Monday, August 22, 2011

Kad Raya 2011

Tahun ini seperti juga tahun-tahun yang sudah, aku masih meneruskan tradisi iaitu memberi kad raya, yang sebenar dan bukannya kad raya digital. aku pun tidak pasti kenapa aku meneruskannya, aku hanya mengikut kata hati yang seakan tidak mahu duduk diam dan asyik menyuruh aku pergi membeli kad raya.

tradisi menghantar kad raya ini semakin berkurangan dan mungkin satu hari ianya akan hilang, lenyap, pupus daripada kehidupan kita. ini dapat dilihat sewaktu aku ke kedai buku untuk mendapatkan beberapa keping kad raya, aku lihat kad raya sudah semakin kurang dihasilkan, tidak banyak pilihan yang ada, rak yang digunakan juga semakin berkurangan, adakah ini petanda atau hanya perasaan aku sahaja?

seterusnya, penceritaan melalui gambar:

Inilah kad raya aku dapatkan daripada kedai buku tersebut. aku lebih menyukai kad raya berbentuk korporat seperti begini jika dibandingkan dengan kad raya yang ada gambar-gambar kartun segala bagai itu. kad raya ini seterusnya akan diisi dengan kata-kata @ madah-madah @ janji-janji manis dan juga ucapan hari raya serta ampun maaf...

dah mengarang semua yang nak ditulis, nak diluahkan, masukkan terus dalam envelope. tapi sebelum tu, spray la sikit minyak wangi ataupun masukkan bedak bagi wangi untuk menarik perhatian si dia (jangan nanti bedak disalah anggap dengan anthrax dah la...hehe~). erm, ada juga cium dlu puas-puas sebelum dimasukkan dalam envelope...haha~

p/s: aku tak buat ok perkara-perkara di atas...haha~

ok, yang gambar atas tu, kad raya tadi yang aku dah siap-siap tulis dengan alamat sekali, tinggal setem je tak beli lagi...jadi, esok sudah boleh diposkan...alamat penerima terpaksa diblurkan kerana identiti penerima dirahsiakan...so, nanti tengok la, kalau surat tu sampai kat rumah korang, maksudnya korang dapat la kad daripada aku...hehe~

kad ini pun aku baru tulis gak...kad ini spesel sikit sebab kad ini bakal menerima nasib sama seperti kad di bawah.

kad inilah yang aku maksudkan. kad ini aku tulis pada Ramadhan tahun lepas, lepas dah siap semua, alamat dah tertulis, setem dah tampal.........akhirnya, aku simpan dan masukkan dalam bilik kebal aku...hehe~

kepada siapakah surat ini? kenapa aku tak hantar? biarlah ianya menjadi rahsia antara aku dengan kad tersebut sahaja...

sekarang nie, di tangan aku masih ada beberapa keping yang masih belum ada pemiliknya...jadi, ada tak sesiapa yang nak kad raya tersebut? kalau ada, nnt aku hantarkan kat korang (if sempat la), just pm me your address k n name of course...=)

No comments: