Saturday, October 13, 2012

Kami Jumpa Cik Muda

Minggu lepas punya citer.

"hek ela...lu pehal ted! tu citer dah basi arr, org tak update citer2 minggu lepas ni...skrg smua nak up-to-date matter mcm isu justin bieber"

teeetttt!!! aku tak minat bieber~

ala, rileks la korg, bukan lame sangat punya citer pun, baru minggu lepas je...panaz la tu~

minggu lepas, aku menerima kunjungan daripada cik muda. siapakah gerangannya cik muda nie? kenapa beliau dipanggil cik muda? muda sangat ke beliau? (soalan jelez dari kaum hawa) sapa dia cik muda nie, aku tak nak bagitau tapi dia sama batch dan satu course dengan aku waktu study kat ukm dulu...

cik muda nie datang ke kelantan sebab nak closing perjanjian dengan client and you know what, she's good and she "owns" the east coast region for peninsular Malaysia. superb isn't it? but a very down-to-earth person. i'm glad that cik muda contact aku sebelum dia datang ke kelantan, so aku boleh arrange my schedule. lagipun dia datang waktu weekdays dan selalunya weekdays (ahad, isnin, selasa) aku ada di kelantan, cuma the remaining days je yang kadang-kadang aku on-off for outstation. so kalau tak datang tak bagitau, tiber-tiber nak buat suprise, jangan terkejut la kalau aku cakap aku ada kat putrajaya.

disebabkan masing-masing keje, jadi waktu kami boley jumpa malam je la...so, pergi dinner, then bawak pergi wakaf che yeh untuk cari sedikit stuff, chit chat sambil minum air kelapa, then terus hantar cik muda ke hotelnya. cik muda bagi kami souvenir dari Korea, maceh yer~

bersempena dengan kedatangan cik muda ke kelantan, jadi cik muda telah buat satu status dia FBnya...aku tak tahu sebab aku tak de fb, so ada member yang sampaikan kat aku, dia cakap ramai yang rindu aku...jadi dengan penuh keterujaan dan "terdesak", aku telah log in fb, bukan fb aku la, guna fb org lain...teeeettttt~ 

jadi aku telah print screen untuk korang yang lain baca...untuk pengetahuan uolss, kami dah mintak approval dari cik muda sendiri untuk print screen statusnya, kami tak main curi-curi nie, tak gentlemen...hiks~


~ feast your eyes ~

owh, tapi kan...ada member yang jelez sebab aku bawak cik muda jalan2...hehe~ x caya? see thiz~

~ identiti dirahsiakan...teeetttt! ~

Thursday, October 11, 2012

Second (2nd)

Pejam celik, pejam celik rupa-rupanya dah dua tahun aku berada di alam pekerjaan, bukan setakat tu je, dah dua tahun juga aku bersama dengan syarikat tempat aku bekerja sekarang. alam belajar sudah lame aku tinggalkan dan banyak ilmu yang aku pelajari, aku semakin lupa. bukan apa, sebab bidang aku belajar dengan bidang aku bekerja sangat jauh bezanya, tiada kaitan langsung. yelah, bidang health dengan bidang construction, camne nak kaitkan tu?

Tapi aku bersyukur dengan apa yang aku ada sekarang nie, aku langsung tak menyesal dengan apa yang telah ditakdirkan untuk diri aku walaupun banyak pihak seolah-olah tidak dapat terima dengan apa yang aku buat sekarang. biasalah manusia, bukan aku dapat tutup pun mulut diaorg apatah lagi nak mengawal hati diaorg. jadi, aku buat bodo jela~

Ok, bagi yang berminat nak tau update terbaru pasal diri aku, cewah, perasan selebriti gitu...aku masih lagi single, muka masih berjerawat, berat badan dah bertambah2 dan kalau yang lama tak jumpa aku tiber2 jumpa tu, terima kasih sebab korg selalu mendoakan kesihatan aku dengan berkata:

"ted!!!makin sihat"

maceh yer uollss~

(sambung) aku belum berkahwin, aku belum ada anak, potongan rambut masih lagi macam dulu, nerd...sekarang aku dah pandai mengarahkan orang, dah pandai marah2 orang, maki2 orang, tengking je belum -orang tu merujuk kepada pekerja yer- dan juga aku dah pandai senyum sorang2, haha macam org tak betul lak.

Macam biasa hidup aku ada turun, ada naik, tapi secara keseluruhannya aku gembira with my life...gembira pun sebab ada 2 insan istimewa dalam hidup aku...teeeettttt! tak mo citer yang tu...haha~ wah dua, sangat la bertepatan dengan aku menyambut anniversary ke-2...adakah aku perlu mencari insan ke-3 bilamana aku menyambut anniversary ke-3? teeeetttt! tak mo jawab...haha~

Disebabkan tak de sesape pun nak wish untuk aku, so aku wish la untuk diri aku sendiri,

"Happy 2nd Anniversary"

p/s: ok la, aku da nak tdo. lagipun da lewat nie, sok nak keje. btw, update nie waktu aku outstation~