Tuesday, September 21, 2010

Update Raye 2010

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam 12 Syawal 1421H, Salam Permuafakatan buat semua...

hari nie dh masuk hr ke 12 syawal, baru la aku nak sibuk2 update pasal raye...bkn ape, lately bnyk komitmen skit...so, aku dahulukan mane yg penting...

sampai ke saat 12 syawal nie, tempat korg masih meriah ke dgn sambutan raya? mesti bnykkan rumah2 terbuka kat mane2 aje...huhu...keadaan berbeza di tempat aku...sambutan syawal (raya), boley dikatakan tamat apabila pekerja sektor kerajaan dah mula kerja @ paling tidak selepas cuti skolah tamat...itu dikira hbs dh la raya...tp, tak mcm kat kl ke, sambutan syawal sampai hari ke 30 syawal tu...bagus kan...dengki aku...hehe~

raya kali nie bg aku takde la best sgt sbb dh besar kan, tp yg sonoknya aku bnyk menghabiskan masa dengan abg angkat aku...kalau dia tak dtg umah aku, aku g umah dia, then kitaorg kuar jalan2 raya kat umah kwn abg angkat aku...sbb kwn2 dia aku knal, mane tak nya, >4 thn kenal, of course la kwn2 dia pn aku knal...haha~

walaupn dia start keje agak awal, tp still ada masa nak g jln2...sbb bukan ape, raye tahun depan kitaorg tak pasti bley g jln2 lagi ke tak sbb masing2 ada komitmen lain...huhu~

umah sedara mara rapat (belah umi) yg sebelah umah tu je, haruz kna pergi kalau tak nnt kena bebel...then, sedara belah ayah lak, jauh skit umahnya...malaz nak pegi sbnrnya...mula2 gtau umi, tak nak pegi...pastu umi report kat ayah, so sblm suara yg ibaratnya petir itu keluar, trus start motor pegi...raya pn kna paksa ke? haha~

so, itu jela...malas nak tulis report setiap hari, nnt ada la plak ckp...aku nak wat novel ke ape kat blog nie...tambah2 ko Diva...asyik pangkah aku je kerjanya...haha...sorry ke, aritu dh mintak maaf, so nie nak minta maaf lg...hehe~

~bye~

No comments: