Monday, April 5, 2010

Gathering JAKSA...

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera semua...

ujung mggu yg lalu bersamaan 3/4/10...kami telah mengadakan gathering JAKSA Sesi 07/08 atau lebey menggelarkan diri kami JAKSA Biru...haha...ade story disebaliknya...maleh eden nak citer...

bagi yg xtau ape itu JAKSA...JAKSA merupakan singkatan daripada Jawatankuasa Kebajikan Siswa/i...JAKSA merupakan badan yg membantu pihak pentadbiran di semua klj2 kediaman yang ada di UKM nie...setiap klj ada 1 badan JAKSA masing2...mcm kitaorg JAKSA KTSN la...

berbalik kpd objektif asal...kitaorg wat gathering nie saje2 jerk sbb kitaorg dlm lama tak duduk sesame, ngumpat sesame...heee...suker2...

"kami yg menyertai gathering itu"

so, pada 3/4 tu, kitaorg ingat nak g men boling kat Wangsa Walk, tp disebabkan oleh booking penuh, so cancel...pergi la makan...lepak2, sambil ada aktiviti bertukar2 hadiah (idea ak la nie...lg?)...erm, ak dpt kipas...ngeee...makasey Ro kerana bg ak mini fan...nnt ak g mane2 senang, bwk jerk menda 2, so panas2 bley guna kan? haha~

planning bnyk berubah tp kitaorg tak kesah sgt pn sbb kitaorg mmg sempoi...hehe~

yg dtg aritu cuma 12 drpd 21 org...sepatotnya 15, tp 3 org tarik diri last minute...yg len ada yg keje kat kelantan, so xdpt dtg dan beberapa alasan lg...tp xkesah la...yg penting tercapai gak la aktiviti kitaorg nak wat gathering...punya la susah sbb masing2 busy dan bila berckp pasal busy nie, all the fingers will be pointed at me la kan...haha~

"makan2"

"melompat adalah aktiviti wajib okey walaupon tgh makan eskrem"

sonok gak kalau flashback perkara2 yg da berlaku semasa "pemerintahan" kitaorg...pujian, tomahan, kejian, ckp2 belakang xyah ckp la...dah jd asam garam dalam idop kami (wah! skali lg feeling artis nie...haha~)...tp yg penting ak bersyukur sbb diaorg smua always support dr belakang segala keputusan yg ak buat...

and, thanks also kpd org yg kami sentiasa kagumi kerana mengandingkan kami smua dlm organisasi ini, mencantumkan kami bersama, bond us together (ape lg nak letak?)...memberikan kepercayaan penuh kpd kami walaupn org laen mempertikaikan kerja kami...thank you very much kpd otai rock kami...ngeee~

"Jawatankuasa lengkap...kami semua"

"poster kami dlu2...cari dimanakah ak?haha~"

teringat kata dr seseorg pas kami hbs memegang amanah selama 1 sesi...

"you've done a great job...i've choose the right person"

mase 2 xyah ckp la...smua bebanan kerja slame nie rase cam dh xde pape sbb dpt pujian cam gitu kan...heee~ (sonok ble dpt pujian nie...common sense la kan...ngeee~)

~bye~

2 comments:

nadrahfihil said...

semoga kenangan kita semua dulu akan menjadi ingatan smpai ke hari tua. =)

Ted said...

~dilla fadhilah~
btol 2, satu kenangan yg amat berharga utk dikenangkan...

ambik yg elok2 je la...yg duk ckp menda2 len 2 xyah kenang xpe...hehe~

~nadrahfihil~
correct...kenangan abadi...=)