Monday, December 27, 2010

Review 2010's Resolution


Alhamdulillah, dlm 3,4 hari lg kita akan memasuki tahun baru...so, seperti biasa, kalau masuk tahun br nie org sibuk la pasal resolution kan...sblm kita berckp sal resolution 2011, korg dh cek ke resolution @ azam korg bg taun 2010??? adakah dh tercapai atau tidak, kalau tak, masih ada masa lg ke nak tunaikan atau nak dibawa ke dalam azam tahun depan lg?

huhu...bg ted, ted tak sker nak bwk2 ke tahun berikutnya nie dalam erti kata tangguh lg la...ntah la! nie mmg perangai ted kot, kalau ted wat azam, seboleh mgkin ted akan kotakannya, ianya cam satu janji dibuat oleh diri sendiri...so, jom kita tgk azam ted utk tahun nie...camne la agaknya ya? hehe~

  1. Ted nak grad dgn bergaya - yg nie dah menjadi matlamat utama ted sbb nie grad bg 1st degree kan, so kna la bergaya sakan...hehe [ok, azam 1st lg dh tak tercapai...tak tercapai tu bukanlah dlm erti kate ted tak grad ye, cuma ted tak grad dgn bergaya...yg nie ada mslh sbnrnya, smuanya gara2 seseorg  yg memusnahkan mood konvo ted...ted tak kira, ted nak gak salahkan dia...lantak la., dia yg patot bertanggungjawab..huhu..but, the pre-convo vacation was pretty awesome, besh gle...thanx to padel~]
  2. Ted nak lulus dgn cemerlang utk semester last nie, dgn harapan yg tinggi utk ted mendapatkan 'A' bg tesis ted...[Alhamdulillah yg nie tercapai...dpt A dlm tesis sgt menggumbirakan hati tau, yelah, pas berpenat lelah menjalankan kajian, pastu dpt bonus lg iaitu dpt deanlist...hehe...punya la susah nak dpt, tp akhirnya ada gak sekeping sijil deanlist itu...ted nie org biasa2 je, bkn mcm ada org 2, tiap2 sem pn dpt deanlist, mmg hebat la]
  3. Ted nak sambung ke peringkat master kalau diberi peluang utk berbuat demikian...(tp, nie adelah main target bg ted la, sbb ted teringin sgt nak sambung)[yg nie tak tercapai lg so far...actually dh dpt offer dr sorg lectrr nie, kalau tak, ted dh berada di kelantan sambil sambung master di sini...tp mslhnya offer yg diberikan oleh pensyarah tersebut bkn dlm bidang yg ted minat, so ted tolak jela...org maybe ckp ted bodoh, tp ted tetap ngan pendirian ted...hanya satu bidang je kalau ted nak sambung master bidang tu adalah MIKROB -fullstops-]
  4. Jikalau resolution #3 xdpt, ted akan bekerja dgn penuh gigih skali utk bantu keluarga ted.[Alhamdulillah yg nie pn tercapai gak, sampai la skg nie...dpt tlg family sedikit sebnyk, melihat senyuman dr ahli keluarga, itu la kebahagian ted yg paling utama]
  5. Ted akan kekalkan status single ted (motif???)[yezz...yg nie pn tercapai gak...haha...yeah! ted masih lg single but not available...yg nie, walaupn dh tercapai, akan dibawa lg ke azam tahun 2011, sekian]
  6. Ted akan jd aktif blogger, dan xnak dah menulis pasal jiwang2....malu...(yg 2 ted masuk dlm personel diary jerk)...ted nak tulis lebey pada perkara harian ted yg berlaku kat sekeliling ted...so, kutuk2 org dah mmg xley lari....haha~[erm, part aktif blogger tu ok la kot, tercapai la...tak de la dlm sebulan tu takde entry langsung, at least 5 entry per month...so kira orait la tu kan, lgpn mane nak cr idea bnyk2 nak hupdate blog, mati kutu oooiii...hehe~]
  7. Ted dah xnak ikut perasaan ted lg...ted nak letakkan perasaan 2 jauh2, so that ted bley fokus pada perkara yg lebey penting...[fail...fail...dan fail....arrrghhh! mmg tak ley lari la dr jiwang2 nie...nie smua scandal la nie punya pasal...sentap jew...cena ye nak lari dr perkara melalaikan ceni, kdg2 menybbkan mood ted bley berubah sekelip mata je...adoooiii~]
  8. Ted akan jadi lebey baek drpd sblm nie dan lebey matang (InsyaAllah)[ahakz...mmg tak tercapai kot...makin keanak2an ade la...hampeh tol, ble la nak berubah nie?]
  9. Ted nak ade ramai kwn2 blogger yg br...hehe~[yeap! yg nie tercapai gak...thanx ya korg2 rakan blogger ted...hehe~]
  10. Ted kalau bley, xnak berada jauh drpd seseorg yg penting bg ted...(^-^)V[fail gak...nie scandal sbnrnya...cena nak ada dekat, dah dia 'cerai'kan ted...benci sesgt...i hate u (mulut berkata benci, padahal dlm hati TETAP sayang...hak3~)]
 
kelakor la menda nie...
pixa originally from JustMidLife

Sunday, December 26, 2010

Manekah Menghilangnya?


salam semua...

ted br berpeluang utk hupdate kembali blog terchenta nie pas 5 hari ber'cuti'...walaupn namanya bercuti, tp tidaklah ted ke pulau @ ke tepi pantai sambil bersantai yer, ted hanya bercuti dr blogging je, walhal dlm realiti sebenarnya betapa sibuknya, kalah menteri rasanya...

adoi...masih belum dpt sesuaikan diri atau dlm erti kata sebenarnya belum dpt membahagikan masa dengan sebaiknya...hish! tak sker la...

bgn kol 6, siap2 pegi keje, ptg br balik...akhir2 nie lak bnyk OT, so slalu maghrib br sampai umah padahal tempat keje ngan umah tak sampai 15 mnt je pn...aduh! balik, rehat, makan, solat smua...kna tgk keje2 utk esoknya lak, buat planning supaya tak de yang tertinggal, smua nak kna note...then, kol 1030 dh tdo...

itulah rutin hariannya kecuali hujung mggu...naseb baek la aku nie bkn jenis yg sker lepak2 dgn member kat luar sambil minum2 kopi (padahal, ko tak de member kan ted?)...so selamat la skit masa itu dr terbuang begitu saja...

selamat berhujung mggu yep korg...tak tau nak story pasal apa lg skg nie...ketandusan idea sudah~


Monday, December 20, 2010

..:::My Turn, My Moment, My Birthday:::..


Alhamdulillah, hari nie bersamaan 20 Disember 2010, maka genaplah 23 tahun aku hidup di muka bumi nie...dh 23 thn dh, rase mcm dh tua sesgt dh, padahal bnyk lg menda dlm idop nie yg masih belum diterokai...camne tu?

terasa cam cepat je everything berlalu, dr bayi [mcm la ada memori ms jd bayi], jd kanak2 riang ria, kemudian masuk alam persekolahan, sekolah rendah, sek menengah, sambung lg ke matrikulasi, nek setangga lg masuk u...dan skg dh menempuh alam pekerjaan sudah...

terfikir gak sepanjang 23 thn aku idop nie, ape contribution yg aku dh wat selaku khalifah di muka bumi nie, ape yg aku dh lakukan dlm menegakkan panji2 Islam di atas muka bumi nie agar dipandang mulia di mata masyarakat?...jwpnnya: TIADA (sedey~)

tp, masih belum terlambat utk memulakan sesuatu kan...asalkan ada nawaitu, InsyaAllah segalanya akan mendapat petunjuk daripadaNya...

neway, Selamat Hari Lahir utk me myself, serta buat semua yg menyambut hari lahir utk hari nie (20 Disember 2010)...terutama skali kat Abg 1st aku masa kat UKM [ramai sgt abg...haha~], iaitu Bro Aiman @ juga femes ngan blognya CucuTokWan [sila la melawat blog beliau k]...tQ Bro 4 everything...hehe...planning nak sambut bfday sesame asyik tak jd jew sbb slalu musim cuti sem...tak pelah, tak de rezki kot..hehe...but u will always be in my memory, for ever (waseyh! buat drama lak aku~)...

nah! aku blanje korg kek nie...Resepi Rahsia lg k...hehe~
nie kek caramel cream cheese...damn i love diz cake veryyyyy much...cedap sgt2~

Sunday, December 19, 2010

Curik Tulang


ehem2...maaf yerk, ted bukan anjing yer nak berebut2 tulang ngan anjing...tak kuasa key~

actually aku kebosanan di pjbt skg nie...huhu...tggl aku sowg2 je...smua menghilang, sentap jew, mane depa p hah?

so, demi melayan kebosanan yg bersarang nie, ape lg...curik tulang la jap utk berblogging...hehe~

tak salah kan??? lagipn dh kul bape nie, tak sampai sejam dh nak balik...hiks~

k lah korg yg sedang berehat2 di umah di ujung mggu nie...selamat berhujung mggu k...sok korg dh start kejew, so jgn nak malas2kan diri...bersemangat k...hehe~

kpd sesape yg bekerja lak, rajin2 buat keje tau...jgn asyik ponteng je duk bukak FB ngan BLOG...bukak tu boley, tp pandai2 ler sorok k...cewah! menggalakkan lak aku...hehe~

ambiklah...gmbr tak de kaitan pn...haha...tak sempat nak cr gmbr besh skit...
pixa originally from MichiganAttorneyBlog

Sunday, December 12, 2010

__masih berharap__


owh ternyata tajuk tiada kaitan dgn entry...haha~

btw, hbs sudah weekend korg...amacam cool tak? ted hari nie dh start keje [kawe oghe kelate]...hari nie sampai pjbt tak lewat, Alhamdulillah, walaupn turun agak lambat, tp seb bek traffic hari nie tidak seteruk seperti hari2 yg lepas...

sampai pjbt, bukak laptop smua...bos sampai, mood beliau dlm keadaan tidak berapa baik...mengamuk di pagi hari...tp aku masuk bilik dia, ok je...siap gelak2 je lg...confuse aku...

pastu arini lak, banyak gle keje...pergghhh! bertambun file atas meja aku nak kna settle...

alamatnya, hari nie OT together wif bos...sbb melibatkan proses kan, aku tak berapa familiar, so beliau tolong aku...balik td dh pukul bape...itu pn masih tak settle2 lg, kna sambung esok...penat sgt2...so skg nie, cheQ dah nak tdo...mengantok ooo~

Have a nice & beauty sleep k guys...[thinking, ble la nak dpt teddy bear besar utk jd peneman tdo...ahakz~]
pixa originally from BlackLifeCoaches

so, guys...kita jumpa lg sok ek...selamat malam...jgn lupa mimpikan ted yer malam nie...agagagaga~ [that might be the worst nightmare 4 u guys]

Thursday, December 9, 2010

Ted Kembali...


salam semua...rindu ted tak? mesti tak kan...merajuk la ceni...haha~

sesungguhnya ted mohon ampun dan maaf tidak menghupdate blog ted ini...ted busy sesgt, tak de mase nak update...

memasuki bln Disember nie, workload bertambah...sbb ujung tahun kan, akaun dh nak tutup, everything nak kna settle, file nak kna adjust balik sblm masuk tahun baru, meeting bertimbun2, dgn outstation lg (jumpa client), database baru kna update lg sbb tak nak clash, penyata akaun nak kna hantar semua...bnyk la, pening aku~

tp, Alhamdulillah smua dpt manage dgn baek...cuma apabila kita fokus pada satu perkara, perkara len plak terabai, camtu la nasibnya kpd blog ted nie...huhu~

yelah nak balas BW pn tak sempat...bukak tgk traffic, cam nak nanges jew...tak mcm bln lepas...cam gumbira je sbb ramai berkunjung kan...tp, dalam tak hupdate tu, still ada member2 blogger yg still dtg ke blog ted ini...tengssss yer korunk...korunk mmg da best la, terbaek~

well, ted tgh susun balik jadual, juz for diz month only...hopefully, everything will be back to normal by the time 2011 starts...hehe~

bg yg ted terlepas pandang utk membalas kunjungan BW korunk, sowi eh!!! ted mgkin tak perasan...hehe~ so, jgn serik utk dtg ke blog ted lg, leave ur track, and i will definitely get to you guys, soon...hehe~