Monday, April 23, 2012

Bumi Siam

Setelah lame berada dalam draft, akhirnya ter-publish juga...

2 minggu lepas, aku berpeluang untuk pijak Bumi Siam for the first dalam idop aku tanpa menggunakan buku merah...ia aktiviti yang tak dirancang sebenarnya, waktu tu aku odw nak g tengok site bagi projek kontrak baru dan kebetulan lalu kat tepi Sg Golok sebelum bos aku tibe2 bersuara,

"jom pergi Munduk"

Dan disahut dengan nada gembira oleh sahabat aku sorang lagi...

Tiba masa nak cross Sg Golok, bos aku tak pegi jadi lak...hish, penat aku pujuk tak jalan gak...akhirnya aku tinggalkan dia, aku pergi dengan sahabat aku yang dari tadi dah ada kat dalam sampan nak cross sungai.

Quite takut gak sebab baru je lepas berlaku eksiden pengeboman kat sempadan kan, but lucky hari tu bukan Hari Nak...so, lengang je la, orang menjual pun takat 2,3 ketul je...Kalau Hari Nak memang ramai gle orang and polis Thailand pun ada jaga...Ayah aku cakap, kalau Hari Nak memang tak boleh cross, setakat membeli dari sampan je...ntah, aku tak pasti, tak penah tengok.

Aku pergi kejap je dalam 10 minit sebab kejap2 tepon bunyik, bos aku call...Suruh balik cepat2 sebab dia dah bosan...Hah! tu la, aku ajak ikut tak mo...haha~

Layan da pixz~

 "Mereka tu org malaysia yer dtg shopping"

"Lengang"

"Kosong"

"Malaysia side"

"Buah pauh, ke manga?"

"Selamat Datang"

"Time to go"

"Tambang sorang singgit je"

"Bye-bye Bumi Siam"

No comments: