Sunday, May 29, 2011

1 Tahun Sudah!

hari nie 29/5/2011, maka genaplah 1 tahun aku kuar dari fakulti pengajian aku di kampus cawangan kl, lebih tepat lagi pada pukul 7.24pm nnt...aku ada rekodkan utk diabadikan sebagai kenangan dalam seperjalanan usia aku di muka bumi nie..

hari terakhir tu merupakan hari aku balik dari konferens S'pore (konferens yg penuh kontroversi sbb org tanya, knape aku yg join waktu tu, sedangkan org len tak? ntah! aku pun tak paham...)

lepas aku menjejak kaki keluar dari fak trus aku tak pandang ke belakang sbb ape, ntah ler, sedey mungkin, aku pun tak pasti dengan perasaan aku waktu tu...walauapapun, pengalaman 4 tahun di alam universiti boleh dikatakan ok la...latarbelakang alam universiti aku dipenuhi dengan penuh warna warni, kalah warna pelangi, ada merah, itam, coklat, pink dan macam2 lagi...

kalau diingat balik, masa tahun 1, biasa2 je keadaanya, tahun 2 & 3 pun sama, biasa, tahun 4 lagi la biasa je...wah! bosannya kehidupan aku di u...haha~ (memang aku membosankan, kalau org duk ngan aku mesti rasa bosan, so deal with it...haha~)

disebalik biasa2 pun ada terpahat memori yang istimewa, endah, menakotkan dan sebagainya...haha...malas la nak cter, lagipun cter2 lama...tp cter2 lama nie yg besh utk dikenang sebenarnya, tambah2 kalau jumpa enchek padel, haruz mengumpat je kejenya...

pastu, ada satu suara dibelakang bertanya, ko tak rendu ke ted kat fak? well, of course la aku rendu, bohong la kalau aku cakap aku tak rendu, tp kalau aku g tempat2 tertentu kat fak tu, nnt luka lama berdarah kembali (waseyh! ok it's a telenovela je k...bkn btol pn...xde maknanya nak berdarah2 nie...haha~)

enuf said, just nak gtau korg je, yg hari genap 1 tahun aku kuar dari kampus kl dan tak pernah kembali...haha~

2 comments:

Wanie Aziz said...

aku rindu jugak...mcm2 sgt dugaan n pahit mnis time belajar dulu...

Ted said...

hehe..menda da lepas, jadikanlah ianya sbg catitan suka duka dalam menempuh dugaan hidup sbg khalifah di muka bumi..