Wednesday, January 26, 2011

Hey...Hey...

hey...hey...hey...selamat pagi smua...

apakah mood anda hari nie? bersemangatkah, lesukah, gumbirakah, sedihkan...jom kongsi ngan DJ Ted...

[sorry ye, intro bajet nak jadi DJ...haha...ok, stop it ted. stop making stupid joke...tak lawak pn]

How are doing are you okay
Its lovely day why hide away
Forget the ceel phone and just let it ring
Pull the curtain and see what it brings

Take your hand out of your pocket

And show them what you got

You are learning by living

Paraglide the winds of change
Make it by trying
Dont hold back just get it on and on

One cup too many of coffee you'll see

You think your hosting on mtv
Is that your way of letting go
Then you'll better stop the show

Take your hand out of your pocket

And show them what you got

You are learning by living
Paraglide the winds of change
Make it by trying
Dont hold back just get it on and on

You'll better get a ticket

To get a seat on next flight
I'll take your bags on
Leaving this old place

You are learning by living

Paraglide the winds of change
Make it by trying
Dont hold back just get it on and on

sedikit perkongsian utk hari nie...fikir2kan ok...
(nak dengar lagu nie, search sendiri k, tajuk lagu dia Learning By Living)

Monday, January 24, 2011

Apa Yang Saya Pakai Hari Ini?

  1. Kemeja berwarna turquoise "Charlie Executive" hadiah dari seseorang.
  2. Seluar slack hitam "Guy's Creative" RM 89.90 dibeli 2 tahun lepas di UO Chow Kit.
  3. Tali Pinggang hitam "Giorgio Armani" RM 10 dibeli 2 tahun lepas di pasar Chow Kit.
  4. Stokin hitam "Camel" RM 17.90 untuk 3 pasang dibeli tahun lepas di Mydin Mall Kubang Kerian.
  5. Kasut hitam "Bata" RM 79.90 dibeli tahun lepas di Bata Kota Bharu.
  6. Gel rambut "G Mandom Corp." RM 17.90 dibeli tahun lepas di Watson Kota Bharu.
  7. Minyak wangi "One Drop Perfume No. 6" hadiah dari En. Double87.(slalu ditukar2 dengan Windscape For Him dari Avon)
 hehe...waktu bosan~

Wednesday, January 19, 2011

Saya Perlukan Bahu...



I need a shoulder to cry on...will you be mine? just a shoulder...only for tonight...anyone? 

P.L.E.A.S.E.

uhuk...sgt sedey arini~

"ku menangis...membayangkan betapa kejamnya dirimu atas diriku"

menangis aku seorg diri dikamarku...

I need somebody..huk3~


Sunday, January 16, 2011

Apakah Perasaan Ini?


hari nie ted dh kembali memulakan kerja balik, lepas 5 hari tak menjejakkan kaki ke pejabat...pagi td terasa agak malas, tp dicekalkan gak hati, dimulakan dengan langkah kanan disertai dengan doa agar dipermudahkan segalanya.

banyak sangat file menanti untuk diproses disebabkan lama tinggalkan pejabat, jadi banyak kerja tertunda. alhamdulillah, walaupun kerja menimbun, tapi hati tetap gembira melakukan kerja2 tersebut, tak ada rasa terbeban ke apa. hari nie ted melalukan kerja dengan sangat tenang, maksudnya tak de la nak risau kerja banyak bley siap ke tak, ted berserah je kepada Allah kali nie...terasa sangat ringan bebanan ditanggung, tapi kelam kabut dalam melakukan kerja tu memang tak boleh nak elak la, dah memang cara ted kan. buat kerja sampai berpeluh2 walaupun masa tu kat dalam tempat berhawa dingin...haha...kelakar la...sape yang penah bekerja/berorganisasi ngan ted tahu la...kan2?

ted sgt suka dgn perasaan hari nie, nak kata gembira tak, happy pn bukan, tapi ia sesuatu yang sangat menenangkan. rasa seolah2 tiada bebanan langsung ditanggung, cena ek nak cter? ntah la, tak bley nak cter kot, korg kna rasanya sendiri baru korg faham...


Saturday, January 8, 2011

10 Sebab Mengapa Lelaki Memilih Untuk Membujang


~Salam Hujung Minggu~

kejap td, sambil2 berblogwalking, ada satu lg menda yg ted sker gak wat iaitu fbwalking (facebookwalking)...hehe...jln2 cari member2 lame disamping member2 baru...mase duk jln2 tu (dh bape degree friends pn dh tak tau sbnrnya) so, sampai la kat wall sorg nie yg, bkn member ted la...

so, usha fb dia, jumpa la menda nie...sonok gak...trus post kat fb nie yakni "10 sebab mengapa lelaki memilih untuk membujang"...layanzzz~

  1. Memang tiada bernafsu terhadap wanita.
  2. Ada pengalaman pahit dalam bercinta. Mungkin ditinggalkan oleh kekasih.
  3. Lahir dalam keluarga porak peranda atau pernah melihat kekejaman ayah tehadap ibunya.
  4. Terlalu mencintai seseorang dan apabila cinta tidak kesampaian, terus hilang selera untuk berkahwin.
  5. Takut tak bahagia apabila berkahwin nanti.
  6. Tidak mempercayai golongan wanita.
  7. Merasakan lebih bebas dan selesa hidup seorang diri.
  8. Terlalu sibuk dengan pelajaran atau kerjaya.
  9. Takut tidak boleh perform sebagai suami dan takut mendapat anak cacat atau tidak cemerlang sebagaimana dirinya.
  10. Menyalahkan pihak lain. Misalnya "Sebab engkau tak kahwin dengan aku, sampai bila-bila aku tak kahwin. Padan muka engkau."(Sepatutnya padan muka aku!)