Sunday, December 25, 2011

Rangkuman 2011

JANUARI
- memasuki tahun baru macam biasa.
 
FEBRUARI
- satu peristiwa yang betul2 mencalar imej dan kredibiliti aku dalam menjalankan tugas... sangat tertekan dengan apa yang berlaku.

MAC, APRIL, MEI & JUN
- kerja siang malam tak hingat dunia

JULAI
- back to KL (bukan atas urusan kerja) berjumpa dengan mereka2...really have a great fun even though ianya hanyalah 1 day trip.

 aku dan mereka2

OGOS
- Aidilfitri yang kosong

SEPTEMBER
- Kerja siang malam

OKTOBER
- Back to KL again (juga bukan atas urusan kerja, kalau atas urusan kerja hampir tiap2 bulan aku g KL)
- Menonton teater The Secret Life of Nora
- Lepak2 with best-est buddy
- Makan n menghabiskan duit

 TSLoN ticket

NOVEMBER
- 1st time dalam hidup menjalankan ibadah Qorban hasil titik peluh sendiri...Alhamdulillah sangat gembira, really enjoy the moment.

 Akad
 
DISEMBER
- dapat berhubung balik dengan beliau selepas 1 tahun lebey mendiamkan diri...Alhamdulillah, harap dapat keep in touch lagi...
- dapat berita gumbira dari kawan baek, Alhamdulillah happy bagi pihak ko...=)
- 1st time ever aku main futsal, actually 1st time jugak aku pijakkan kaki ke gelanggang futsal...sebelum ini, gelanggang futsal tu langsung tak menaikkan nafsu aku utk main futsal (well, of course aku kna paksa sebenarnya dan nak jaga hati member2 and aku mintak lepas nie aku takkan lagi pijakkan kaki ke gelanggang futsal lagi...huhu~)

what a boring life kan...tapi walauapapun terjadi, thats my life dan aku rasakan ianya sangat fantastik...ada suka, ada duka, bosan, benci, marah, smua bercampur dalam satu tahun dan semua pun dah jadi kenangan...yang baik aku jadikan teladan, yang buruk aku jadikannya sebagai sempadan...harap tahun 2012 akan jadi lebih baik dengan beberapa aktiviti dah disusun dengan moleknya tinggal nak diperkemaskan...tak mo bgtau korang lagi apa, tapi InsyaAllah ianya akan berjalan dengan lancar...=)

Friday, December 23, 2011

Back From The Ashes

from the ashes guys, not the asses..so, pronounce it right!

juz a very quick one since member aku cakap aku dah mati dari blogging...

i'm not really 'mati' or stop blogging, it just that beberapa perkara yang berlaku lately menyebabkan aku memasukkan diri aku ke dalam fasa dorman, not entirely but relatively je...dorman from the outside world, limitkan hubungan aku dengan semua except dengan beberapa orang...

sebab ape, tak nak aku ceritakan, tapi aku dalam proses nak reorganize back my ugly miserable life...try to accept the fact, the truth...

this will be my 2nd last entry of the year (year 2011 of course), akan ada satu lagi yang last...then, aku akan buat perubahan sikit pada blog nie, mungkin membawa tema baru yang lebih menyegarkan (hope so~). cuma masalahnya skg, aku belum jumpa lg apa tema yang aku nak bawak...hoho...malas sangat nak berfikir lately...

****************

sambung cerita lain plak...

nah, ko nak tengok gambar kek kan aritu, nie aku masukkan...ala, kek biasa je...kalau aku celebrate ngan ko, harus aku dah ajak ko pegi SR since SR menyediakan banyak kek yang berasaskan cheese...:P 

layan~





Thiz adalah Red Valvet Cake...


Butter Cake

Nie bukan kek, tapi aku nak citer kat ko, on the very day, aku pegi la bekpes kat kfc, nak ubah selera pepagi, tp bekpes dia cam hell je...tak best langsung, aku lebih prefer bekpes kat mcd lg...jom mcd nilai~


****************

nak gtau gak, lately kebanyakkan orang yang mesej aku diaorg terasa hati dengan the way aku reply mesej2 depa...

ok, 1 thing je...baru korang tahu perasaan aku bila korang cakap sesuka hati je pasal aku, tanpa memikirkan langsung ape perasaan aku pada masa tu...maaf, aku seorang manusia biasa, yang lemah, iman yang lemah...kesabaran aku ada juga tahapnya...bebas~