 lebey dh terasa panas...

pegi umah kwn ak utk sarapan...thank you for the compliment...pastu gerak gi Kanching lak...g mandi manda kat sana...

sampai kul 12, mandi sampai kul 3...ok la...sonok + puas ati...then balek...huhu~

itu jela...malas sbnrnya nak cter lebey2, cam ak ckp...tak de mood...huhu~

~bye~

No comments: