Tuesday, April 3, 2012

Masih Tercari2???

Ok lah, entry untuk kali ini sangat dan amat lah tidak penting sebenarnya...(rosak BM aku~)

So, no force bagi sesape yang nak baca, bagi yang tak mo baca pun tak pe.

Tapi, aku pasti member2 yang mengenali aku secara realitinya memang menantikannya, ntah aku pun tak paham!

Tulisan di bawah nie di tulis di bawah pengaruh dan godaan syaitan laknatullah...so, ayat2 nya agak menyakitkan hati~

Jadi, bagi sesape yang nak baca silalah klik "read more" di bawah tu yek~




so, apalah yang spesel sangat kan si ted nie nak bagitau? well, memang tak ada yang spesel pun, cuma ianya adalah entry pemberitahuan @ penjelasan kepada member2...pemberitahuan pasal apa? ianya berkenaan status pekerjaan aku~

so, al kesahnya sangat la bosan sebenarnya, itu la aku dah warning awal2 kat korang jangan baca...

Kenapa terdetik nak bagitau lak nie? ntah la, mungkin sebab aku dah bosan dan muak untuk aku menjawab "adalah", "kerja biasa2 je" atau "swasta je" atau sekadar berdiam diri sahaja bila orang tanya aku kerja ape sampaikan timbul bermacam2 cerita lak pasal aku, aku kerja MLM la, driver la (tp driver ok je bg aku, best aku sker), kerja kilang la...mcm2 la, kdg2 nak tergelak jugak bila dengar cerita macam tu timbul, of course i didnt blame them at the first place sbb aku sendiri yang merahsiakannya kecuali aku bagitau kepada beberapa orang sahaja.

ok lah banyak dah pulak mengarut, direct to the point, aku sebenarnya bekerja dengan syarikat developer di Kelantan...Developer tu pemaju ye bagi sesape yang tak tahu...yup! betul apa yang korang dengar, aku bekerja dengan pemaju dan aku bertindak sebagai penjual/peg pemasaran la dalam bahasa yang molek sikit...Syarikat aku syarikat yang kecil je, bukan mega-company macam en padel...btw, aku dengan padel on the same field which is construction, tp padel lebih kepada high rise building, tp aku landed property.

so, yes i am a salesman and i'm selling property...kalau dlu2 bidang marketing nie la bidang yang paling aku nak avoid...but, siapa aku kan nak menolak takdir...betul la bagi sesape yang syak aku nie salesman...korang tak salah n korang memang pandai membaca karektor orang.

tapi, itu like 15 months ago la...as for now, jawatan aku adalah ?????....malas nak citer, lebih2kan jadi fitnah lak but still pemasaran di bawah pemantauan aku dan aku juga masih bertindak sebagai penjual, paham?

secara umumnya aku dah bersama syarikat nie selama 1 tahun 6 bulan, plus minus la, lg bape hari nak masuk 6 bulan tu...jangan tanya aku camne aku boleh dapat pekerjaan nie, aku dah tak larat nak jawap, kalau tanya pon, jawapan yang akan aku berikan adalah "through informal interview"...bebas~

kalau nak tau gak, carik sesape yang aku dah citerkan kat mereka tu dan tanya mereka...kepada "mereka" tu, u r free to talk, kay~

one last thing, kenapa aku rahsiakan pekerjaan aku nie? senang je, waktu mula2 aku dapat kerja nie, aku ada la gak cerita kat member2 rapat dlu2 waktu zaman berbaju biru, berseluar puteh dan ber kot navy kaler (prefect ma~)...but, mereka seolah2 tidak dapat menerima apa yang aku dapat sehinggakan keluar ayat2 macam nie "buat apa belajar susah2 amik bidang kesihatan bagai, tapi setakat kerja.........", "kerja ko tu adik aku yang tgh amik SPM pun boleh buat tahu tak?", "Kerja tu untuk orang2 yang tak lulus periksa je"...dan macam2 la~

kat seminggu gak kna torture, tp depan member2 tak de lah tunjuk muka, but deep down in my heart seriously ak terasa, hati aku menangis...aku terfikir, keji sangatkah kerja yang aku lakukan sekarang nie dan mulia sangat ke kerja yang korang lakukan...huhu...dari situ, aku bagitau kat diri aku jangan citer pasal pekerjaan aku nie kepada sesape pun kecuali kepada orang2 yang aku tak sanggup nak berahsia...

jadi, kepada member2 aku, aku dah bagitau semua hal yang sebenar, kalau lepas nie ko cakap aku menipu, reka cerita ke, lantak korang la, yang penting aku tak kacau idop korang dan aku tak kacau periuk nasi korang...juga yang rasa aku ego, sombong bagai nak rak lepas habis belajar tu pun, aku nak bagitau lantak hang la, aku dah tak larat nak layan benda2 remeh ceni, banyak lagi masalah yang aku nak kena fikir cam amalan aku kat dunia nie dah cukop ke untuk menyelamatkan aku di Hari Pembalasan Yang Pasti nanti ke, itu lagi penting dan utama bagi aku...

No comments: