Saturday, January 8, 2011

10 Sebab Mengapa Lelaki Memilih Untuk Membujang


~Salam Hujung Minggu~

kejap td, sambil2 berblogwalking, ada satu lg menda yg ted sker gak wat iaitu fbwalking (facebookwalking)...hehe...jln2 cari member2 lame disamping member2 baru...mase duk jln2 tu (dh bape degree friends pn dh tak tau sbnrnya) so, sampai la kat wall sorg nie yg, bkn member ted la...

so, usha fb dia, jumpa la menda nie...sonok gak...trus post kat fb nie yakni "10 sebab mengapa lelaki memilih untuk membujang"...layanzzz~

  1. Memang tiada bernafsu terhadap wanita.
  2. Ada pengalaman pahit dalam bercinta. Mungkin ditinggalkan oleh kekasih.
  3. Lahir dalam keluarga porak peranda atau pernah melihat kekejaman ayah tehadap ibunya.
  4. Terlalu mencintai seseorang dan apabila cinta tidak kesampaian, terus hilang selera untuk berkahwin.
  5. Takut tak bahagia apabila berkahwin nanti.
  6. Tidak mempercayai golongan wanita.
  7. Merasakan lebih bebas dan selesa hidup seorang diri.
  8. Terlalu sibuk dengan pelajaran atau kerjaya.
  9. Takut tidak boleh perform sebagai suami dan takut mendapat anak cacat atau tidak cemerlang sebagaimana dirinya.
  10. Menyalahkan pihak lain. Misalnya "Sebab engkau tak kahwin dengan aku, sampai bila-bila aku tak kahwin. Padan muka engkau."(Sepatutnya padan muka aku!)

10 comments:

Aizuddin Hanis said...

xsabar nak kwen,..hahah

zirconia said...

ramai gak lelaki yg kawen lewat kan sekarang.

Ted said...

[Aizuddin Hanis] sabar2...make sure smua preparation dh dibuat terlebey dahulu...hehe~

Ted said...

[zirconia] mungkin trend zaman la nie kot...ntah le...xberapa pasti sgt...

padilchan said...

aku tau kau tergolong dalam golongan yang mana satu. haha~

Ted said...

[padilchan] yes...of course la yg ke 4...aku kan setia nan satu itu...haha~

tp, no 7 pn ye gak...cena ek?

padilchan said...

tapi ak rase yang lain punya... haha~

Ted said...

[padilchan] eh!! yg mane 2?

padilchan said...

olredi send u da answer... haha~

Ted said...

[padilchan] got it already...haha~