Tuesday, October 19, 2010

Bermandi keringat di tepi jalan

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

odw balik petang td, mase tgh drive rasa tak sedap hati, tp teruskan gak pemanduan...tber2 stereng kete bergegar2...ape plak yg berlaku nih? bg signal, berhenti kat tepi...check2 tgk, tayar blakang pancit...trus panic!!! ape nak wat nie, nak kna call pomen keta ke? (1st kan jadi ceni, sblm nie tak penah,so agak kelam kabut gak jadinya)

last2 call me dad "dad, bwkkan besi sekian2, aritu si pondan polan pinjam tak hantar lg...nnt dad amik dgn dia, bwkkan ek...maceh!"

then, my dad dtg la bwk itu besi (ape ntah namenya) sambil2 dia supervise aku duk tukar tayar...susah gle nak bukak nut, kete classic la katenya...hbs kuar peluh jantan segala...haha~

"gini la gaya aku cuba menukar tayar keta...gigih ok...agagaga~"
pixa originally from Fotosearch

tber ayah aku tanya "cena ko drive keta sampai teruk ceni tayar rosak?" (tanya ayah aku dgn muka tak puas ati...ayah aku ckp kelantan ye sbnrnya)..."sya drift" aku jwp sambil tersengih2...seb bek tak kena lempang...aiyooo, berani matinya jwpn...

last2 sampai umah kol 6 lebey dh...huhu...keje bertimbun nak kna wat, dgn powerpoint kna edit lg pas kna komen td, database pn kna siapkan cepat (yg nie lg naya, smua tgh tggu data2 dr aku), esok kemungkinan kna g outstation lg...ble nak siap keje ni? nanges lg~

"sekadar selingan...ngeeee~"
pixa originally from Cartoonstock

6 comments:

nAmeLeSs said...

eh, hg buat pe skang? RA kah?? data2 ni.. (bru nk update ngan ko. :P)

~ilisyazwani~ said...

hye ted!!dah kije ye..hehe..rindu la ngan ko!!gedix x..ahaks..

padilchan said...

wah call dad gitu... celah bile ko panggi papa kamu dad ha??? haha~

tukar disc break sudey n now belajar tukar tayar pulak... haha~

Ted said...

[nameless] ohohoho! sesungguhnya aku dgn RA mmg TIADA jodoh k...dh bape bnyk aku mintak, jumpa face2face pn ada...tp xdpt...mmg xde rezki la kot...hehe~

tp, mmg aku bkn RA ya in the mean time...i am a driver, ala2 cam dlm citer transporter gitu...hiks~

Ted said...

[ilisyazwani] hye ili...iyo, dh keje..jd driver sepenuh masa skg nie...vogue x pekerjaan aku? hehe~
rindu juga sama kamu...xpe2, nie page aku, sila menggedix...aku xmarah..hehe~

Ted said...

[padil] hahahaha...dengki seyh statement...idok la aku panggil ayah aku camtu...motip, haruz penampor yg diberi kalau akau panggil dad..

aiyoo...haha, haruz blajar k...disc brake ke, bkn brake pad eh?