Sunday, January 16, 2011

Apakah Perasaan Ini?


hari nie ted dh kembali memulakan kerja balik, lepas 5 hari tak menjejakkan kaki ke pejabat...pagi td terasa agak malas, tp dicekalkan gak hati, dimulakan dengan langkah kanan disertai dengan doa agar dipermudahkan segalanya.

banyak sangat file menanti untuk diproses disebabkan lama tinggalkan pejabat, jadi banyak kerja tertunda. alhamdulillah, walaupun kerja menimbun, tapi hati tetap gembira melakukan kerja2 tersebut, tak ada rasa terbeban ke apa. hari nie ted melalukan kerja dengan sangat tenang, maksudnya tak de la nak risau kerja banyak bley siap ke tak, ted berserah je kepada Allah kali nie...terasa sangat ringan bebanan ditanggung, tapi kelam kabut dalam melakukan kerja tu memang tak boleh nak elak la, dah memang cara ted kan. buat kerja sampai berpeluh2 walaupun masa tu kat dalam tempat berhawa dingin...haha...kelakar la...sape yang penah bekerja/berorganisasi ngan ted tahu la...kan2?

ted sgt suka dgn perasaan hari nie, nak kata gembira tak, happy pn bukan, tapi ia sesuatu yang sangat menenangkan. rasa seolah2 tiada bebanan langsung ditanggung, cena ek nak cter? ntah la, tak bley nak cter kot, korg kna rasanya sendiri baru korg faham...


2 comments:

nAmeLeSs said...

mcm phm gak.. sbb ade time pun, aku de rase camtu.. w'pon tkde brite gmbire ke, ape ke.... =)

Ted said...

[nameless] hehe...best kan perasaan camtu...tp, bkn hari2 la bley rase, kalau hari2 kan best...hmmm~