Thursday, May 6, 2010

Viva done....

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

semangat pagi2 buta nak wat entry...bukan nak siapkan correction...ape lah ko nie ted...sker je wat menda last minute...

owh, 4/5 (selasa) aku terpaksa mengadapi viva utk tesis (eja viva btol2 k, jgn terbalik lak...nnt jadi haram)..viva selama 30 min akan ada housekeeping dan juga soalan2 yg menusuk kalbu...huhu~

so, al kesah nya...selaku pelajar yg berdisiplin lg cemerlang serta bededikasi (sila la muntah kalau terasa nak berbuat demikian...haha~), aku sampai awal gak la...around 830 even sesi aku kul 930pg...

then, pagi2 tu lg aku dah kna psiko...arghhh!...dia komen psl aku nya writing, bnyk salah... >>>bkn ape, bkn sya tidak dpt trima komen itu, sya boley trima. tp tidak pada waktu yg sgt kritikal itu...mase tu hanya akan menambahkan lagi tekanan sya. cubalah waktu tu bagi kata2 semangat, ok la skit<<< (huhu..mati la aku kalau dia tau aku da blog dan baca nie...oleh itu, kalau ada terbaca entry nie, ampun maaf dipohon awal2...) huhu...down la jugak pastu, baca jurnal pn dh tak masuk smua dh...fikiran dh ke mana dh...tak sker la...last2 terjumpa ngan mentor aku dan dia bagi kata2 nasihat yg sedikit sebnyk meredakan perasaan resah yg bertandang masa tu...tQ my mentor...sya syg Prof!

masuk viva...30 minit rase cam kejap je...bnyk kpd housekeeping, tp ok la sbb yg tu aku personally admit mmg salah aku...soalan2 yg diajukan pn ok...Alhamdulillah dpt jwp walaupon gagap2 sbb fokus lari...seyesly, nak fikir satu perkataan pn amik mase...huhu...nak wat cena nasib badan la kan...nak turn back dh tak boleh, so face it je la...

hbs je...trus balik...org lain kuar viva, muka berseri2, tak lekang senyuman...aku lak tak dpt nak menahan sedey...huhu...sedey bkn ape, tp sbb aku tidak menunjukkan prestasi 100% sprti sblm nie...mcm sblm nie, kat simpo UPM, soalan ditanya lagi susah, tp bley jwp ngan tenang...huhu~

nak wat cena kan, nasib badan jela...huhu~

sorry la kat H yg ajak kuar, tp aku decline...aku tak de mood sbb terlalu memikirkan menda2 lepas...

tp, deep down, aku sgt bersyukur sbb everything dah hbs, tggl nak jilidkan je...ucapan syukur dipanjatkan setinggi2 kehadrat Allah swt kerana mengurniakan sihat tubuh badan serta mempermudahkan aku dalam segala urusan...Amin.


~bye~

No comments: