Monday, February 7, 2011

Sejarah HP.....


jom tgk sejarah hp yg pnah aku guna (bg yg tak nak tak pe, aku tak paksa pn korg).

mula2 hp yg aku guna adalah NOKIA 3100 dibeli pas SPM (sbb dh tau akan berpisah ngan keluarga, jadi bli hp awal2, nnt senang) dengan menggunakan duit biasiswa yg sepatotnya aku gunakan utk bli buku...haha... aku sangat jatuh cinta ngan hp nie, chanteQ dan mantap je, bentuk lawa lak tu (ok, beauty is in the eye of the beholder, so jgn ckp bnyk). tak lame pakai hp nie disbbkan keganasan sendiri, asyik maen baling2 je. alkesahnya cepat la rosak. nak masuk tahun 2 di ukm dh nazak sgt dh, tak ley guna dh...sedey sesangat. sempat guna 2 thn lebey je...tp aku sayang la dia nie ala2 kekasih pertama aku, dia punya "bangkai" masih ada lagi aku simpan...hehe~


NOKIA 3100
aku nya sebijik ngan yg belah kanan (warna biru), bkn yg sebelah kiri yerk...

sambung cter, masa hp pertama td tgh nazak2 ayam, jadi asyik merungut la diri ini. tber2 satu hari masa kat umah, my daddy bg kotak, bukak2 tgk hp baru...hehe...maceh daddy, cayang daddy...maka, bermulalah kisah hidupku dgn NOKIA 1110i.. bukannya hp mahal, tp masih lg sebijik hp, boley buat tepon & mesej dgn skandal cukuplah, kan2? hp nie paling lama la, dr akhir tahun 1 sampai la nie, dh lebey 4 tahun. hp nie aku cayang gak sbb daddy yg bg, ada sentimental value di situ...yelah, ble seseorg yg spesel bg korg bg menda kat korg, mesti korg sayang kan and yes, he's my daddy, of course he is someone spesel in my life...


NOKIA 1110i
biasa2 je kan...hehe~

owh, lupa lak...dalam pertengahan tahun 3, aku bli gak hp len...masa nie aku hadiahkan kat my umi, tp umi guna jap je...ada la sbb2 yg menyebabkan umi tak nak guna (personal problems, dont ask too much...tp, bkn la umi marahkan aku yer)...lepas lame tak digunakan, tber aku balik umah tgk2 hp tu dh ada dengan adik kedua aku...lantak ko la, guna jela daripada tak digunakan langsung. hp tersebut adalah hp NOKIA 3110 CLASSIC...tau knape aku bli hp nie? sape tau angkat tangan.............................tak de org jwp, tak pelah aku jawap sendiri je, sbb hp nie full-black dan murah...haha~ -i love black-

NOKIA 3110 CLASSIC

kalau tgk, ketiga2 adalah nokia kan? haha...i support nokia k...

disbbkan itulah aku tak tukar2 lg phone...sgt malas nak tukar...aku tak kesah org ckp hp aku zaman batu nya hp ke, hp aku kuno sbb tak de kamera ke, tp lantak korg la. itu hp aku, aku je tau ape yg berlaku antara hp, aku dan skandal (tber masuk skandal...haha~)

cuma skg nie, dh mula duk usha balik dh...target nak bli, tp tk cukup2 lg kumpolnya, bnyk menda len yg di dahulukan...teringin nak rembat E72, mampu ke hah? bnyk sgt komitmen skg nie...ada tak hp boley bayar bulan2? haha~

p/s: tajuk sebenar sepatutnya Sejarah HP Saya...hehe...sbb tu ada dot2 tu~

4 comments:

Zulfikar Hazri said...

kuat betul daya tahan ko kan Ted... sampai skrg pakai lagi nokia tu 111i tu? hebat.. :P

Ted said...

daya tahan saya ke hp 2? haha~

Amri Abd Rani said...

waaa...

Pakwi mula2 pakai HP tahun 1996, masa tu hp guna sistem lama, analog ke apa ntah..hihi..lupa, masa tu xleh msg, call je bleh...bila dah tukar sistem digital, baru bleh msg..ms tu tepon besar batu bata...hahaha...

ketuk kepala pun bleh jalannn...

Ted said...

[Amri Abd Rani] saya rasa sya pnah tgk hp jenis tu, ada makcik saya pakai...tp masa tu masih budak2 la, so tak pedulikan jela. lgpn masa 2 hp blum femes lg, lebey kepada utk golongan berkemampuan je...hehe~