Monday, December 27, 2010

Review 2010's Resolution


Alhamdulillah, dlm 3,4 hari lg kita akan memasuki tahun baru...so, seperti biasa, kalau masuk tahun br nie org sibuk la pasal resolution kan...sblm kita berckp sal resolution 2011, korg dh cek ke resolution @ azam korg bg taun 2010??? adakah dh tercapai atau tidak, kalau tak, masih ada masa lg ke nak tunaikan atau nak dibawa ke dalam azam tahun depan lg?

huhu...bg ted, ted tak sker nak bwk2 ke tahun berikutnya nie dalam erti kata tangguh lg la...ntah la! nie mmg perangai ted kot, kalau ted wat azam, seboleh mgkin ted akan kotakannya, ianya cam satu janji dibuat oleh diri sendiri...so, jom kita tgk azam ted utk tahun nie...camne la agaknya ya? hehe~

  1. Ted nak grad dgn bergaya - yg nie dah menjadi matlamat utama ted sbb nie grad bg 1st degree kan, so kna la bergaya sakan...hehe [ok, azam 1st lg dh tak tercapai...tak tercapai tu bukanlah dlm erti kate ted tak grad ye, cuma ted tak grad dgn bergaya...yg nie ada mslh sbnrnya, smuanya gara2 seseorg  yg memusnahkan mood konvo ted...ted tak kira, ted nak gak salahkan dia...lantak la., dia yg patot bertanggungjawab..huhu..but, the pre-convo vacation was pretty awesome, besh gle...thanx to padel~]
  2. Ted nak lulus dgn cemerlang utk semester last nie, dgn harapan yg tinggi utk ted mendapatkan 'A' bg tesis ted...[Alhamdulillah yg nie tercapai...dpt A dlm tesis sgt menggumbirakan hati tau, yelah, pas berpenat lelah menjalankan kajian, pastu dpt bonus lg iaitu dpt deanlist...hehe...punya la susah nak dpt, tp akhirnya ada gak sekeping sijil deanlist itu...ted nie org biasa2 je, bkn mcm ada org 2, tiap2 sem pn dpt deanlist, mmg hebat la]
  3. Ted nak sambung ke peringkat master kalau diberi peluang utk berbuat demikian...(tp, nie adelah main target bg ted la, sbb ted teringin sgt nak sambung)[yg nie tak tercapai lg so far...actually dh dpt offer dr sorg lectrr nie, kalau tak, ted dh berada di kelantan sambil sambung master di sini...tp mslhnya offer yg diberikan oleh pensyarah tersebut bkn dlm bidang yg ted minat, so ted tolak jela...org maybe ckp ted bodoh, tp ted tetap ngan pendirian ted...hanya satu bidang je kalau ted nak sambung master bidang tu adalah MIKROB -fullstops-]
  4. Jikalau resolution #3 xdpt, ted akan bekerja dgn penuh gigih skali utk bantu keluarga ted.[Alhamdulillah yg nie pn tercapai gak, sampai la skg nie...dpt tlg family sedikit sebnyk, melihat senyuman dr ahli keluarga, itu la kebahagian ted yg paling utama]
  5. Ted akan kekalkan status single ted (motif???)[yezz...yg nie pn tercapai gak...haha...yeah! ted masih lg single but not available...yg nie, walaupn dh tercapai, akan dibawa lg ke azam tahun 2011, sekian]
  6. Ted akan jd aktif blogger, dan xnak dah menulis pasal jiwang2....malu...(yg 2 ted masuk dlm personel diary jerk)...ted nak tulis lebey pada perkara harian ted yg berlaku kat sekeliling ted...so, kutuk2 org dah mmg xley lari....haha~[erm, part aktif blogger tu ok la kot, tercapai la...tak de la dlm sebulan tu takde entry langsung, at least 5 entry per month...so kira orait la tu kan, lgpn mane nak cr idea bnyk2 nak hupdate blog, mati kutu oooiii...hehe~]
  7. Ted dah xnak ikut perasaan ted lg...ted nak letakkan perasaan 2 jauh2, so that ted bley fokus pada perkara yg lebey penting...[fail...fail...dan fail....arrrghhh! mmg tak ley lari la dr jiwang2 nie...nie smua scandal la nie punya pasal...sentap jew...cena ye nak lari dr perkara melalaikan ceni, kdg2 menybbkan mood ted bley berubah sekelip mata je...adoooiii~]
  8. Ted akan jadi lebey baek drpd sblm nie dan lebey matang (InsyaAllah)[ahakz...mmg tak tercapai kot...makin keanak2an ade la...hampeh tol, ble la nak berubah nie?]
  9. Ted nak ade ramai kwn2 blogger yg br...hehe~[yeap! yg nie tercapai gak...thanx ya korg2 rakan blogger ted...hehe~]
  10. Ted kalau bley, xnak berada jauh drpd seseorg yg penting bg ted...(^-^)V[fail gak...nie scandal sbnrnya...cena nak ada dekat, dah dia 'cerai'kan ted...benci sesgt...i hate u (mulut berkata benci, padahal dlm hati TETAP sayang...hak3~)]
 
kelakor la menda nie...
pixa originally from JustMidLife

2 comments:

Imz Jentayu said...

bagus2x...semoga sukses

Ted said...

hehe...maceh~