Wednesday, April 28, 2010

Kesukaanku...

ehem2...betulkan suara dlu...

aishhh...nak tdo tak bley...sejam duk atas katil, golek kanan, golek kiri...mata tak ngantuk2 gak...makin cerah lagi ada la...ade perkara yg lom settle lagi ke utk arini ek sampai aku tak ley nak tdo nie? huhu...ale2 end up duk chatting ngan enchel padel...duk ngarut ape ntah mlm2 nie...sambil2 tu cari la bhn nak berblogging kan...

alang2 dah berblogging nie plak...nak la gak bercerita...ape? tak nak dengar, bosan ke? tak pe lah, yg bosan dah dgn cter2 aku boleh blah...aku tak kesah pn...aku bukan paksa korg baca pn...huh! emo plak mlm2 buta nie, hormone imbalance kot...hish! mencik~

terlupa dh aku nak cter ape td...ape ek? erm, owh! aritu aku g la MCTF '10 ngan G & H...tp, disebabkan diaorg nie terlampau excited dan bnyk CV nak hntr, so lmbt la...aku lak cepat jerk hbs CV (walhal, cv bwk 1 copy je, mane tak cepat hbs?), then dh serabut sgt org ramai gle dlm tu, ngan bau memacam...aku kuar la, pergi Pets Wonderland...tempat yg aku mesti akan singgh kalau g mid...haha~

survey2 la binatang kat sana...erm, hamster or keluarga tikus tak suka sgt...aku lebey tgk kpd haiwan exotic...kat sana ada tarantula, kala jengking...tp dua2 tu aku takut...kala jengking ada kisah silam...tarantula sbb mmg horror...so, aku tgk la ular...erm, tak bnyk pilihan...haha...aku dah fikir2 dah, keje nnt aku nak gak dptkan sekor anak python...nak bela...comel je aku tgk...baby python yer, bkn bapak...kalau bapak idok ler aku berani nak pegang kan...tp, aku sgt menghargai binatang2 nie...comel~

"comel kan? kalau dpt nie puas ati wa ckp sama lu...comel sesgt, tp mahal siot harga dia"

then, tgk lak ikan...bkn anak ikan, tp ikan...yg paling aku minat dlm kategori nie lak, ikan emas @ org kg aku panggil goldfish...kawaiii...kat 30 minit aku duk tgk ikan kat situ berenang2...pastu aku senyum sengsorg tgk ikan2 tu...haha...hepi sgt masa tu...teringin gak nak bela, tp sbb duk klj kan, susah! keje nnt, aku nak start bela balik...tp ikan emas nie leceh la skit, bnyk menda nak kna jaga...yelah kan, chanteQ, so high maintenance la...iyer ke tidak?!

antara ikan emas yg penah aku bela dlu (tQ to my papa sbb kuarkan budget)...

Nama: Ryukin Goldfish
"yg jenis nie menarik gak sbb saiz dia besar, tp tak de la besar sgt mase aku bli tu...hehe~"

Nama: Veiltail Goldfish
"wah! ekornya sgt menawan k...bergaya je bila berenang"

Nama: Pearlscale Goldfish
"dlm bnyk2 yg aku bela, yg nie aku paling suka...kecik je, tp perut buncit...comel gle mase berenang2 dlm akuarium...mesti aku senyum sorg2 tgk gelagat ikan nie...hehe~"

Nama: Oranda Goldfish
"paling bergaya...tgk la muka kat atas nie...kerek kan...jenis nie mcm king la sbb dia ada crown kat atas pale..hehe~"

Nama: Black Moor Goldfish
"motip...tak phm la, bukan emas pn, tp still dlm golongan goldfish...mgkin hybrid kot...ntah la! tp paling susah nak jaga...pening den~"

sumber gmbr2 nie diperolehi drpd Pet Goldfish...sila la ke sana kalau nak tau lebey lanjut...(ke sana tu mksdnya ke web yerk...tQ)

smua yg aku bela nie, mati...sedey kan...sbb ape, aku tgglkan ikan nie, bape hari ntah pegi umah makcik...balik2 tgk smua dah sakit, tanya kedai...ckp kna infection...dia bagi ubat, tak jalan gak...lame2 jalan la ikan2 tu...huhu...sedey seyh~

antara bela binatang dan tanam pokok, aku suka bela binatang berbanding tanam pokok sbb pokok nk bebunga lmbt, tgk hari nie, esok same je...pastu tgk2 dh mati sblm berbunga...at least bela binatang nie, sgt la bley menggumbirakan hati kalau yg tengah lara, bley la jadi teman berborak bg yg tak de teman...hehe...tu pendapat aku jela...

~bye~

No comments: