Sunday, May 30, 2010

Mau balik sudah...



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

sudah lama tak update...maaf la ye, tak sempat...semlm pn br balik dr Singapore menghadiri International Anatomical Science and Cell Biology Conference 2010 kat National University of Singapore. selama 4 hari berada di sana...nnt la aku update pasal cter nie ek...hehe~

skg nie tak sempat sbb online kat tempat awam kan, so kna la cepat2, tak ley wat syok sendiri...haha~

owh! mlm nie aku dh bertolak balik ke kelantan slps hampir 3 bln tak balik...hehe...flight kol 11 (flight katenya...haha...walhal, naik bas je) tempat biasa la kalau org pantai timur nak balik, hentian putra la...huhu...tak sabar nak balik umah, mau jumpa itu budak kecik la...haha~

harap2 la dah balik kelantan nnt, tak de la plak org call suruh dtg interview kat kl...seyes benci kalau camtu, time aku ada kat kl nie, tak de la plak nak call, sampai kelantan nnt mesti ada...sama gak mcm kat border aritu, baru nak cross kastam, ada call suruh dtg interview...so, ape bley wat, nak minta tarikh len dia ckp nnt nak tgk schedule dlu...so mksdnya...fhm2 jela kan!? nak wat cena, bukan aku nak pn, dah aku mmg ada kerja kan...huhu...sedey la ceni~

nnt, kat kelantan...terpaksa la aku rajin2 pegi cyber cafe, sbb nak pinjam broadband org segan...haha~

originally, hari ke 13 menganggur...haha~ kna wat counting nie...tak suka la...kat umah nnt, terpaksa la jadi buruh binaan kejap...bley develop muscle kan...haha~

~bye~

Thursday, May 20, 2010

Tak Bisa Berpisah Denganmu




السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

bertemu lagi korg...apa plan korg hari nie!? tak kan melalui rutin harian yg sama je setiap hari...jgn la camtu, enjoy ur life k...kita mesti bergembira dlm hidup, kalau asyik buat menda sama je, alangkah ruginya sbb bnyk benda kat dunia nie boleh diterokai...hmm, jgnkan dunia, malaysia ni sendiri pn bnyk menda bley dilakukan...tinggal nak ke tak je...hehe...watever it is, life must goes on k...

owh! aku lak akan berpindah ke sentul mlm ni...ada sapa2 nak tlg hntrkan tak? huhu...stakat ni yg stuju nak tlg hntrkan pak cik yg drive rapidkl je...hahahahaha...mksdnya aku pegi ngan bas la bg sesape yg tak fhm tu...

huhu...sebenarnya sedey nak tgglkan bilik aku duk skg ni, lgpn kat KTSN 1, selama 4 thn aku mengabdikan diri di sini...huhu...mula2 masuk, aku ditempatkan di blok 6...huhu...jauh seyh nk g kafe, tp dekat nak kuar klj...mase ni duk 1 rumah, salah seorg housemate adalah G, sbb tu la aku rapat dgn G sbb dr 1st yr lg bersama2...hiks~

then 2nd yr lak, dpt tukar blok dan dpt priority bley pilih bilik sendiri...hehe...sker2...so di sini lah aku berada selama 3 thn berikutnya...di blok E, tingak 3, bilik no 14...E 314...syg sgt bilik ni walaupn kedudukannya adalah penghujung dunia...haha...tp aku tak kesah, selalunya org yg dtg la akan merungut ckp jauh...

bilik ni gak bnyk menyaksikan peristiwa yg berlaku dlm hidup aku...kalau aku sedey, kat bilik ni la aku nangis, kalau aku gumbira, kat bilik ni juga lah aku tersenyum sorg2...haha...aku jaga bilik nie dgn baik, tak pernak ada kerosakan pn...harap2 lah owner selepas nie dpt jaga dengan baik bilik ni...huhu...sedey3!!!

erm, pasni aku takkan update blog sekerap yg slalu aku update la sbb dh pindahkan, internet pn tak de...aku plak tak de broadband...huhu...nnt la dah keje nnt langgan...tp, aku akan cuba update selalu gak supaya tak bersawangkan blog nie...haha...

owh! kepada semua yg mengenali diri ini terutamanya UKM Biomed 06/10, FSKB UKM 06/10 serta kepada semua la terutamanya my silence reader yg slalu follow blog aku nie (feeling ada org duk baca blog nie...haha~):-

aku nak minta maaf from the DEEPEST of my heart kalau selama ni aku ada buat salah kat korg samada aku sedar @ tak...aku takut ada juga yang terasa dengan entry2 yg aku buat, kalau ada aku minta maaf...kepada sesape yg aku tolak cinta dia (wakakakakaka...perasan gle mamat nie), juga mintak maaf aku pohon...kepada yg aku selalu duk "kacau", physically or mentally (rase cam tak de sbb aku kan baik), minta maaf jugak...kepada yg benci sesgt dgn lawak2 tak berapa nak menjadi yg aku wat, maaf!!! kepada yg kna pangkah ngan aku....huhu...maaf gak, aku hanya bergurau je, tak lebih pn...kepada yg bencikan aku, yg slalu duk pangkah aku, yg mmg tak ley tgk aku sbb menjijikkan, juga aku mohon maaf kat korg, bkn niat aku nak muncul dlm hidup korg...kat sesape yg aku tak sempat berkenalan (mesti korg ckp aku sombong kan!?), pn aku minta maaf gak...lastly, kepada sesiapa yg aku sayang sesgt, juga aku mohon maaf kalau perasaan aku selama nie adalah salah...

"nah! gmbr emo...haha...sbb ramai je yg ckp aku emo skg nie"

so long guys, till we meet again...oh! we will see at high tea and graduation day k...

~bye~

Mari mengemas

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

apa khabar smua? aku harap korg smua berada dlm keadaan sihat sejahtera, dilindungi dari malapetaka smua la...huhu...untuk pengetahuan korg, hari nie adalah hari ke-2 aku menjadi penganggur kehormat...sedey la ceni, interview tak de org panggil pn, sedangkan kwn2 aku berebut syarikat cari diaorg nak menggaji diaorg...hish, ape kurang nya aku berbanding mereka? (oppsss...hyperbola je tu)

so, hari ni duk ngemas bilik...ngemas la sgt kan...lgpn aku tak berapa sihat la skg nie, cam nak demam je....huhu...owh! hari ahad aritu H balik kg dia kat Kemaman, then, hari selasa lak G menyusul balik ke Jasin, then, td lak Z plak menyusul balik ke Ipoh (wah! watak baru nie...hiks...eh! aku ada cter pasal Z nie dlm salah satu entry, cari2!!!)

"jom mengemas bilik...(hey korg! daripada korg sibuk bergambr je, baik tlg aku mengemas nie...ade la faedahnya jugak...hish...tak faham la~)

esok (esok la sgt) 20/5, tiba turn aku plak...ngeee...tp bukan kelantan la, tp balik sentul je...balik umah kezen...tak bley balik kg lg sbb hujung bulan nie I kna pegi conference U kat S'pore...huhu...hati berat je nak pegi, tp sbb dh dftrkan, nak wat cena!? sape la nak teman aku kat sana nnt, sbb kali nie tak de geng...huhu~

masuk citer lain plak, td mase duk kemas2 , teringin la plak nak bukak friendster nak cari mesej kawan aku hntr psl erm ada la, tber2 terlintas kat fikiran kan, so cari jela...lgpn dh lame tak menjenguk kan, bukan stakat bersawang, aku rase kalau pondok tu dah jadi haunted pondok la...haha...so, survey2 tgk mesej...terjumpa la mesej lama, tp mesej lain la, bukan mesej yg aku cari...huhu...(taknak la aku post kat sini gmbrnya) mesej itulah yg meremukkan hati dan perasaan aku terhadap seseorg, seseorg yg aku ambil berat sesgt...will all my heart...aku tak sanggup nak delete mesej tu, mesej tu la penyebabnya aku berhenti FS dan bertukar ke FB...huhu...sedey la...setitik demi setitik airmataku keluar...T-T

mood malam nie...melayan perasaan

~bye~

Thursday, May 6, 2010

Viva done....

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

semangat pagi2 buta nak wat entry...bukan nak siapkan correction...ape lah ko nie ted...sker je wat menda last minute...

owh, 4/5 (selasa) aku terpaksa mengadapi viva utk tesis (eja viva btol2 k, jgn terbalik lak...nnt jadi haram)..viva selama 30 min akan ada housekeeping dan juga soalan2 yg menusuk kalbu...huhu~

so, al kesah nya...selaku pelajar yg berdisiplin lg cemerlang serta bededikasi (sila la muntah kalau terasa nak berbuat demikian...haha~), aku sampai awal gak la...around 830 even sesi aku kul 930pg...

then, pagi2 tu lg aku dah kna psiko...arghhh!...dia komen psl aku nya writing, bnyk salah... >>>bkn ape, bkn sya tidak dpt trima komen itu, sya boley trima. tp tidak pada waktu yg sgt kritikal itu...mase tu hanya akan menambahkan lagi tekanan sya. cubalah waktu tu bagi kata2 semangat, ok la skit<<< (huhu..mati la aku kalau dia tau aku da blog dan baca nie...oleh itu, kalau ada terbaca entry nie, ampun maaf dipohon awal2...) huhu...down la jugak pastu, baca jurnal pn dh tak masuk smua dh...fikiran dh ke mana dh...tak sker la...last2 terjumpa ngan mentor aku dan dia bagi kata2 nasihat yg sedikit sebnyk meredakan perasaan resah yg bertandang masa tu...tQ my mentor...sya syg Prof!

masuk viva...30 minit rase cam kejap je...bnyk kpd housekeeping, tp ok la sbb yg tu aku personally admit mmg salah aku...soalan2 yg diajukan pn ok...Alhamdulillah dpt jwp walaupon gagap2 sbb fokus lari...seyesly, nak fikir satu perkataan pn amik mase...huhu...nak wat cena nasib badan la kan...nak turn back dh tak boleh, so face it je la...

hbs je...trus balik...org lain kuar viva, muka berseri2, tak lekang senyuman...aku lak tak dpt nak menahan sedey...huhu...sedey bkn ape, tp sbb aku tidak menunjukkan prestasi 100% sprti sblm nie...mcm sblm nie, kat simpo UPM, soalan ditanya lagi susah, tp bley jwp ngan tenang...huhu~

nak wat cena kan, nasib badan jela...huhu~

sorry la kat H yg ajak kuar, tp aku decline...aku tak de mood sbb terlalu memikirkan menda2 lepas...

tp, deep down, aku sgt bersyukur sbb everything dah hbs, tggl nak jilidkan je...ucapan syukur dipanjatkan setinggi2 kehadrat Allah swt kerana mengurniakan sihat tubuh badan serta mempermudahkan aku dalam segala urusan...Amin.


~bye~

Wednesday, May 5, 2010

Malas & malas...



huhu...

mintak maaf la enchek padel, aku malas nak update blog...mood tak de lg...susah2...nnt karya yg dihasilkan tak bagos..huhu~


~bye~